Vajon megér napi 350 forintot a nyugdíjad?

Verba György

Akadnak olyan emberek, akik azért nem vágnak bele egy nyugdíj megtakarításba, mert kevés pénzük van, és „az úgy sem elég semmire”. Kiszámoltuk, hogy napi 350 forintból akár havi plusz 50-60 ezer forintos nyugdíjat is szerezhetünk magunknak. Ráadásul még azt is megmutatjuk, hogyan tudod megspórolni a mostani kereseted mellett ezt a 350 forintot.

Ezért legyen nyugdíj megtakarításod

Vegyük sorra a tényeket! Már a mostani állami nyugdíj is jóval kevesebb, mint az aktív keresetünk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy folyamatosan öregszik a társadalom, vagyis egyre kevesebb az aktív dolgozó, aki az államot bevétel oldalról segítené. A legaktuálisabb probléma pedig a soha nem látott mértékű kivándorlás.

Ha konkrétan tudni szeretnéd, hogy a mostani szabályzás szerint ez számszerűen mit jelent számodra, akkor számolj egyet a nyugdíjkalkulátorral, és tudd meg nagyjából mekkora állami nyugdíjat kaphatsz! A nyugdíjhiányt pedig valahogy pótolni kell, amihez most mutatunk egy-két trükköt.

Itt tudjuk megspórolni a napi 350 forintot

Nem kell extra bevételekre szert tenni ahhoz, hogy el tudjunk indítani egy nyugdíj megtakarítást, hiszen a jelenlegi keresetünk is tele van rejtett tartalékokkal.

Aki például irodában dolgozik, előszeretettel szokott vagy étteremben, vagy a céges menzán ebédelni, esetleg rendelni ételt. Egy-egy ilyen alkalommal nagyjából 1.000 forintot fizetünk ki, ami egy hét alatt 5 ezer forint. Amennyiben egy héten csak 2-szer hozunk otthonról magunknak ennivalót, szinte teljesen megspóroljuk azt a napi 350 forintot.

A munka közben elfogyasztott italon is rengeteget lehet spórolni, ha nem ad-hoc jelleggel kiugrunk a közeli boltba venni egy 0,5 literes Ice Tea-t. Ez ugyanis 220-250 forintba kerül, de 3db 1,5 literest is vehetünk (akciósan) 747 forintért. Összesen tehát 4,5 liter üdítőt vehetünk 747 forintért, vagy 0,5 literenként 250*9= 1.980 forintért. Ezzel a tudatos vásárlással máris 1.200 forintot spóroltunk, mondjuk 3 nap alatt.

Most, hogy láttuk milyen egyszerűen megtaláljuk azt a napi 350 forintot, amit nyugdíj megtakarításra tudunk fordítani, nézzük meg, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítést érhetünk el vele!

Akár havi 50-60 ezer forint nyugdíj-kiegészítést érhet neked

Nem árulunk zsákbamacskát, minél előbb kezdjük el a nyugdíj megtakarítást, annál szebb lesz a lejárati összeg. A napi 350 forintból pedig, egy hónapban 10.500 forintot tudunk nyugdíj előtakarékosságra fordítani.

Napi 350 forintos nyugdíj megtakarítás

Ahogy látható egy 16 éves nyugdíj megtakarítás már akár több mint 50 ezer forintos havi nyugdíjat is jelenhet nekünk, ha rászánjuk a napi 350 forintot az időskori életünkre. Ez a nyugdíjbiztosítás egyébként évente 8%-os hozamot ért el, 3% értékkövetés mellett, viszont a lejárati összegeknél az inflációt nem vettük figyelembe.

Indíts most nyugdíj előtakarékosságot!

A nyugdíjbomba ketyeg, sőt robbanásra kész. Magunknak ártunk a legtöbbet, ha erről nem veszünk tudomást, és nem lépünk az öngondoskodás útjára. Ráadásul azt is látjuk, hogy napi 350 forintból is lehet szép nyugdíj-kiegészítést építeni, és ezt a 350 forintot megspórolni csak akarat kérdése. Ha kérdésed van a cikkel kapcsolatban, töltsd ki az alul található adatlapot! Úgy érzed, hogy itt az idő, hogy saját nyugdíj megtakarítással gondoskodj az idős korodról? Találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, és egy kávé mellett együtt megtervezzük, hogyan lehet anyagi gondoktól mentes nyugdíjas életed!

Ezt a cikket 1988 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555