Mire elég nyugdíjasként az „aktívként” havonta félretett 20 ezer forint? Mutatjuk egy ábrán
Húszéves távon például 4-5 millió forint különbség is lehet a lejárati összegekben.
Rettegnek a magyarok, hogy nem fognak tudni megélni a nyugdíjukból
A nyugdíj mértéke nagyjából akkora lesz 10-15 év múlva, mintha valakinek a fizetését az 50-60%-ára csökkentenék.
Nyugdíjra gyűjt? Itt a rangsor Magyarország legtakarékosabb megyéiről
Magyarországon több mint 200 ezren kötöttek eddig nyugdíjbiztosítást.
10 ország, ahol magas a nyugdíj, de már nem sokáig: világszintű katasztrófa közeleg
Sorba állították a világ országait aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Kik a csúcstartók, és hol áll Magyarország? Az előrejelzések kétségbe vonják, hogy a most élmezőnyben lévő országok mindig ilyen színvonalon tudják majd eltartani a nyugdíjasaikat. A ma születő gyermekek 100 évig is élhetnek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
„Nem üzletet építünk, hanem embereket és az emberek majd építik az üzletet”
Napjaink vásárlójának már nem elég, amit a cég magáról üzen. Érdeklődik, információt keres, mielőtt új üzleti kapcsolat kiépítésébe kezd. A fogyasztó már nem hisz a hagyományos marketing kommunikációnak, sem az értékesítőnek.
A pécsieknek jó nyugdíjuk lehet
A Baranya, a Hajdú-Bihar és a Zala megyében élők teszik félre a legnagyobb összegeket a nyugdíjukra. Ők lehetnek azok, akiknek a megyei átlagbér másfélszeresét is elérheti majd a nyugdíjuk összege – ez derül ki a Nyugdíjbiztosítás.com kutatásából.
Egy kis lakás árát is viheti a gyerek taníttatása
A gyerek sokba kerül. Különösen, ha tovább akar tanulni. Érdemes gőgicsélős korában elkezdeni a felkészülést, hogy a családot ne érje sokk.
Figyelem! Még mindig sok a nyugdíjjal kapcsolatos tévhit
Léteznek olyan tévhitek a nyugdíjjal kapcsolatban, amelyek teljesen mást jelentenek majd a valóságban, mint amire most jóhiszeműen számítunk.
Többszörös milliomos lehet a gyereked, ha erre az egy dologra most odafigyelsz!
Fiatal szülőként valószínű még te is emlékszel, hogy milyen küzdelmes volt saját lábra állni, megvenni az első lakást, vagy egy hosszú távra tervezhető, jó albérletet találni. Ha nem kívánod a saját gyerekednek, hogy ugyanezekkel a nehézségekkel találja szemben magát, amikor elkezdi önálló életét, akkor most tehetsz érte.
Százezreket is elbukhat a nyugdíjából
Már csak egy hónapja van annak, aki szja-kedvezményt szeretne igénybe venni a nyugdíjszerű megtakarításai után. A pénzintézetek december végéig fogadják be az utolsó befizetéseket, amiket a megtakarításokban elkönyvelnek. Persze a pénzintézetek is nyernek most azzal, ha sokan egyszerre több százezer forintot is befizetnek azért, hogy maximalizálják szja-kedvezményüket, és akár százezrekkel is nőjön majd a nyugdíj-megtakarításuk.
Rosszul járnak jövőre a nyugdíjasok, kevesebbre jut majd
Jövőre sem lesz könnyebb a nyugdíjasok helyzete: mivel az infláció mértékével növelik a járadékot, ezért átlagosan 2000 forinttal kapnak majd többet az idősek.
Negyvenezres nyugdíjon tengődhetnek az idősek 2050-ben
Hazai szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodnak több tízmilliós megtakarításról, vagy be kell érniük a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal 2050 környékén.

Sajtómegjelenéseink

A mai fiatalok 100+ évig élnek majd. Mi lesz az ő nyugdíjukkal? - Sebestyén András (GRANTIS)
A mai fiatalok 100+ évig élnek majd. Mi lesz az ő nyugdíjukkal? - Sebestyén András (GRANTIS)

Sebestyén András, nyugdíj előtakarékossági szakértő, a várható élettartam növekedésének nyugdíjrendszert befolyásoló hatásairól beszélt a Klub Rádió Reggeli gyors című...

Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás! - Takács László (GRANTIS)
Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás! - Takács László (GRANTIS)

Világszerte egyre nagyobb problémát jelent majd a nyugdíjak kifizetése.Takács László a GRANTIS nyugdíj előtakarékosság szakértője a TV2-nek nyilatkozott arról, hogy milyen folyamatok...

Alacsony a nyugdíj, így nyugdíj után is dolgoznunk kell? - Mizsei Zoltán (GRANTIS)
Alacsony a nyugdíj, így nyugdíj után is dolgoznunk kell? - Mizsei Zoltán (GRANTIS)

A magyarok kétharmada a nyugdíjkorhatár betöltése után, részmunkaidőben dolgozna, vagy fokozatosan hagyná abba a munkát, derül ki egy friss felmérésből. Mizsei Zoltán a GRANTIS...