UNIQA Globális Részvény Eszközalap (2014.12.12)

Verba György

Kizárólag részvényekbe fektető alapokat vásárolnak az UNIQA Globális Részvény Eszközalapot menedzselő alapkezelők, így jól teljesítő részvénypiacok esetén kiugró hozamok elérésére képes az eszközalap. Összetételéből fakadóan a részvényalap a magasabb kockázati besorolást kapott alapok közé tartozik, így az ajánlott befektetési időtáv is magasabb. Minimum 8-10 évre érdemes tervezni a Globális Részvény Eszközalappal, mivel ez elegendő idő ahhoz, hogy az esetleges nagyobb visszaesések is ledolgozásra kerüljenek.

Az eszközalap a Fidelity Funds Global Focus Fund és a Fidelity Funds – Emerging Markets alapok kombinációjából tevődik össze, amelyek mellett időszakosan bankbetétekben és készpénzállományban is foroghat a tőke, de ez a szekció maximálisan 20%-os súlyt érhet el.

Azoknak ajánlott elsősorban az UNIQA Globális Részvény Eszközalap, akik a részvénypiacok további emelkedésére számítanak, de a részvények kiválasztását profi szakemberekre bíznák és a kiugró hozamok lehetőségének érdekében magasabb kockázattal tudnak kalkulálni az eszközalapba való invesztálás esetén.

UNIQA Globális részvény portfólió

A mögöttes alapok az OECD országok részvényeiből válogatják össze a portfóliót – elsősorban észak-amerikai és európai részvényekből, – amelyekben helyet kaphatnak a Budapesti Értéktőzsdén bejegyzett részvények is. Mivel 2014-ben is folytatódott a részvénypiacok törtetése a Fidelity részvényalapok teljesítménye is jól alakult.

Uniqa Globális részvény

Az általános korrekciót követően a részvénypiacok ismételt szárnyalásnak indultak, így az UNIQA Globális Részvény Eszközalap hozama is közelít a szeptemberi csúcshoz. A jól időzített súlyozások következtében ráadásként meg is tudta haladni az eszközalap a mögöttes termékek hozamát így az eddigi 2014-es eredmény már +15.82%.

UNIQA Globális részvény
portfolife

Ezt a cikket 2113 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555