UNIQA Abszolút hozam Eszközalap (2014.12.12)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Az Abszolút hozam Eszközalap működésében nagy változás állt be 2013 októberében: megváltozott a befektetési politika és teljes mértékben lecserélésre kerültek a mögöttes eszközalapok, így új korszak indult meg az alap történetében. Az alap célja, hogy az aktuális piaci körülményektől teljesen függetlenül tudjon elérni legalább 6-7%-os hozamot, legyen akár recessziós hangulat, vagy éppen részvénypiaci rally.

Az alap abszolút hozamú alapokba fektet, jelenleg két Concorde alap ( VM abszolút hozam és a PLATINA), valamint az OTP Supra Derivative Fund között oszlik meg az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap tőkéje. Közepes kockázattal célozza meg az alap az évi 6-7% tőkenövekedés elérését és legalább 5-7 éves befektetési időtávot javasolnak az alapkezelők. Azon befektetők számára ajánlott az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap, akik ki szeretnék venni a részüket a részvénypiaci felfutásokból, de ugyanakkor stabilitásra vágynak és mindennek fejében hajlandóak elfogadni az alappal járó átlagos kockázati szintet.

UNIQA Abszolút hozam portfólió

Nem tudta idén hozni a megszokott kiváló teljesítményét az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap legnagyobb súlyt kapott eleme, a Concorde VM Abszolút hozam alap. Az alap fő jellemzője a stabil éves 7-11%-os növekedés, a kiugrások lekereskedése, de mégis alacsony visszaesések mellett. Külön érdekesség, hogy amíg a 2008-as gazdasági válságot a legtöbb részvényekbe is fektető befektetési alap veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, addig a VM Abszolút hozam alap 6% feletti növekedést tudott produkálni a megváltozott piaci körülmények ellenére.

Uniqa Abszolút hozam

Mérsékelt hozamot tudott elérni egyelőre 2014-ben az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap, de az alap sajátosságából fakadóan megfelelő piaci körülményekkel még esélyes a 6-7%-os éves cél megközelítése, a jelenlegi +2.61%-os növekedésről.

UNIQA Abszolút hozam
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1019 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555