UNIQA Abszolút hozam Eszközalap (2014.12.12)

Verba György

Az Abszolút hozam Eszközalap működésében nagy változás állt be 2013 októberében: megváltozott a befektetési politika és teljes mértékben lecserélésre kerültek a mögöttes eszközalapok, így új korszak indult meg az alap történetében. Az alap célja, hogy az aktuális piaci körülményektől teljesen függetlenül tudjon elérni legalább 6-7%-os hozamot, legyen akár recessziós hangulat, vagy éppen részvénypiaci rally.

Az alap abszolút hozamú alapokba fektet, jelenleg két Concorde alap ( VM abszolút hozam és a PLATINA), valamint az OTP Supra Derivative Fund között oszlik meg az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap tőkéje. Közepes kockázattal célozza meg az alap az évi 6-7% tőkenövekedés elérését és legalább 5-7 éves befektetési időtávot javasolnak az alapkezelők. Azon befektetők számára ajánlott az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap, akik ki szeretnék venni a részüket a részvénypiaci felfutásokból, de ugyanakkor stabilitásra vágynak és mindennek fejében hajlandóak elfogadni az alappal járó átlagos kockázati szintet.

UNIQA Abszolút hozam portfólió

Nem tudta idén hozni a megszokott kiváló teljesítményét az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap legnagyobb súlyt kapott eleme, a Concorde VM Abszolút hozam alap. Az alap fő jellemzője a stabil éves 7-11%-os növekedés, a kiugrások lekereskedése, de mégis alacsony visszaesések mellett. Külön érdekesség, hogy amíg a 2008-as gazdasági válságot a legtöbb részvényekbe is fektető befektetési alap veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, addig a VM Abszolút hozam alap 6% feletti növekedést tudott produkálni a megváltozott piaci körülmények ellenére.

Uniqa Abszolút hozam

Mérsékelt hozamot tudott elérni egyelőre 2014-ben az UNIQA Abszolút hozam Eszközalap, de az alap sajátosságából fakadóan megfelelő piaci körülményekkel még esélyes a 6-7%-os éves cél megközelítése, a jelenlegi +2.61%-os növekedésről.

UNIQA Abszolút hozam
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2113 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555