Nyugdíjpénztár kalkulátor

Ahogy egy korábbi cikkemben is írtam (amit ide kattintva tudsz elolvasni) a köznyelvben a nyugdíjpénztárak nemcsak az önkéntes nyugdíjpénztárakat jelentik, hanem ez egy gyűjtőnév lett a nyugdíj előtakarékosságok számára. Lényeg a lényeg beszéljünk egy kicsit a nyugdíjpénztár kalkulátorról!

Miért fontos kalkulálni?

Az, hogy egy nyugdíj megtakarítás elindítása előtt kalkulálunk olyan természetes, mint hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük. Egy kalkulátor segítségével első lépésben ki tudod számolni, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatsz, egy jó kalkulátorral pedig még azt is ki tudod számolni, hogy nagyjából mekkora megtakarításra van szükséged ahhoz, hogy anyagilag szinten tudd tartani az életed, miután hivatalosan is befejezted a munkát.

Kalkuláljunk együtt!

Honlapunk szerves részét képezi a nyugdíjkalkulátor, amit ide kattintva érhetsz el. Ezzel a nyugdíjkalkulátorral több dolgot is ki tudsz számolni, amihez egyelőre elég megadni a korodat, és a bejelentett nettó béredet. Ha 42 éves vagy, és 220.000 forint a nettó bejelentett béred, akkor az állami nyugdíjad várhatóan 101.342 forint lesz.

Mit tud még a kalkulátor?

Ha most rákattintasz a „Mennyit is rakjak félre havonta?” gombra, akkor nemcsak eddig tudunk számolni, hanem azt is megtudhatjuk, hogy mekkora nyugdíj megtakarításra van szükségünk. Tegyük fel, hogy annyi pénzt keresel, mint a bejelentett béred, mert akkor az előző esetet folytatva 220.000-101.342=118.658 forint, vagyis havi 118.658 forint havi nyugdíj-kiegészítésre van szükség. A kalkulátor segítségéből kiderül, hogy ezt havi 47.000 forint megtakarításával lehet elérni, 23 éves távon.

Mi alapján számol a kalkulátor?

A nyugdíjkalkulátor azt feltételezi, hogy 23 éves korodban kezdtél el dolgozni, és egy átlagosnak mondható karriert futottál, és futsz be. A megtakarítás kalkuláció alapja pedig egy nyugdíjbiztosítás, így számol a felmerülő összes költséggel, kezdve a kezdeti költségektől egészen az alapkezelési díjig. Ami még fontos, hogy a nyugdíjkalkulátor egy 15 éves járadékot mutat, ezért tudja megmutatni, hogy havonta mekkora összeg lesz a nyugdíj-kiegészítésed.

Mindig kalkulálj!

Nem győzöm ismételni magam, hogy mennyire fontos a kalkuláció! Most igyekeztem megmutatni, hogyan számol az oldalon található nyugdíjpénztár kalkulátor! Próbáld ki, számolj egyet, és ha valami kérdésed van a kalkulációval kapcsolatban, akkor kérj segítséget, a cikk alján található adatlap kitöltésével. Ha a kalkuláció után pedig a legjobb nyugdíj előtakarékosságot akarod megtalálni, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, és egy kávé mellett leszűkítjük a teljes pénzpiac kínálatát az igényeid alapján!

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?

Vélemény, hozzászólás?