Nyugdíjbiztosítás nőknek 2016-ban

Verba György

A jó szolgáltatásoknak igazodniuk kell a vevők igényeihez, pláne ha azt a bizonyos szolgáltatást nem 1-2, hanem 10-20 vagy akár több évig vesszük igénybe. Különösen érdekes a nyugdíjbiztosítások esetén, hogy mennyire tudják kiszolgálni az egyéni igényeket, hiszen a lakosság női felére egészen speciális szabályok vonatkoznak. Ha tudni szeretnéd, pontosan mik és miért, olvass tovább!

 

A nők hamarabb mehetnek nyugdíjba

Bár Magyarországon jelenleg 65 év a hivatalos nyugdíjkorhatár, a nőknek lehetősége van hamarabb lezárni a munkával töltött éveket. A korengedményenes nyugdíj feltétele 40 évnyi igazolt munkaviszonyt. Ez azt jelenti, hogy ha egy nő 25 évesnél fiatalabban kezd el dolgozni, akkor 65 éves kora előtt felhagyhat a munkával, és nyugellátásban részesülhet.

A nyugdíjbiztosítás ebben az estben is jó választás, hiszen a 4 szolgáltatása közül az egyik akkor is fizet, ha a nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíjba vonulsz. Legyél akár 58-60-62 éves, nyugdíjba vonulhatsz, és még a nyugdíj megtakarításra is számíthatsz.

A rugalmasság még fontosabb, mint a férfiaknál

A férfiak és a nők más ritmusban élik az életüket. Mivel az orvostudomány jelenlegi állása szerint csak a nők szülhetnek, általában legalább 2 évig otthon is maradnak a gyermek(ek)kel. Ebben az időszakban pedig csak a jövedelmük töredékét kapják meg különböző jogcímeken. Ez az időszak anyagilag igen megterhelő lehet, ezért nem árt megtakarítás fronton is felkészülni.

Nem véletlen, hogy számos olyan nyugdíjbiztosítás akad, amely nagy hangsúlyt fektet a rugalmasságra. A gyermekvállalás éveiben több lehetőség is akad. Először is ilyenkor a havi részleteket le lehet csökkenteni a minimumra, azaz 5-8 ezer forintra. Ennél egy fokkal kevésbé jó megoldás a díjfizetés szüneteltetése, mivel ezesetben nem gyarapszik a megtakarítás, és még az adókedvezmény sem lesz visszaigényelhető.

A biztonság a fő szempont

Ahogy mondják, az anyukák a család lelkei, így számukra a biztonság talán még fontosabb, mint a férfiak számára. Szerencsére a nyugdíjbiztosítások a biztonság tekintetében is derekasan helytállnak.

Először is itt vannak a garantált nyugdíjbiztosítások. Ezeknél a biztosító már a szerződéskötés pillanatában megmondja, hogy mekkora lejárati összeget garantál.

Megfontoltan válasszunk!

Ahogy a cikkből is kiderül, számos olyan nyugdíjbiztosítás létezik, amely remekül alkalmazkodik a nők élethelyzetéhez és elvárásaihoz. Válassz nagyon körültekintően, hisz a szülés utáni évek nagyban befolyásolják, mikor kezdődhet számodra a békés nyugdíjaskor. Ha érdekelnek a lehetőségeid, találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, és beszéljük át egy kávé mellett, hogyan ne kerülj nyugdíj szempontjából hátrányba csak azért, mert vállaltad az anyaságot.

Ezt a cikket 1719 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555