Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022

Összegyűjtöttük a pénzintézetek nyugdíjbiztosítási és önkéntes nyugdíjpénztári ajánlatait. Érdekel, hogy melyikkel mennyi pénzed gyűlhet össze? Kérj tőlünk visszahívást egy személyre szabott kalkulációért!
Sebestyén András - A Nyugdíjbiztosítás.com alapítója
Sebestyén András - vezérigazgató, Grantis
Hívj minket és segítünk!
Kérdésed van? Elakadtál?
Hívj minket és segítünk!

A lenti listában 0 pénzintézet, 0 nyugdíj ajánlatát listáztuk. Legutóbbi adatfrissítés: 2022.02.07.

Olvasd el tájékoztatónkat az összehasonlítás jellegéről és a termékek megjelenítésének sorrendjéről!

Milyen típusú nyugdíj
megtakarítások érdekelnek?
Mely biztosítók ajánlatait szeretnéd látni?

AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár
Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár
Aranykor Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár
Budapest Országos Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár
CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Életút Nyugdíjpénztár
Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár
Generali Biztosító Zrt.
GRAWE Életbiztosító Zrt.
MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe
MKB Nyugdíjpénztár
OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár
Pannónia Nyugdíjpénztár
Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Miért nem lehet a nyugdíjbiztosítás kalkulátor alapján választani?

3 dolog befolyásolja a lejárati összegünket

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022

Egy ajánlat költségei

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022

A várható hozamai

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022

Az előnyök / hátrányok

Sajnos az interneten olvasható cikkek részrehajló képet festenek le a nyugdíjbiztosításokról. Egyrészt azért mert szándékosan kiválasztják a legmagasabb költségű nyugdíjbiztosítást, másrészt még az így készített számítások is durván hibásak. Mi a biztosító társaságokkal együttműködve fejlesztettük le a számítási logikákat ezért a kalkulátorunk a valóságot mutatja, ami pedig igen eltérő a fent említett cikkek tippelgetéseitől. A kalkuláció mellett érdemes a nyugdíjbiztosítás összefoglalónkat is elolvasnod. Egy jól kiválasztott nyugdíjbiztosítással hosszútávon 2% körüli költséggel körülbelül 6-8%-os éves átlaghozamot tudunk elérni, amiből komoly nyugdíjtőke építhető. A nyugdíjbiztosításoknak ráadásul 2017-től törvényileg minden költséget ki kell mutatniuk, ami sajnos nem mondható el például az önkéntes pénztárakról.

A nyugdíjbiztosításokat kínáló biztosító társaságok eltérő feltételekkel kínálják a termékeiket, mindenki másképpen árazza be a nyugdíjbiztosítását. Ajánlatonként így mások a fix költségek és ezek más más hozampotenciált is ígérnek. A mi érdekünk, hogy a lehető legalacsonyabb fix költség mellett célozzuk meg a lehető legmagasabb hozamkilátást. A nyugdíjbiztosítás.com így a nyugdíjbiztosítások árukeresője, amely a költségek alapján megmutatja, hogy melyik ajánlattal mennyi pénzed lesz. Fontos tudnod, hogy a kalkulációnk ugyanakkora elméleti hozammal számol az összes ajánlat esetében, a gyakorlatban viszont ezekben is komoly eltérések lehetnek. Ezért nem lehet csak a kalkulátor alapján választani!

Azért mert semmilyen garancia nincs arra, hogy a legkevesebb költséget levonó nyugdíjbiztosítással lesz majd a legtöbb pénzünk a lejáratkor. Miért? Azért mert az egyes nyugdíjbiztosítási ajánlatok esetében alapvetően 3 dolgot kell megvizsgálnunk a jó döntéshez: A levont költségeket, a biztosító múltban elért hozamait (ebből következtethetünk a jövőre) illetve a termék rugalmassági feltételeit. A költségek fixek, ezért azok alapján akár egy kalkulátorral is tudunk összehasonlítási végezni, a másik 2 pont viszont nem mutatható ki ilyen egzakt módon. Nagyon sok olyan esetet láttunk már a gyakorlatban ahol egy magasabb költségű nyugdíjbiztosítás mégis “több pénzt termelt” az évek alatt, mert az azokban elérhető befektetések egyszerűen jobb hozamokat produkáltak. A kalkulátor tehát csak 1 dologra alkalmas: megmutatja, hogy a költségek tekintetében is milyen nagy különbségek vannak, a felelős döntéshez viszont az egyes termékeket jobban meg kell vizsgálni. Ebben segítenek független tanácsadóink!

A legnagyobb tévhit a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban, hogy azok ugyanúgy beolvadhatnak az állami nyugdíjrendszerbe mint anno a magánnyugdíjpénztárak. A kettő viszont ég és föld, hiszen a magánnyugdíjpénztárba érkező pénzek a bruttó bérünkből járulék formájában kerültek levonásra, ugyanúgy mint bármely más járulék. Az tehát soha nem volt a mi pénzünk mindössze egy speciális adó volt. magát a manyup rendszert is az állam teremtette 1998-ban. A privát nyugdíjbiztosításokat azonban a nettó bérünkből fizetjük, ezeken a pénz pontosan ugyanannyira a miénk mint egy bankszámla esetében. Ezeket ráadásul többszáz éves nemzetközi biztosítók kínálják, amelyek semmilyen kapcsolatban nem állnak az állammal. A biztosítók pedig nem keverendők össze a QUAESTOR-ral vagy a Budacash-sel, amely intézmények teljesen más, a biztosítóknál sokkal szabályozatlanabb jogi környezetben működtek.

2021-ben már több mint 410 ezer magyarnak van nyugdíjbiztosítása. A legtöbben azért választják ezt a nyugdíj előtakarékossági típust, mert valóban függetlenedni szeretnének az államtól. Megégették magukat a magánnyugdíjpénztárakkal ezért olyan helyen szeretnének gyűjtögetni, ami tényleg biztonságos. Magas hozamokat szeretnének elérni, de nem értenek a befektetésekhez, illetve fontos az, hogy ha bármi történik velük, akkor a nyugdíjra félretett pénz illletékmentesen örökölhető legyen.

Nem ajánlott viszont azoknak, akik értenek az értékpapír kereskedelemhez / tőzsdéhez és szeretnének is ezzel folyamatosan foglalkozni, mert számukra a NYESZ számla nagyobb szabadságot biztosít majd.

2014.01.01 óta az SZJA törvény megengedi, hogy a nyugdíjbiztosításokban gyűjtött pénzünk +20%-át a befizetett SZJA-nkból visszaigényeljük. Ez ugye minden évben +20% ajándék pénzt jelent, legfeljebb évi 130.000 Ft-ig. (Ehhez 650 ezret kell évente félretenni). Az adójóváírás így nagyon jó dolog, és mindenkinek érdemes kihasználni, mert ha csak 1 év is kimarad azt ár nem tudjuk többet igényelni! Sokkal többet bukunk viszont azon, ha rosszul választunk a nyugdíjbiztosítások között, ugyanis az adókedvezmények ugyanúgy befektetésre kerülnek és hozamot is termelnek nekünk. Nem mindegy viszont, hogy ez a hozam mekkora lesz és hogy mennyit költséget vonnak le belőle az egyes biztosítók. Ezért érdemes mindig olyan független szakértőt igénybe venni a választáshoz, aki pontos kalkulációt tud nekünk készíteni.

Sokan vannak úgy vele, hogy nem tudnak 10-20-30 évre előre gondolkodni, vagy félnek, hogy történik velük valami. A nyugdíjbiztosítások az ilyen helyzetekre is kínálnak megoldást, ugyanis 3 év után sok ajánlat szüneteltethető, így ha pl. elveszítjük a munkánkat akkor ettől még nem kell felbontanunk a nyugdíjbiztosítási szerződésünket. De ezen kívül lehet díjat csökkenteni, növelni illetve számos rugalmassági tényező van, ami mind mind biztonságot jelent a jövőre nézve.

Miért éri meg nyugdíjbiztosítást indítani?

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022

Így lehet neked is többmilliós nyugdíjkiegészítést
kitermelő nyugdíj előtakarékosságod

1 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot

Kiszámoljuk neked a várható lejárati összegeket

Megmutatjuk, a múltbéli hozamokat

Átbeszéljük az előnyöket és hátrányokat is

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2022
Sebestyén András
vezérigazgató, Grantis
A Grantis társalapítója és vezérigazgatója vagyok, a nyugdíj-előtakarékosságokkal foglalkozó tematikus szakértői oldalunk, a Nyugdijbiztositas.com létrehozója.