Kalkulátor

Ft
Kalkulátorunk tájékoztató jellegű,
nem pótolja a személyes tanácsadást.
Hogy számol a kalkulátor?

Kitöltési segédlet

Megadod a születési éved és azt az összeget, amit havonta megtakarítanál.

Kiszámoljuk, mennyi pénzed gyűlne össze, mire nyugdíjba mész.

Háromféle nyugdíj-előtakarékosság ajánlatait mutatjuk meg:
 • Nyugdíjbiztosítás
 • Önkéntes nyugdíjpénztár
 • Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)

Személyes tanácsadásunkon segítünk kiválasztani a hozzád illő megoldást.

Ennyi megtakarított pénzed lesz a futamidő végén:

Összes befizetésed
Ft
Hozamokkal növelt befizetéseid
Ft
és
Ft
között
a választásodtól függően

Ajánlataink, amikkel ezt az összeget elérheted

Nyugdíjbiztosítások

Önkéntes nyugdíjpénztárak

Nyugdíj-előtakarékossági számlák

Kezdj hozzá még ma!

Szeretnél számszerű összehasonlítást
ezekből az ajánlatokból?

Tanácsadásunkon megkeressük a hozzád illőt
Személyes tanácsadást kérek
Allianz Hungária Zrt.
Patika Csoport
Aranykor Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár
Generali Biztosító Zrt.
CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár
GRAWE Életbiztosító Zrt.
MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe
AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár és AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
MKB Nyugdíjpénztár
OTP Nyugdíjpénztár
UNIQA Biztosító Zrt.
PRÉMIUM Önkéntes Nyugdíjpénztár
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Miért nem lehet a kalkulátor alapján választani?

2014 óta már több mint 360 ezer magyarnak van nyugdíjbiztosítása.

Azért mert semmilyen garancia nincsen arra, hogy a legolcsóbb nyugdíjbiztosítással lesz a legtöbb pénzünk a lejáratkor.

3 dolog befolyásolja a lejárati összegünket:

 • Levont költségek – Ezzel számol a kalkulátor
 • Várható hozamok – Tanácsadónk segít eligazodni a számok között
 • Előnyök / hátrányok – Tanácsadónk segít megtalálni a megfelelő paraméterek

Kérd szakértő segítségét!

A kalkulátor alapján tehát a legkevesebb költséget levonó nyugdíjbiztosítást ki tudod választani, de ha azt keresed amelyikkel várhatóan a legtöbb pénzed lesz a lejáratkor, akkor abban tanácsadóink tudnak majd segíteni!
Kérd szakértő segítségét!

Levont nyugdíjbiztosítás költségek

Nyugdíjbiztosítás hozamok

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2021

Nyugdíjbiztosítás előnyök és hátrányok

Sajnos az interneten olvasható cikkek részrehajló képet festenek le a nyugdíjbiztosításokról. Egyrészt azért mert szándékosan kiválasztják a legmagasabb költségű nyugdíjbiztosítást, másrészt még az így készített számítások is durván hibásak. Mi a biztosító társaságokkal együttműködve fejlesztettük le a számítási logikákat ezért a kalkulátorunk a valóságot mutatja, ami pedig igen eltérő a fent említett cikkek tippelgetéseitől. Egy jól kiválasztott nyugdíjbiztosítással hosszútávon 2% körüli költséggel körülbelül 6-8%-os éves átlaghozamot tudunk elérni, amiből komoly nyugdíjtőke építhető. A nyugdíjbiztosításoknak ráadásul 2017-től törvényileg minden költséget ki kell mutatniuk, ami sajnos nem mondható el például az önkéntes pénztárakról.
A nyugdíjbiztosításokat kínáló biztosító társaságok eltérő feltételekkel kínálják a termékeiket, mindenki másképpen árazza be a nyugdíjbiztosítását. Ajánlatonként így mások a fix költségek és ezek más más hozampotenciált is ígérnek. A mi érdekünk, hogy a lehető legalacsonyabb fix költség mellett célozzuk meg a lehető legmagasabb hozamkilátást. A nyugdíjbiztosítás.com így a nyugdíjbiztosítások árukeresője, amely a költségek alapján megmutatja, hogy melyik ajánlattal mennyi pénzed lesz. Fontos tudnod, hogy a kalkulációnk ugyanakkora elméleti hozammal számol az összes ajánlat esetében, a gyakorlatban viszont ezekben is komoly eltérések lehetnek. Ezért nem lehet csak a kalkulátor alapján választani!
Azért mert semmilyen garancia nincs arra, hogy a legkevesebb költséget levonó nyugdíjbiztosítással lesz majd a legtöbb pénzünk a lejáratkor. Miért? Azért mert az egyes nyugdíjbiztosítási ajánlatok esetében alapvetően 3 dolgot kell megvizsgálnunk a jó döntéshez: A levont költségeket, a biztosító múltban elért hozamait (ebből következtethetünk a jövőre) illetve a termék rugalmassági feltételeit. A költségek fixek, ezért azok alapján akár egy kalkulátorral is tudunk összehasonlítási végezni, a másik 2 pont viszont nem mutatható ki ilyen egzakt módon. Nagyon sok olyan esetet láttunk már a gyakorlatban ahol egy magasabb költségű nyugdíjbiztosítás mégis “több pénzt termelt” az évek alatt, mert az azokban elérhető befektetések egyszerűen jobb hozamokat produkáltak. A kalkulátor tehát csak 1 dologra alkalmas: megmutatja, hogy a költségek tekintetében is milyen nagy különbségek vannak, a felelős döntéshez viszont az egyes termékeket jobban meg kell vizsgálni. Ebben segítenek független tanácsadóink!
A legnagyobb tévhit a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban, hogy azok ugyanúgy beolvadhatnak az állami nyugdíjrendszerbe mint anno a magánnyugdíjpénztárak. A kettő viszont ég és föld, hiszen a magánnyugdíjpénztárba érkező pénzek a bruttó bérünkből járulék formájában kerültek levonásra, ugyanúgy mint bármely más járulék. Az tehát soha nem volt a mi pénzünk mindössze egy speciális adó volt. magát a manyup rendszert is az állam teremtette 1998-ban. A privát nyugdíjbiztosításokat azonban a nettó bérünkből fizetjük, ezeken a pénz pontosan ugyanannyira a miénk mint egy bankszámla esetében. Ezeket ráadásul többszáz éves nemzetközi biztosítók kínálják, amelyek semmilyen kapcsolatban nem állnak az állammal. A biztosítók pedig nem keverendők össze a QUAESTOR-ral vagy a Budacash-sel, amely intézmények teljesen más, a biztosítóknál sokkal szabályozatlanabb jogi környezetben működtek.
2014 óta már több mint 300 ezer magyarnak van nyugdíjbiztosítása. A legtöbben azért választják ezt a nyugdíj előtakarékossági típust, mert valóban függetlenedni szeretnének az államtól. Megégették magukat a magánnyugdíjpénztárakkal ezért olyan helyen szeretnének gyűjtögetni, ami tényleg biztonságos. Magas hozamokat szeretnének elérni, de nem értenek a befektetésekhez, illetve fontos az, hogy ha bármi történik velük, akkor a nyugdíjra félretett pénz illletékmentesen örökölhető legyen.

Nem ajánlott viszont azoknak, akik értenek az értékpapír kereskedelemhez / tőzsdéhez és szeretnének is ezzel folyamatosan foglalkozni, mert számukra a NYESZ számla nagyobb szabadságot biztosít majd.
2014.01.01 óta az SZJA törvény megengedi, hogy a nyugdíjbiztosításokban gyűjtött pénzünk +20%-át a befizetett SZJA-nkból visszaigényeljük. Ez ugye minden évben +20% ajándék pénzt jelent, legfeljebb évi 130.000 Ft-ig. (Ehhez 650 ezret kell évente félretenni). Az adójóváírás így nagyon jó dolog, és mindenkinek érdemes kihasználni, mert ha csak 1 év is kimarad azt ár nem tudjuk többet igényelni! Sokkal többet bukunk viszont azon, ha rosszul választunk a nyugdíjbiztosítások között, ugyanis az adókedvezmények ugyanúgy befektetésre kerülnek és hozamot is termelnek nekünk. Nem mindegy viszont, hogy ez a hozam mekkora lesz és hogy mennyit költséget vonnak le belőle az egyes biztosítók. Ezért érdemes mindig olyan független szakértőt igénybe venni a választáshoz, aki pontos kalkulációt tud nekünk készíteni.
Sokan vannak úgy vele, hogy nem tudnak 10-20-30 évre előre gondolkodni, vagy félnek, hogy történik velük valami. A nyugdíjbiztosítások az ilyen helyzetekre is kínálnak megoldást, ugyanis 3 év után sok ajánlat szüneteltethető, így ha pl. elveszítjük a munkánkat akkor ettől még nem kell felbontanunk a nyugdíjbiztosítási szerződésünket. De ezen kívül lehet díjat csökkenteni, növelni illetve számos rugalmassági tényező van, ami mind mind biztonságot jelent a jövőre nézve.

Miért éri meg nyugdíjbiztosítást indítani?

 • Az adójóváírásnak köszönhetően minden félretett pénz +20%-kal többet ér
 • Alacsony költség mellett akár éves 6-8%-os átlaghozamot is elérhetünk
 • 65 éves korban jár le, akkor is ha az állam kitolja a nyugdíjkorhatárt
 • Fizet halál és rokkantság esetén is, illetve illetékmentesen örökölhető
 • Teljesen független az államtól, ezért nem juthat a magánnyugdíjpénztárak sorsára
 • Munkahely elveszítés esetén akár több évre is szüneteltethető

Így lesz neked is milliós nyugdíjkiegészítést kitermelő nyugdíjbiztosításod

A kalkulátor rámutat a költségkülönbségekre

Tanácsadóinkkal a várható hozamokat is átbeszélheted

Megmutatjuk, hogy mi milyen portfóliót használunk

A lejáratig melletted állunk

A kalkulátor azokat az ajánlatokat listázza, amelyeknél a legnagyobb a várható lejárati összeg. Ha egy pénzintézetnek több ajánlata is van, akkor mindegyiktől csak azt az egyet mutatjuk meg, amelyiknél a legmagasabb a várható lejárati összeg. Csoportonként 3-3-3 ajánlatot mutatunk meg, kivéve, ha az általad megadott szűrési feltételek ezt meggátolják. Minden esetben odaírjuk, hány további ajánlat felel meg a szűrési feltételeknek. Ezek tartalmáról a tanácsadáson lehet érdeklődni.
A megadott havi megtakarítást nemcsak megszorozzuk a 65 éves korodig hátralévő hónapok számával, hanem az infláció miatt évente 3%-kal növeljük a befizetéseidet, hogy azokat reálértéken tudd tartani.
Igen, a kapott végösszegből levontuk a pénzügyi szolgáltatók költségeit is. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál és a nyugdíjbiztosításoknál a hivatalos TKM-et vettük alapul. NYESZ-nél 2,5%-os éves költségű befektetési alappal számoltunk.
Bizonyos ajánlatoknál a biztosító szerződésben garantálja, hogy a megadott éves kamatnál kevesebbet nem, legfeljebb többet fizet. Ezek rendkívül kockázatkerülő konstrukciók, ezért gyengébbek a hozamkilátásaik – azért sem választható a hozamra törekvő szűrővel egyszerre. Ilyen ajánlat csak nyugdíjbiztosítások között létezik.
Ezeknél az ajánlatoknál nincs garantált lejárati összeg (így ez a szűrő ilyenkor nem is használható), és magasabb kockázattal járnak, viszont a legmagasabb hozamok elérésére képesek.
Ez a szűrőfeltétel tulajdonképpen a nyugdíjbiztosításokat listázza, ugyanis kizárólag ennél a megtakarítási típusnál garantálják, hogy adó- és járulékmentesen hozzáférünk a megtakarításunk egészéhez, amikor a szerződéskötéskor érvényben lévő nyugdíjkorhatárt (65 év) elérjük.
Ez a szűrési feltétel kizárja a listából a NYESZ-es ajánlatokat, mert azokat kizárólag azoknak javasoljuk, akik gyakorlott befektetők. A nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár nem igényel befektetői tudást, sem aktív odafigyelést.
Rangsorolást jelent aszerint, hogy az adott csoportban a lejárat előtti hozzáférhetőség mennyire lehetséges, pl. az önkéntes nyugdíjpénztári összeghez 10 évig semmiképp nem lehet hozzáférni. Figyelembe vettük azt is, hogy korai hozzáférésnél mikor kell büntetőkamatot fizetni az adójóváírás után, van-e adó- és járulékteher, kivehető-e menet közben a hozam, alakítható-e tbsz-szé stb.
Igen, a befizetések utáni évi 20%-os adójóváírást is beszámítjuk, melynek éves maximuma NYESZ-nél 100.000 Ft, nyugdíjbiztosításnál 130.000 Ft, önkéntes nyugdíjpénztárnál 150.000 Ft.
A nyugdíj-előtakarékosságok futamideje a nyugdíjkorhatár eléréséig tart (jelenleg 65 év). A megadott születési évből kiszámoljuk, hány év van még a nyugdíjkorhatárig, és ezt tekintjük a megtakarítás futamidejének. Aki valami miatt előbb menne nyugdíjba (pl. Nők 40) vagy tovább dolgozna, annak a személyes tanácsadásunkon tudunk egyedi kalkulációt készíteni.
A feltételezett (nem garantált) éves bruttó hozam a futamidő függvényében változik, és főszabályként az alábbiak szerint alakul: 10 évnél 5%; 11-15 évnél 6%; 16-20 évnél 7%; 20 év felett 8%. Ezeket az adott termékkonstrukció paraméterei szerint (pl. kockázati szint, hozampotenciál stb.) egyénileg csökkentjük vagy növeljük.