Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2020 Milliós különbségek az ajánlatok között!

A 20% adójóváírás mindegyikre jár, de eltérőek a költségek! Nézd meg, hogy ugyanakkora elméleti hozam mellett, melyikben mennyi pénzed gyűlne össze, független szakértőink pedig segítenek, hogy a gyakorlatban is tudj választani!

Sebestyén András A Nyugdíjbiztosítás.com alapítója

Nyugdíjbiztosítás költség összehasonlító

Listázd ki 10 biztosító 13 nyugdíjbiztosítási ajánlatát!

Életkor
Év
Megtakarítás/hó
Ft
Hogyan számol a kalkulátor?
A kalkulátor 9 biztosító 12 darab - jelenleg elérhető piaci, rendszeres díjas, befektetési egységhez kötött - nyugdíjbiztosítását hasonlítja össze. 6%-os feltételezett (nem garantált) éves hozammal, 3%-os éves értékkövetéssel és minden nyolcadik évnél 1 év díjszüneteltetéssel számol. A kalkuláció nem minősül ajánlattételnek.

Az alábbi biztosítók ajánlatai közül választhatsz

  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
  • asdsa
magasan képzett tanácsadó
bejövő megkeresés havonta
szerződés megmaradás
városból van ügyfelünk
csillagos ügyfélelégedettség

Miért nem lehet a kalkulátor alapján választani?

A kalkulátor által számolt lejárati összeg nem biztos, hogy a valóságban is annyi lesz. Miért? Azért mert a kalkulátor a korrektség jegyében ugyanakkora elméleti hozammal számol minden nyugdíjbiztosítás esetén, így csak a költségeltérések miatti különbségeket mutatja meg. A valóságban viszont további 2 szempontot is meg kell vizsgálni döntés előtt.

2017-ben már több mint 230 ezer magyarnak van nyugdíjbiztosítása.
A legtöbben viszont nem azt a nyugdíjbiztosítást választották, ami elméletben a legkevesebb költséget von el. Hogy miért? Azért mert semmilyen garancia nincsen arra, hogy a legolcsóbb
nyugdíjbiztosítással lesz a legtöbb pénzünk a lejáratkor.

3 dolog befolyásolja a lejárati összegünket

Levont költségek Levont költségek Ezzel számol a kalkulátor
Várható hozamok Várható hozamok Tanácsadónk segít eligazodni a számok között
Előnyök / hátrányok Előnyök / hátrányok Tanácsadónk segít megtalálni a megfelelő paraméterek

A kalkulátor alapján tehát a legkevesebb költséget levonó nyugdíjbiztosítást ki tudod választani, de ha azt keresed amelyikkel várhatóan a legtöbb pénzed lesz a lejáratkor, akkor abban tanácsadóink tudnak majd segíteni!

Tanácsadói segítséget kérek

A 7 leggyakoribb nyugdíjbiztosítás kérdés

Tényleg a nyugdíjbiztosítás a legdrágább?

Sajnos az interneten olvasható cikkek részrehajló képet festenek le a nyugdíjbiztosításokról. Egyrészt azért mert szándékosan kiválasztják a legmagasabb költségű nyugdíjbiztosítást, másrészt még az így készített számítások is durván hibásak. Mi a biztosító társaságokkal együttműködve fejlesztettük le a számítási logikákat ezért a kalkulátorunk a valóságot mutatja, ami pedig igen eltérő a fent említett cikkek tippelgetéseitől. Egy jól kiválasztott nyugdíjbiztosítással hosszútávon 2% körüli költséggel körülbelül 6-8%-os éves átlaghozamot tudunk elérni, amiből komoly nyugdíjtőke építhető. A nyugdíjbiztosításoknak ráadásul 2017-től törvényileg minden költséget ki kell mutatniuk, ami sajnos nem mondható el például az önkéntes pénztárakról.

Hogyan lehetnek ekkora különbségek?

A nyugdíjbiztosításokat kínáló biztosító társaságok eltérő feltételekkel kínálják a termékeiket, mindenki másképpen árazza be a nyugdíjbiztosítását. Ajánlatonként így mások a fix költségek és ezek más más hozampotenciált is ígérnek. A mi érdekünk, hogy a lehető legalacsonyabb fix költség mellett célozzuk meg a lehető legmagasabb hozamkilátást. A nyugdíjbiztosítás.com így a nyugdíjbiztosítások árukeresője, amely a költségek alapján megmutatja, hogy melyik ajánlattal mennyi pénzed lesz. Fontos tudnod, hogy a kalkulációnk ugyanakkora elméleti hozammal számol az összes ajánlat esetében, a gyakorlatban viszont ezekben is komoly eltérések lehetnek. Ezért nem lehet csak a kalkulátor alapján választani!

Miért nem lehet a kalkulátor alapján választani?

Azért mert semmilyen garancia nincs arra, hogy a legkevesebb költséget levonó nyugdíjbiztosítással lesz majd a legtöbb pénzünk a lejáratkor. Miért? Azért mert az egyes nyugdíjbiztosítási ajánlatok esetében alapvetően 3 dolgot kell megvizsgálnunk a jó döntéshez: A levont költségeket, a biztosító múltban elért hozamait (ebből következtethetünk a jövőre) illetve a termék rugalmassági feltételeit. A költségek fixek, ezért azok alapján akár egy kalkulátorral is tudunk összehasonlítási végezni, a másik 2 pont viszont nem mutatható ki ilyen egzakt módon. Nagyon sok olyan esetet láttunk már a gyakorlatban ahol egy magasabb költségű nyugdíjbiztosítás mégis “több pénzt termelt” az évek alatt, mert az azokban elérhető befektetések egyszerűen jobb hozamokat produkáltak. A kalkulátor tehát csak 1 dologra alkalmas: megmutatja, hogy a költségek tekintetében is milyen nagy különbségek vannak, a felelős döntéshez viszont az egyes termékeket jobban meg kell vizsgálni. Ebben segítenek független tanácsadóink!

Miért nem veheti el az állam a nyugdíjbiztosítást?

A legnagyobb tévhit a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban, hogy azok ugyanúgy beolvadhatnak az állami nyugdíjrendszerbe mint anno a magánnyugdíjpénztárak. A kettő viszont ég és föld, hiszen a magánnyugdíjpénztárba érkező pénzek a bruttó bérünkből járulék formájában kerültek levonásra, ugyanúgy mint bármely más járulék. Az tehát soha nem volt a mi pénzünk mindössze egy speciális adó volt. magát a manyup rendszert is az állam teremtette 1998-ban. A privát nyugdíjbiztosításokat azonban a nettó bérünkből fizetjük, ezeken a pénz pontosan ugyanannyira a miénk mint egy bankszámla esetében. Ezeket ráadásul többszáz éves nemzetközi biztosítók kínálják, amelyek semmilyen kapcsolatban nem állnak az állammal. A biztosítók pedig nem keverendők össze a QUAESTOR-ral vagy a Budacash-sel, amely intézmények teljesen más, a biztosítóknál sokkal szabályozatlanabb jogi környezetben működtek.

Kinek ajánlott és kinek nem ajánlott nyugdíjbiztosítást indítani?

2017-ben már több mint 230 ezer magyarnak van nyugdíjbiztosítása. A legtöbben azért választják ezt a nyugdíj előtakarékossági típust, mert valóban függetlenedni szeretnének az államtól. Megégették magukat a magánnyugdíjpénztárakkal ezért olyan helyen szeretnének gyűjtögetni, ami tényleg biztonságos. Magas hozamokat szeretnének elérni, de nem értenek a befektetésekhez, illetve fontos az, hogy ha bármi történik velük, akkor a nyugdíjra félretett pénz illletékmentesen örökölhető legyen.

Nem ajánlott viszont azoknak, akik értenek az értékpapír kereskedelemhez / tőzsdéhez és szeretnének is ezzel folyamatosan foglalkozni, mert számukra a NYESZ számla nagyobb szabadságot biztosít majd.

Mit jelent a 20% adókedvezmény a nyugdíjbiztosításokra?

2014.01.01 óta az SZJA törvény megengedi, hogy a nyugdíjbiztosításokban gyűjtött pénzünk +20%-át a befizetett SZJA-nkból visszaigényeljük. Ez ugye minden évben +20% ajándék pénzt jelent, legfeljebb évi 130.000 Ft-ig. (Ehhez 650 ezret kell évente félretenni). Az adójóváírás így nagyon jó dolog, és mindenkinek érdemes kihasználni, mert ha csak 1 év is kimarad azt ár nem tudjuk többet igényelni! Sokkal többet bukunk viszont azon, ha rosszul választunk a nyugdíjbiztosítások között, ugyanis az adókedvezmények ugyanúgy befektetésre kerülnek és hozamot is termelnek nekünk. Nem mindegy viszont, hogy ez a hozam mekkora lesz és hogy mennyit költséget vonnak le belőle az egyes biztosítók. Ezért érdemes mindig olyan független szakértőt igénybe venni a választáshoz, aki pontos kalkulációt tud nekünk készíteni.

Mi történik ha nem tudom fizetni?

Sokan vannak úgy vele, hogy nem tudnak 10-20-30 évre előre gondolkodni, vagy félnek, hogy történik velük valami. A nyugdíjbiztosítások az ilyen helyzetekre is kínálnak megoldást, ugyanis 3 év után sok ajánlat szüneteltethető, így ha pl. elveszítjük a munkánkat akkor ettől még nem kell felbontanunk a nyugdíjbiztosítási szerződésünket. De ezen kívül lehet díjat csökkenteni, növelni illetve számos rugalmassági tényező van, ami mind mind biztonságot jelent a jövőre nézve.

Miért éri meg nyugdíjbiztosítást indítani?

Csak 2017-ben több mint 55 ezren kötöttek nyugdíjbiztosítást. Mutatjuk, hogy miért:

20% adójóváírás

Az adójóváírásnak köszönhetően minden félretett pénz +20%-kal többet ér

6-8% átlaghozamot

Alacsony költség mellett akár éves 6-8%-os átlaghozamot is elérhetünk

nyugdíjkorhatárt

65 éves korban jár le, akkor is ha az állam kitolja a nyugdíjkorhatárt

nyugdíjbiztosítás

Fizet halál és rokkantság esetén is, illetve illetékmentesen örökölhető

független az államtól

Teljesen független az államtól, ezért nem juthat a magánnyugdíjpénztárak sorsára

Munkahely elveszítés

Munkahely elveszítés esetén akár több évre is szüneteltethető

Így lesz neked is milliós nyugdíjkiegészítést kitermelő nyugdíjbiztosításod

A kalkulátor rámutat a költségkülönbségekre

Az összehasonlító kalkulátor segít neked képbe kerülni, hogy egy elméleti hozamot és az adókedvezményt is beleszámolva nagyjából mennyi havi megtakarításból mekkora plusz nyugdíjra tehetsz szert. Ugyanakkor rámutat az egyes ajánlatok közötti költségkülönbségekre is.

Tanácsadóinkkal a várható hozamokat is átbeszélheted

Ha nem elégszel meg az elmélettel, akkor bármelyik nyugdíjbiztosítást részletesen is át tudod beszélni tanácsadónkkal. A kalkulátor az elméleti számokat mutatja, személyesen viszont jobban mögé tudunk nézni a várható hozamoknak, az előnyöknek és a hátrányoknak is. Így már valóban a tények ismeretében tudsz választani.

Megmutatjuk, hogy mi milyen portfóliót használunk

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor tanácsadónk a teljes adminisztrációt elintézi helyetted, úgy hogy ehhez neked ki sem kell mozdulnod otthonról. Sőt, azt is megmutatjuk, hogy mi milyen portfóliót állítottunk össze magunknak, így a jó hozam elérésben is kapsz tőlünk segítséget.

A lejáratig melletted állunk

A lejáratig végig melletted vagyunk. Ha kérdésed van, azonnal választ kapsz, ha olyan gazdasági esemény történik, ami pedig indokolja, hogy változtassunk a nyugdíjbiztosítás befektetési portfólióján azt is tudni fogod!

Megnéznéd más számokkal is?

Listázd ki 10 biztosító 13 nyugdíjbiztosítási ajánlatát!

Életkor
Év
Megtakarítás/hó
Ft