NYESZ vagy nyugdíjbiztosítás? Összehasonlítottuk:

Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) Nyugdíjbiztosítás
Mióta létezik? 2010 2014
Hol érhető el? Bankok / befektetési szolgáltatók Biztosítótársaságok
Típus Értékpapírszámla Életbiztosítás
Adókedvezmény Éves befizetés 20%-a, de maximum 100.000 forint. Éves befizetés 20%-a, de maximum 130.000 forint.
Mögöttes befektetés Értékpapírok Befektetési eszközalapok
Vagyonarányos költség 0,1% és 5% között 1,5% és 5% között
Pénzügyi tudás Hozzáértést igényel. Nem igényel pénzügyi jártasságot.
Befizetés gyakorisága Bármikor Legalább évente egyszer
Mikor fizet? Nyugdíjba vonulás esetén, de legalább 10 év után. Nyugdíjazás, 40%-ot meghaladó rokkantság vagy halál esetén.
Korai pénzfelvétel Kamatadó + adójóváírás 120%-os visszafizetése mellett. Visszavásárlási táblázat + kamatadó + adójóváírás 120%-os visszafizetése mellett.
Ajánljuk neked, ha… Értesz a befektetésekhez, és ráérsz vele foglalkozni. Kényelmes megoldást keresel, ami nem igényel hozzáértést, sem aktív időráfordítást.
Nem ajánljuk neked, ha… Nincs befektetői tapasztalatod. Aktívan szeretnél foglalkozni a befektetéseiddel.

Melyiket válaszd a kettő közül?

Nyugdíj-előtakarékossági számla, azaz NYESZ

Nyugdíjbiztosítás

Kérdezz tőlünk! Segítünk dönteni!

Független szakértők bemutatja neked a költségeket, hozamokat, előnyöket és hátrányokat a több mint 60 ajánlat esetében.

Kérdezz tőlünk! Segítünk dönteni!

Akkor most NYESZ vagy nyugdíjbiztosítás?

Egy bank vagy biztosító csak a saját termékét ismeri és ajánlja neked. Mi a teljes piacot függetlenül vizsgáljuk. Végeredményben így ugyanúgy egy pénzintézet ügyfele leszel, de az összes közül a legjobbé. És nem az a legjobb, amit mi ígérünk, hanem amit a számok mutatnak.
Sikerdíjban részesülünk a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott mértékben. Mivel a legtöbb nagy pénzintézetet közvetítjük, és mind közel azonos mértékben honorál minket, nem vagyunk rákényszerítve semmiféle részrehajlásra. A rajtunk keresztül megkötött megtakarítások nem kerülnek többe.
Az éves megtakarításod 20%-át megkapod az államtól, aki ezt a korábban befizetett szja-dból fizeti vissza neked. Nem kapod kézhez, hanem a megtakarításodba kerül, ami ugyanúgy hozamot termel, mint a tőke többi része. Évente akár 100-150.000 Ft-ot kaphatsz így.
Felvesszük veled a kapcsolatot, pontosítjuk az igényeidet, és már neki is látunk a pénzintézetek versenyeztetésének. Fontos tudnod, hogy a teljes folyamat számodra kötelezettségmentes, azaz nem fogsz tapasztalni nyomulást, semmit nem akarunk eladni neked, és semmiről nem kell döntened az első találkozón. Neked van egy igényed, mi arra hozunk válaszokat, a döntés pedig végig a tiéd.
Büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország első számú online öngondoskodási portálja vagyunk, és közel félezer jelentkező fordul hozzánk havonta nyugdíjkérdésben. Reméljük, hogy neked is mielőbb választ tudunk adni az összes kérdésedre!

De melyik konkrét ajánlatot válasszam?

Mi már 2014 óta foglalkozunk azzal, hogy összehasonlítjuk a hozzánk fordulóknak a különböző pénzintézeti ajánlatokat. Több mint 6.000 konkrét nyugdíj megtakarítási szerződésben segítettünk és havonta 700-an fordulnak hozzánk az ehhez hasonló weboldalainkon keresztül.

Info
A fenti cikkben szereplő megállapításokat a GRANTIS Hungary Zrt. a releváns tények és körülmények lehető leggondosabb szakmai értékelése alapján igyekezett megfogalmazni. Ebből adódóan a fenti írás nem tényközlés, hanem a GRANTIS Hungary Zrt. – megfontolt és felvállalt – szakmai véleményét jeleníti meg.
Deák Ferenc István
Linkedin
A GRANTIS és a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója, 12 éve pénzügyi szakember, cikkíró, elemző.
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?