NYESZ számlák összehasonlítása – Kisokos 2020

Mi az a nyugdíj előtakarékossági számla? Milyen költségei vannak? Milyen hozamokat érhetek el vele? Melyik NYESZ-t érdemes választanom? 35 magasan képzett tanácsadónk az országot járva, nap mint nap találkozik ezekkel a kérdésekkel, ezért elhatároztuk, hogy egy részletes cikkben, minden információt odaadunk neked a NYESZ számlákról.

A Nyugdíjbiztosítás.com-ot üzemeltető GRANTIS pénzügyi tanácsadó cég a nyugdíj megtakarítások szakértője. Hiszünk abban, hogy bárki képes jobbá tenni a saját és családja életét, ha jó pénzügyi döntéseket hoz meg, a mi feladatunk pedig, hogy ehhez minden információt megadjunk. A magyar pénzügyi tanácsadók inkább biztosítási ügynökök: az értékesítés reményében sokszor elhallgatják, vagy el is ferdítik a lényeget. A GRANTIS 2009 óta küzd ez ellen, méghozzá azzal, hogy minden tudást őszintén és valóban függetlenül adunk oda az embereknek. Ennek köszönhetően minden hónapban 600-800 ember keres meg minket ezen a weboldalon keresztül, a sajtó pedig szintén havonta kérdez meg minket egy cikkben vagy interjúban valamilyen nyugdíjat érintő kérdésről. Ennek köszönhetően nevünk ma már egyet jelent az etikus és lelkiismeretes, valódi pénzügyi tanácsadással. A sztorinkat, amelyről a Forbes magazin is írt, teljes részletességgel itt tudod elolvasni.

Most pedig térjünk rá a nyesz számlára.

A NYESZ SZÁMLÁRÓL ÁLTALÁBAN

Magyarországon jelenleg 3 féle, kimondottan nyugdíjcélú megtakarítás érhető el:

 • Az önkéntes nyugdíjpénztár, amely a pénztárak kínálatában érhető el
 • A nyugdíj előtakarékossági számla vagy rövidítve: nyesz, amelyet bankoknál nyithatunk
 • és a nyugdíjbiztosítás, amely egy biztosítói termékkör

Mind a három nyugdíj előtakarékosságra igénybevehetjük a 20% adójóváírást (erről egy bekezdéssel lejjebb részletesebben írunk), cserébe viszont ezek a nyugdíj megtakarítások a nyugdíjkorhatár elérésekor válnak csak adómentesen hozzáférhetővé, előbb csak kisebb-nagyobb szankciókkal.

A 3 nyugdíj előtakarékosság közül a NYESZ számla az, amihez a legjobban értenünk kell, a NYESZ ugyanis egy “üres” értékpapír számla, amelyre nincsen kamat, a számlát tartalommal mi tudjuk feltölteni, ha értékpapírokat vásárolunk rá, és ezekkel kereskedünk. Értékpapírok nélkül a NYESZ számla hozama 0%. A NYESZ tehát egy eszköz, amivel úgy vásárolhatunk értékpapírokat, hogy közben a 20% adójóváírást is igénybevehetjük, cserébe azonban csak nyugdíjkor férhetünk hozzá. Ebben különbözik egy “sima” banki értékpapír számlától.

Fentiekből következik, hogy ha NYESZ indításán gondolkozol, akkor azt csak akkor tedd meg, ha már tőzsdéztél, és otthonosan mozogsz az értékpapírok világában. A NYESZ számlán elért hozamod ugyanis 100%-ban az értékpapírpiaci ismereteidtől függ, abban segítséget vagy támogatást nem kapsz a banki ügyintézőktől. Ha nem tudod, hogy mibe fektetnél, vagy még nincsen bevált hozamtermelő stratégiád, de szeretnél jó hozamokat elérni, akkor jobban jársz egy nyugdíjbiztosítással, amit már 4 év alatt 250 ezren választottak.

Ha viszont értesz az értékapírokhoz és sikeresen mozogsz a részvények, kötvények, állampapírok, etf-ek és befektetési alapok világában, akkor a NYESZ lesz számodra a legolcsóbb nyugdíj előtakarékossági forma. A 7 nyugdíj előtakarékossági számlát kínáló  bank bármelyikénél, akár 5.000 Ft befizetésével is nyithatsz NYESZ-t. Ha viszont komolyan veszed a nyugdíjcélt, akkor érdemes állandó átutalási megbízást beállítani a NYESZ-re, mert itt nincs kötelező rendszeres befizetés, azaz senki nem fog neked szólni, hogy már 3 éve nem raktál félre a nyugdíjadra. Meglepődhetsz, de ez sajnos egy nagyon is létező probléma, mert ha megnézed a közel 1 millió önkéntes nyugdíjpénztári egyenleget és átlagolod őket, akkor 1,1 millió Ft fog kijönni, ami az önkéntes pénztárak 20 éves létezését is figyelembe véve mindössze havi 3-4.000 Ft-os átlagbefizetést jelent tagonként, ebből pedig nem lesz nyugdíj. Nem elég tehát érteni az értékpapírokhoz, de pénzügyileg kiemelkedően tudatosnak is kell lenned, ha a nyugdíj előtakarékossági számlán gyűjtöd a privát nyugdíjadat.

De mi is ez a 20%-os adójóváírás?

A NYESZ SZÁMLA ADÓKEDVEZMÉNYE

A nyugdíj előtakarékossági számlára 2006 óta az SZJA törvény szerint 20% adójóváírás vehető igénybe, ami magyarul azt jelenti, hogy az államnak befizetett adódból, a NYESZ-re félretett pénz +20%-át minden évben visszaigényelheted. (Maximum 100.000 Ft / év limitig)

Ha tehát évente 500.000 Ft-ot befizetsz a NYESZ számládra, az valójában 600.000 Ft-ot ér, mert +100.000 Ft-ot visszakapsz az SZJA-dból. Ne aggódj, mert személyi jövedelem adót fizetsz bőven, már egy minimálbér esetén is közel 250.000 Ft adót fizetsz az államnak.Szándékosan írtam éves összeget, nem pedig havit, ugyanist a nyugdíj előtakarékossági számlát jellemzően így használják az emberek. Egyösszegben fizetnek be oda évente néhány alkalommal, főleg év végén, amikor megtudják a könyvelőtől, hogy van még ki nem használt adókedvezményük, amit nem igényeltek vissza. A NYESZ így általában nem a privát nyugdíjprogramok alapja, hanem inkább kiegészítője.

A 20% adójóváírás egyébként az önkéntes nyugdíjpénztárra is jár maximum éves 150.000 Ft-ig, és a nyugdíjbiztosításra is igénybe veheted azt évi 130.000 Ft-os limitig. A teljes adójóváírást tehát ilyen éves díjaknál tudod kihasználni:

 • NYESZ számla esetén évi 500.000 Ft befizetés esetén +100.000 Ft adójóváírás..
 • Önkéntes nyugdíjpénztár esetén 750.000 Ft éves megtakarítás esetén + 150.000 Ft adójóváírás.
 • Nyugdíjbiztosítás esetén pedig éves 650.000 Ft befizetés esetén + 130.000 Ft visszaigényelt adó, ajándékba.

Ha összeszámoljuk, akkor a 3 nyugdíj előtakarékossági formára összesen évente 380.000 Ft adójóváírás jár, ebből azonban csak 280.000 Ft-ot enged kihasználni az SZJA törvény, így jellemzően a három megtakarítási forma közül kettőt érdemes kombinálni. Ez a lehetőség mindenkinek adott, aki fizet SZJA-t, ha viszont egy évben nem élünk vele, akkor az az év szja kedvezménye onnantól kezdve örökre elveszik, azt már következő évben nem hívhatjuk le pótlólagosan, ezért gyakorlatilag minden évben eldönthetjük, hogy az adónk egy része az államnál marad, vagy abból a saját nyugdíjunkat gyarapítjuk.

Az adójóváírásnál nagyon fontos megjegyezni, hogy egyáltalán nem jelent államtól való függőséget, ez mindössze egy lehetőség, ami jár ameddig jár. Ki kell használni ameddig tehetjük, ha pedig valaha majd eltörlik, akkor az sosem a már visszaigényelt adónkat érinti, hanem csakis a jövőben szünteti majd meg ezt a lehetőséget, de erre semmilyen jel nem utal.

A másik fontos tévhit, amit tisztába kell tennünk, hogy a 3 adójóváírásos megtakarítás ugyanúgy a magánnyugdíjpénztárak sorsára juthat. Súlyos tévedés, mert teljesen más a kettő, és erről a TV-ben is nyilatkoztunk:

A magánnyugdíjpénztári rendszer dacára annak hogy “magán”-nak nevezték, nem a privát számlánk volt, mindössze egy rendelkezési jogot jelentett: Arról rendelkeztünk, hogy a bruttó fizetésünkből levont nyugdíjjárulékot az állami TB nyugdíjrendszer egy elkülönített részébe helyezze. A manyup az állami nyugdíj része volt, azt az állam hozta létre és ő is szedte be járulék formájában, ehhez képest a privát nyugdíj előtakarékosságok a mi saját számláink, ahova már a leadózott nettó fizetésünkből gyűjtünk pénzt.

A privát nyugdíj előtakarékosság tehát pont, hogy az állami nyugdíjtól való függetlenedés eszköze, amelyhez rajtunk kívül senkinek nincsen hozzáférése. Egy NYESZ számlához az állam pontosan annyira nem férhet hozzá, mint a bankszámlánkhoz.

A 20% adójóváírás tehát évente +100.000 Ft-ot is jelenthet a NYESZ számlatulajdonosoknak, amit egyébként bent hagynának az államnál. Ez a nyugdíj előtakarékossági számla egyik legnagyobb előnye, a másik pedig az alacsony költségek. De mennyire alacsonyak?

A NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLA KÖLTSÉGEI

Jelenleg 7 banknál nyithatsz NYESZ számlát, összegyűjtöttük és egy táblázatban foglaltuk össze a költségeket:

NYESZ számlák összehasonlítása

Látható, hogy a számlavezetési díjak esetében nincsen nagy eltérés a bankok között, egyedül a CIB és a BB fixálta azt forintálisan, náluk magas NYESZ egyenleg esetén is csak ennyi, a többieknél 0,1% körül mozog évente.

A következő költség az állományi díj, amint a vásárolt értékpapírok után fizetünk évente, ezek esetén az a jellemző, hogy minden bank igyekszik a saját értékpapírjait előnyben részesíteni a 0, vagy nagyon alacsony állományi díjjal, illetve a BB-nél az állampapírok után sem számolnak fel ilyen “tartási” költséget. A teljes listát egyébként a bankok által kínált NYESZ feltételekben találunk.

Állampapír forgalmazása mindenhol díjmentes, ez el is érte a célját, mert jellemzően és sajnálatos módon a legtöbb magyar állampapírt vesz NYESZ számlán keresztül a nyugdíjára. Ez egyfelől jó dolog, mert az állampapír inflációkövető értékpapír, így mindig lesz reálhozamunk vele, ami rövidtávon valóban jó hír. Ugyanakkor a nyugdíjcél a lehető leghosszabb befektetési táv, ami létezhet, így 20-30 évre az inflációhoz kötni a privát nyugdíjra félretett pénzem hozamát nem a legokosabb döntés. Egyrészt azért nem, mert az állami nyugdíjhoz hasonlóan a magyar államkötvény teljesítménye is végső soron a magyar gazdaságtól függ, ezért állampapírral nem, hogy nem függetlenedtem a TB nyugdíjrendszertől, de a saját pénzemből vettem egy hasonló kockázatú privát nyugdíjat is magamnak. Másrészt 20-30 év alatt azért jóval több lehetőségem lenne a nemzetközi értékpapírpiacon jó hozamokat elérni, pláne a részvénypiacon. Ha viszont bebetonozom magam a NYESZ-en az állampapírokba, akkor elesem ezektől Magyarországtól valóban teljesen független értékpapírpiaci hozamoktól, ami 20-30 éves távon több milliós kihagyott hasznot is jelenthet. Szóval ha már valaki NYESZ választ, akkor használja arra amire az ki lett találva: részesüljön a nemzetközi piacok és papírok hozamaiból!

A következő oszlop a táblázatban a befektetési jegy vétel. A befektetési alapok nagyon népszerűek, mert  egy alap akár sok ezer értékpapírt is tartalmazhat, így viszonylag porlasztott kockázat mellett, az alapkezelők szakértelmére támaszkodva tudunk elérni elég jó hozamokat. Mindössze a KH a CIB és a BB esetében ingyenes az alapok vétele, ezek azonban jellemzően csak a saját alapjaikra vonatkoznak.

A legmagasabb kockázatú, de hosszútávon így a legnagyobb hozampotenciállal kecsegtető részvények pedig egyedül a KH-nál vásárolhatóak ingyen, a többi banknál jellemzően 0,4% és 1% közötti költségen adhatók vehetőek.

Látható tehát, hogy a NYESZ számla egészen addig nevezhető olcsónak, amíg vagy semmit nem veszünk rajta, vagy az adott bank saját alapjaival, vagy állampapírral kereskedünk rajta. Ha már magasabb kockázatú alapokat és részvényeket, ezáltal pedig magasabb hozamokat célzunk meg, akkor az éves költségünk bőven 1-2% fölé is emelkedhet. (Vannak olyan alapok is ahol akár 3-4% is lehet a vételi költség). Persze ez akkor igaz, ha folyamatosan kereskedünk az alapokkal, ha az induláskor összeállítunk egy portfóliót és abban évekig csücsülünk, akkor a NYESZ erre valóban a legolcsóbb megoldás tud lenni, ráadásul a 20% adójóváírást is bezsebelhetjük.

NYESZ-t egyébként fordított logikával érdemes nyitni, azaz először megnézzük, hogy hol, melyik banknál vannak olyan befektetések, amelyekkel szeretnénk foglalkozni és ennek tükrében nyitjuk meg a számlát. Azért fontos ez, mert NYESZ számlánkból csak 1 lehet.

De milyen hozamokkal számolhatunk a NYESZ esetében?

A NYESZ SZÁMLA HOZAMAI

Fontos azt érteni, hogy magának a nyugdíj előtakarékossági számlának a hozama 0%, mert itt nincsen látra szóló kamat, és a NYESZ-en nem is tudjuk lekötni a nyugdíjra félretett pénzünket. A hozam 100%-ban attól függ, hogy a NYESZ számlára vásárolt értékpapírok segítségével milyen hozamokat érünk el. Ez tehát lehet kétszámjegyű, de akár mínuszban is lehet ugyanennyi, minden csak rajtunk múlik.

A legtöbb NYESZ tulajdonos Prémium magyar állampapírt tart a NYESZ számlán, amit ingyen megvesz és csücsültet a NYESZ számláján. Ezzel 3,8%-os hozamot ér el évente, ami jó mert garantál és semmit nem kell foglalkozni vele, ugyanakkor meg sem közelíti mondjuk egy részvény hozamát hosszútávon.

Pedig részvényeket is vehetünk a NYESZ számlánkon. Az alábbi ábra azt mutatja meg, hogy ha 1925-ben 1 dollárt állampapírba (kincstárjegy) kötvénybe, vagy részvénybe fektettünk volna az amerikai piacon, akkor 80 év múlva mennyi pénzünk lenne. A részvények 2 fontos tulajdonsága nagyszerűen le is olvasható az ábráról: Az egyik a hozamtermelő képesség: az állampapírnál 150x, a kötvénynél 40x több pénz gyűlt a részvényekbe. A másik pedig az ún. volatilitás, azaz az árfolyamingadozás. Látható, hogy az első 20 évben a részvények árfolyama nagyon ingadozott, (persze ebben a világháború is szerepet játszott), és ez általános tendencia a részvényeknél. Rövidtávon nagyobb mozgás, hosszútávon viszont magasabb profit.

Pontosan ez a nagyobb mozgás ami a legtöbb embert elrettenti attól, hogy részvényekkel kereskedjen a NYESZ számláján.

Akinek túl kockázatos a részvény és az idegrendszere nehezen viseli az ingadozást, az állampapír hozamot viszont kevesli az választhat befektetési alapokat is a nyugdíj előtakarékossági számlájára. A befektetési alapok szakemberek által kezelt értékpapír kosarak amelyekbe sok száz, ezer vagy akár tízezer értékpapír is tartozhat. Az, hogy a papírokat csomagban vesszük meg több előnnyel is jár. Egyrészt olcsóbban jutunk így hozzájuk, mintha egyesével vennénk meg őket, ráadásul várhatóan a kockázatunk is alacsonyabb, hiszen többfelé oszlik a befizetett pénzünk. Arról nem is beszélve, hogy az alapot szakemberek állították össze és ők is kezelik, így nekünk semmit nem kell foglalkoznunk ezzel. A befektetési alapok is – hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztárak portfólióihoz-  különböző kockázati szintekbe vanak besorolva, így kockázattűrő képességünk és hozamelvárásunk függvényében ezek közül is választhatunk. A befektetési alapok rangsorát pl.: a Netfolio oldalán találod meg.

Fentieken kívül vehetünk még vállalati kötvényeket, ETF-eket, vagy certifikátokat is, így a NYESZ portfóliónknak csak az adott bank kínálata szabhat határt.

Mekkora hozamunk lesz a NYESZ számlán? Ha állampapírt tartunk rajta, akkor infláció fölött 2% körül, ha részvényeket veszünk és ügyesek vagyunk akkor hosszútávon (15,20 év fölött) akár 8-10%-ot is elérhetünk évente, befektetési alapokkal pedig ügyesen választva / kereskedve megvalósítható a 6-7% átlaghozam évente. Ezek a számok nem garantáltak, 100%-ban a mi szakértelmünktől függ, így akár az is előfordulhat, hogy ennél kevesebb vagy akár negatív hozamunk is lehet.

Nyugdíj előtakarékossági számlát tehát csak akkor érdemes indítani, ha otthonosan mozgunk a tőzsde világában, már van egy stratégiánk amivel bizonyítottan tudunk hozamot termelni és fontos számunkra, hogy a kereskedés mellé az évi +100.000 Ft adójóváírást is kihasználjuk. Cserébe viszont ugye a nyugdíj előtakarékossági számlához csak a nyugdíjkorhatár elérésekor férhetünk hozzá. De mi van abban az esetben, ha előbb lenne szükségünk a pénzre? Nézzük meg a lehetőségekinket!

A NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLA HOZZÁFÉRÉSE

Alap esetben a NYESZ számlán gyűjtött tőkénk, a visszaigényelt adókedvezményünk és az ezeken elért hozamunk (vagy veszteségünk) a nyugdíjkorhatár elérésekor válik adómentesen felvehetővé, de ott is csak akkor, ha már legalább 10 év eltelt a nyugdíj előtakarékossági számla megnyitása óta.

Sőt a nyugdíjkorhatár, azaz a lejárat időpontja majd az akkor törvényileg aktuális nyugdíjkorhatárt jelenti, ami lehet, hogy 70, 72 vagy 75 év lesz. Egyébként a 3 nyugdíj megtakarítás közül egyedül a nyugdíjbiztosítás jár le fix időpontban, a kötéskori nyugdíjkorhatárkor, azaz a 65. születésnapunkon.

Ha már nyugdíjasok vagyunk, de még nem telt el 10 év a NYESZ számla megnyitása óta, mert mondjuk 57 éves korunkban nyitottuk azt, akkor az elért hozamot kell leadóznunk 15% SZJA és 27% EHO befizetésével.

És ugyanígy adózik a NYESZ minden más esetben is, azaz bármikor a nyugdíj előtti hozzáférés esetén a hozamunkat illeti a 15% SZJA és EHO.Ezen felül, mivel nem nyugdíj célra használtuk fel, az összes igényelt adójóváírást vissza kell fizetnünk 120%-os értéken, azaz 20%-os büntetőkamattal. Ezen kívül idő előtti pénzkivét esetén a NYESZ számla azonnal meg is szűnik, ezért semmiképpen nem ajánlott a nyugdíj előtti hozzáférés. Még egy érv ami miatt azt lehet mondani, hogy a NYESZ-re nem alapozni érdemes a privát nyugdíjprogramunkat, hanem kiegészíteni azt vele.

Mi történik akkor, ha meghalunk vagy lerokkanunk? Ilyen esetekben ki és hogyan férhet hozzá a NYESZ-en összegyűlt tőkéhez, adójóváírásohoz és hozamokhoz?

A NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLA ÖRÖKLÉSE

Magyarországon 18% az örökösödési illeték, azaz ennyit kell fizetnie az örökösnek, ha a halálunk esetén bármit örököl utánunk. Kivéve egyenes ági rokon kezébe kerülő vagyon esetén, vagy mostoha és nevelt gyermek 20 milliós értékhatárig terjedő örökségénél, illetve, az ingóságok 300 ezer forintos értékhatár alatti részére vonatkozóan.

És akkor a helyzetet tovább nehezíti a hagyatéki eljárás, ami akár több hónapig is elhúzódhat.

Ez alól teljesen mentesülhetünk azoknál a számláknál, ahol van lehetőség kedvezményezett megjelölésére, ilyenkor ugyanis a kedvezmenyezett nem csak illetékmentesen, de a hagyatéki eljáráson kívül jut hozzá az összegyűlt pénzhez, és dönthet arról, hogy folytatja a takarékoskodást, vagy felveszi az összeget.

Sajnos azonban egyedül a NYESZ számla esetében nem lehetséges kedvezményezettet megjelölni, erre csak az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjbiztosítás esetén van lehetőség. Ez az örökösödési eljáráson felül azt jelenti, hogy ha az öröklő még nem nyugdíjas korú, akkor SZJA és EHO fizetési kötelezettsége is keletkezik az örökölt összeg után.

További hátrány a NYESZ öröklése esetében, hogy a számlára visszaigényelt adókedvezmény nem illeti meg az örököst, az értékpapírok mindig névértéken öröklődnek, a kamat után pedig 15% kamatadó fizetendő.

De mi történik akkor, ha a NYESZ számla tulajdonosa nem hal meg, “csak” lerokkan?

Rokkantság esetén hasonló a helyzet, mint az önkéntes nyugdíjpénztárnál. Ha a rokkantsági fok eléri a 70%-ot, akkor a rokkant-nyugdíjazás igazolása után, ha a számla indítás óta eltelt 10 év, a teljes egyenleg adómentesen felvehető, ha nem telt el 10 év, akkor pedig az elért hozamunk adózik az SZJA + EHO-val.

Ha a rokkantság viszont nem éri el a 40%-os megállapított szintet, akkor a NYESZ számlára a normál hozzáférési szabályok vonatkoznak, azaz 15% SZJA + 27% EHO a hozamra + az összes visszaigényelt SZJA jóváírás visszafizetése 20% büntetőkamattal.

Látható tehát, hogy a NYESZ számla, értékpapírszámla révén a lehető a 3 nyugdíj megtakarítás közül a lehető legkedvezőtlenebb öröklés szempontjából.

KINEK AJÁNLOTT A NYESZ – NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLA?

Azok alapján amit a cikkben olvastál, talán számodra is letisztult már, hogy a nyugdíj előtakarékossági számla egy viszonylag speciális nyugdíjszámla, amely csak nagyon kis réteg számára nyújthat valós megoldást.

A legtöbb ember ugyanis aki a saját nyugdíjára tesz félre, nem ért és nem is akar érteni ill. foglalkozni a befektetésével és ez teljesen normális is, hiszen az életben sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint hetente, havonta nézegetni az értékpapírjaink árfolyamát. Ezért a többség részére a NYESZ felesleges macerát jelent, amit érthető módon nem vállalnak be.

Azon kis réteg, aki ért az értékpapírokhoz és amúgy is kereskedik velük, ők jellemzően az évi 20% adókedvezmény miatt használják a NYESZ-t, és általában év végén megnézik, hogy mennyi visszaigényelt adójuk van és annyit még elhelyeznek a számlájukra, hogy pont ki tudják használni. Ők vannak egyébként kevesebben, a többség állampapírt tart a NYESZ számláján, aminek hátrányát a költségek rész alatt már ecseteltem.

A NYESZ számlát tehát elsősorban a pénzügyileg képzettebb megtakarítóknak ajánljuk, akik már rendelkeznek nyugdíjbiztosítással és vagy önkéntes nyugdíjpénztárral és ezek mellett szeretnék kimaxolni az éves 280.000 Ft-os adójóváírási lehetőséget.

Akik viszont nem értenek a befektetésekhez, és nem is szeretnének foglalkozni a nyugdíjszámlájuk menedzselésével, ők egész biztosan jobban járnak egy nyugdíjbiztosítással, ahol a választott alapokat szakemberek kezelik nekünk, így anélkül van esélyünk magas hozamok elérésére, hogy a NYESZ-hez szükséges tőzsdeprofik lennénk.

De mitől függ, hogy melyik nyugdíj megtakarítást válasszam? Szinte ez a leggyakoribb kérdés, amit személyes tanácsadásaink alkalmával megkapunk, így folytassuk ezen kérdés megávlaszolásával.

MELYIK NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGOT VÁLASSZAM?

Ebben a cikkben bemutattam neked a NYESZ-t, vagy nyugdíj előtakarékossági számlát, de a weboldalunkon, hasonlóan részletes útmutatót találsz a nyugdíjbiztosításról és az önkéntes nyugdíjpénztárról is. Sőt a blog-ban több mint 300 cikk vár rád nyugdíj előtakarékosság témában. Ezekkel a cikkekkel az a célunk, hogy mindent őszintén megtudj a 3 adójóváírásos nyugdíj megtakarításról és nagyjából képbe kerülj azzal kapcsolatban, hogy melyiktől mit várhatsz, melyiknek mi az előnye és a hátránya.

Természetesen nem kell aggódnod, ha ezek alapján még nem tudsz dönteni, hiszen ezek csak általános cikkek, amelyekből viszont a legfontosabb dolog hiányzik: TE. Azaz a:

 • Személyes céljaid és lehetőségeid,
 • Az életkorod, a fizetésed, a megtakarításaid és hiteleid,
 • A kockázattűrő képességed, a hozamelvárásod,
 • A pozitív és negatív tapasztalataid
 • és még számos olyan egyéni kérdés, ami pénzügyileg meghatároz téged.

A melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás kérdésre pedig felelősségteljes választ úgy tudunk adni neked, ha ezeket részletesen átbeszéljük. Szolgáltatásunk lényege és csúcsa a személyes tanácsadásunk, amelynek keretein belül minden felmerült kérdésre személyre szabott és őszinte választ kapsz.

25 tanácsadónk naponta járja az országot, hogy a hozzád hasonló pénzügyileg tudatos embereknek segítsen eligazodni a nyugdíj megtakarítások között. 7 NYESZ számla, közel 30 önkéntes nyugdíjpénztár és több mint 50 nyugdíjbiztosítás jelenti a teljes kínálatot. Természetes, hogy ezt senki nem látja át, aki nem ezzel foglalkozik napi szinten.

A Nyugdíjbiztosítás.com weboldalon keresztül mindazt a tudást osztjuk meg, amit az elmúlt 10 évben megszereztünk a nyugdíj előtakarékosságokról, és ennek köszönhetően minden hónapban 600 és 800 között van azoknak a száma, akik online kérnek segítséget tőlünk nyugdíj megtakarítás választásához. És, hogy miért ilyen magas ez a szám? Azért mert:

 • Mi alkuszként a te megbízásodból dolgozunk, nem pedig a pénzintézeteknek. Te elmondod az igényeidet mi pedig ezek alapján összehasonlítjuk a piaci nyugdíjszámlákat, majd a kiválasztott számla elindításában is melletted vagyunk egészen a lejáratig.
 • A nyomulást és a tukmálást elfelejtheted. De tényleg! Olvasd csak el ügyfeleink véleményét a facebook-on vagy a google rendszerében és győzödj meg róla, hogy mennyire szabad és élvezetes nálunk egy tanácsadás. Egyébként a Forbes is készített velünk egy cikket, de előtte letesztelték a tanácsadóinkat és így nyilatkoztak rólunk: “Semmit sem próbáltak rásózni, a másfél óra alatt a nyugdíjon túl minden más befektetési terméket kiveséztek vele,”
 • 25 tanácsadónk mindegyike profi és becsületes szakember, akiknél nem ritka a 10-15 éves tapasztalat. Mi nem MLM rendszerben működünk, hanem olyan embereket gyűjtünk össze, akik a szakmából terveznek majd nyugdíjba menni. Ezért a tanácsadódat egy életre kapod, így a szerződés lejáratáig képviselünk téged a pénzintézeteknél
 • Szolgáltatásunk számodra díjmentes mert mi sikerdíj alapon dolgozunk, amit majd az a pénzintézet fizet meg felénk, amelyiket te választasz. A Magyar Nemzeti Bank szigorúan szabályozza a jutalélok mértékét, így nem fordulhat elő visszaélés. Amit még fontos tudnod, hogy nem lesz drágább a termék rajtunk keresztül, sőt mivel független tanácsadásunk és saját fejlesztésű kalkulátorunk (amiről az ORIGO is írt) segítségével valóban a legjobb megoldást válaszhatod, hosszútávon milliókat spórolunk neked azáltal, hogy megkímélünk egy olyan rossz döntéstől, amit lehet, hogy csak évek múltán látnál át.
 • Nekünk az a legfontosabb, hogy te mindent érts, mert ha ez megvan, akkor úgyis fogsz tudni választani, mi pedig mivel szinte bármilyen megoldást el tudunk juttatni neked, mindenképp nyerünk azon, ha te tisztán látsz. Ez az igazi win-win szituáció, és ha ide kattintva elolvasod a sztorinkat, akkor látni fogod, hogy tényleg élünk-halunk a tudás megszerzéséért és átadásáért.

Kérd szakértő segítségét!

Jelentkezz ingyenes tanácsadásunkra és duplázd meg a nyugdíjad!

Egy ingyenes és kötelezettségmentes konzultációt kínálunk neked 25 tanácsadónk bármelyikével, az ország bármely részén, a munkahelyeden, az otthonodban, egy kávézóban, vagy az 550 m2-es oktogoni irodánkban. Minden kérdésedre őszinte és pénzintézettől független választ kapsz, saját fejlesztésű kalkulátorunkkal megmutatjuk neked a termékek költségeit, átnézzük a hozamokat és megmutatjuk azokat a portfoliókat is, amiket mi használunk a saját megtakarításainknál. A konzultáció mindössze 1 órát vesz igénybe, de segítségével olyan nyugdíj megtakarításod lesz, amellyel akár meg is duplázhatod a várható állami nyugdíjadat. Ehhez csak az alábbi űrlapot szükséges kitöltened és kolléganőnk 1 munkanapon belül összeköt egy tanácsadónkkal akitől minden kérdésedre nyomulásmentes választ  kapsz!

Ezt a cikket 2221 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555