NYESZ, megéri?

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Pályafutásomat számos kérdés kíséri végig, a „melyik a legjobb?”-tól kedve egész a „megéri?” kérdésig. Ez a honlap is azért készült, hogy minden szükséges információt megkapj az állami nyugdíjjal kapcsolatban, és a nyugdíj előtakarékosságokat illetően is. Itt nem csak a nyugdíjbiztosításra kell gondolni, bizonyítván ezt az állítást megválaszolom a következő kérdést: NYESZ, megéri?

Mit jelent a NYESZ?

A NYESZ a nyugdíj előtakarékossági számla rövidítése, ami egy állalmilag támogatott értékpapírszámlát takar. Az értékpapírszámlán keresztül van lehetőséged különböző állampapírokat, befektetési jegyeket, és részvényeket adni-venni, mivel itt technikailag is Te intézed a befektetési folyamatot egy online felületen keresztül. Az állami támogatás mértéke a befizetéseink 20%-a, legfeljebb 100.000 forint, ha 2020-ig nyugdíjba mész, akkor akár 130.000 forint is lehet. Nézzünk meg 4 élethelyzetet, hogy mikor éri meg a NYESZ!

A fiatal pénzügyi szakember

Egy friss pénzügyi diplomával a kezében az ember úgy érzi, hogy meghódíthatja a világot, kis túlzással. Első lépésként érdemes a nyugdíjáról gondoskodni, és mivel tanult tőzsdei alapismereteket, gyakorolta, ezért ha megfelelő időt tud fordítani a saját nyugdíj megtakarításának a kezelésére, akkor egy igen hatékony megoldásnak bizonyulhat neki a NYESZ, mivel meg van a megfelelő tőzsdei ismeret. A válasz: Megéri.

A családos mérnök úr

Két gyermek mellett a család eltartása az elsődleges feladat, így az ember idejét a munka, és a család tölti ki, néha egy kis haveri foci, vagy meccsnézés. Ügyfélköröm ezen része saját bevallása szerint nincs ideje, és kedve sem a nyugdíj megtakarítását menedzselni, így inkább egy másik nyugdíj előtakarékosságot választ. A válasz: Nem éri meg!

Az akciók, és kedvezmények rabja

Vannak olyan emberek, akik mindig megnézik, mit hol tudnak a legolcsóbban megvenni, és képesek átutazni egy fél várost, hogy olcsóbban vásároljanak. Ez alapjaiban egy rendkívül pozitív, és hasznos tulajdonság, és ami a legfőbb pénzügyileg is tudatos. A nyugdíj megtakarításoknál azonban ez nem mindig célravezető, hiszen ha csak a költségeket vizsgálod, akkor a NYESZ biztos jó választás, de ha ez nem párosul a fent is említett tudással, és időráfordítással, akkor sok pénzt veszíthetsz. A válasz: Nem éri meg!

Az 50 éves ember és az unokája

Amikor még több mint 10 éved van a nyugdíjig, akkor lehet jó a NYESZ. Kiváltképp, ha van egy olyan unokád, aki érdeklődést mutat, és tehetségesnek bizonyul tőzsdei szemben. Ilyenkor ugyanis nyithatsz egy NYESZ számlát, amire az unoka fogja adni a befektetési tippeket, ebben az esetben a válasz: Megéri!

A NYESZ megérheti

Remélem sikerült szemléltetnem számodra, hogy a NYESZ számla egyelőre egy nagyon szűk szegmens ideális nyugdíj megtakarítása. Ha beletartozol, vagy egy közeli rokonod ebbe a szegmensbe akkor a válasz az, hogy megéri. Ha nem vagy benne akkor sincs semmi baj hiszen csak az államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságok közül rád vár az önkéntes nyugdíjpénztár, és a biztosítói megoldás a nyugdíjbiztosítás is. Ha esetleg maradt benned valamilyen kérdés a cikkel, vagy a nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, akkor töltsd kis a cikk alján található adatlapot, és felkereslek. Ha már konkrét elképzeléseid vannak, akkor találkozhatunk egy nyugdíj tanácsadás keretein belül, és együtt megtaláljuk a legjobb megoldást!

Ezt a cikket 1138 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555