NYESZ, megéri?

Pályafutásomat számos kérdés kíséri végig, a „melyik a legjobb?”-tól kedve egész a „megéri?” kérdésig. Ez a honlap is azért készült, hogy minden szükséges információt megkapj az állami nyugdíjjal kapcsolatban, és a nyugdíj előtakarékosságokat illetően is. Itt nem csak a nyugdíjbiztosításra kell gondolni, bizonyítván ezt az állítást megválaszolom a következő kérdést: NYESZ, megéri?

Mit jelent a NYESZ?

A NYESZ a nyugdíj előtakarékossági számla rövidítése, ami egy állalmilag támogatott értékpapírszámlát takar. Az értékpapírszámlán keresztül van lehetőséged különböző állampapírokat, befektetési jegyeket, és részvényeket adni-venni, mivel itt technikailag is Te intézed a befektetési folyamatot egy online felületen keresztül. Az állami támogatás mértéke a befizetéseink 20%-a, legfeljebb 100.000 forint, ha 2020-ig nyugdíjba mész, akkor akár 130.000 forint is lehet. Nézzünk meg 4 élethelyzetet, hogy mikor éri meg a NYESZ!

A fiatal pénzügyi szakember

Egy friss pénzügyi diplomával a kezében az ember úgy érzi, hogy meghódíthatja a világot, kis túlzással. Első lépésként érdemes a nyugdíjáról gondoskodni, és mivel tanult tőzsdei alapismereteket, gyakorolta, ezért ha megfelelő időt tud fordítani a saját nyugdíj megtakarításának a kezelésére, akkor egy igen hatékony megoldásnak bizonyulhat neki a NYESZ, mivel meg van a megfelelő tőzsdei ismeret. A válasz: Megéri.

A családos mérnök úr

Két gyermek mellett a család eltartása az elsődleges feladat, így az ember idejét a munka, és a család tölti ki, néha egy kis haveri foci, vagy meccsnézés. Ügyfélköröm ezen része saját bevallása szerint nincs ideje, és kedve sem a nyugdíj megtakarítását menedzselni, így inkább egy másik nyugdíj előtakarékosságot választ. A válasz: Nem éri meg!

Az akciók, és kedvezmények rabja

Vannak olyan emberek, akik mindig megnézik, mit hol tudnak a legolcsóbban megvenni, és képesek átutazni egy fél várost, hogy olcsóbban vásároljanak. Ez alapjaiban egy rendkívül pozitív, és hasznos tulajdonság, és ami a legfőbb pénzügyileg is tudatos. A nyugdíj megtakarításoknál azonban ez nem mindig célravezető, hiszen ha csak a költségeket vizsgálod, akkor a NYESZ biztos jó választás, de ha ez nem párosul a fent is említett tudással, és időráfordítással, akkor sok pénzt veszíthetsz. A válasz: Nem éri meg!

Az 50 éves ember és az unokája

Amikor még több mint 10 éved van a nyugdíjig, akkor lehet jó a NYESZ. Kiváltképp, ha van egy olyan unokád, aki érdeklődést mutat, és tehetségesnek bizonyul tőzsdei szemben. Ilyenkor ugyanis nyithatsz egy NYESZ számlát, amire az unoka fogja adni a befektetési tippeket, ebben az esetben a válasz: Megéri!

A NYESZ megérheti

Remélem sikerült szemléltetnem számodra, hogy a NYESZ számla egyelőre egy nagyon szűk szegmens ideális nyugdíj megtakarítása. Ha beletartozol, vagy egy közeli rokonod ebbe a szegmensbe akkor a válasz az, hogy megéri. Ha nem vagy benne akkor sincs semmi baj hiszen csak az államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságok közül rád vár az önkéntes nyugdíjpénztár, és a biztosítói megoldás a nyugdíjbiztosítás is. Ha esetleg maradt benned valamilyen kérdés a cikkel, vagy a nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, akkor töltsd kis a cikk alján található adatlapot, és felkereslek. Ha már konkrét elképzeléseid vannak, akkor találkozhatunk egy nyugdíj tanácsadás keretein belül, és együtt megtaláljuk a legjobb megoldást!

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?

Vélemény, hozzászólás?