Nő az igény a nyugdíj megtakarításra, öngondoskodásra, nehogy kimaradj!

Verba György

A 2014-es évben nagyjából 60.000-ren választották a nyugdíjbiztosítást. Ez azt jelenti, hogy ennyi ember tette meg az első lépést afelé, hogy ne kelljen nyomorognia nyugdíjas korában, hanem hasonló életszínvonalon tudja leélni az életét, mint aktív dolgozó korában. Nézzük meg, hogy mit gondolnak az emberek az öngondoskodásról, hogyan állnak a nyugdíj-kiegészítéssel!

Mit keresnek az emberek?

A GFK Hungária végzett a közelmúltban egy érdekes felmérést a megtakarítási szokásokról, és elvárásokról. Ennek apropóját a nyugdíjbiztosítások adták, hiszen az éves 20%-os (legfeljebb 130.000 forintos) igényelhető adókedvezmény az egyik legnagyobb mozgatórugó a megtakarításoknál.

Ezen felül még az derült ki, hogy a magyar emberek számára kiemelten fontos a biztonság, és meglepő módon nem csak az idősebb korosztálynál. A 15-19 éves megkérdezettek 70%-a a biztonságot tartja a legfontosabbnak egy megtakarítás esetén, az 50 év feletti korosztálynál ez a szám 69%.

Hogyan állunk a hosszú távú megtakarításokhoz?

Jó esetben egy nyugdíjbiztosítást nem 10-12 évre kötsz, hanem még időben reagálsz, és 20-30-40 éves futamidőre kötöd meg. A 30 év alatti korosztály csaknem harmada rendszeresen tesz félre pénzt, és minden 10. megtakarítás a gyermek életkezdését igyekszik anyagilag támogatni. A nyugdíj megtakarításokat (ahogy várható) elsősorban a 40-50 éves korosztály választja, de itt is mindössze minden 5. embernek van valamilyen nyugdíj megtakarítása.

Miért válassz nyugdíjbiztosítást?

A felmérésből az is kiderül, hogy a pénzügyi ismeretek, és informáltság tekintetében nem jeleskedik a magyar társadalom. Ez egyben azt is jelenti, hogy (mivel megtakarításokra mindenképp szükség van) az emberek nagy részének olyan megtakarítást érdemes választania, ahol nem ő maga intézi a befektetést. A 20-30 éves korosztály 21%-a tartja magát pénzügyileg tájékozottnak, míg a 30-40 éves korosztálynál is mindössze minden 4. ember vallja ezt magáról!

A NYESZ számla így értelemszerűen a legtöbb embernél nem egy jó opció. Marad az önkéntes nyugdíjpénztár, és a nyugdíjbiztosítás. Utóbbi mellett az szól, hogy magasabb hozamokat tudsz elérni, míg a nyugdíjpénztárak portfóliója kötött, és a magas állampapír hányad miatt hozam csökkenés várható.

Indíts magadnak nyugdíj megtakarítást!

A cikkben alaposan kielemeztük a GFK Hungária felmérését, ami szerint az emberek tisztában vannak azzal, hogy nem lesz nyugdíjuk. Albert Einstein szerint: „Elmezavar: újra és újra ugyanazt csinálni, de közben más eredményt várni.” Már 50 különböző nyugdíjbiztosításból választhatsz, de vigyázz, mert ezekből csak egy lehet a legjobb, és a rossz választás több millió forintodba kerülhet. Ha kérdeznél, akkor töltsd ki az adatlapot, és amint tudom, megválaszolom! Szeretnél nyugdíj megtakarítást indítani? Találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, és egy óra alatt megtaláljuk a hozzád illő nyugdíj előtakarékosságot!

Ezt a cikket 2035 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555