Mit csinál egy nyugdíjtanácsadó?

A nyugdíj megtakarításra azóta van szükség, mióta egyértelműen látszik, hogy az állam egymaga nem képes megfelelő mértékű nyugdíjat szolgáltatni a visszavonult emberek számára. Miután a magyar pénzpiac egy klasszikus versenypiac, ezért a pénzintézetek “jobbnál jobb” megoldásokkal bombáznak, de ezek között eligazodni meglehetősen nehéz, pláne szakmai tudás nélkül, ezért előtérbe kerül a nyugdíjtanácsadó!

Milyen a jó nyugdíj tanácsadó?

Erről nagyon óvatosan fogalmaznék, mivel én magam is nyugdíj tanácsadó vagyok, és igyekszem a munkámat a lehető legjobban végezni. Az biztos azonban, hogy a jó nyugdíjtanácsadót az elégedett ügyfelek minősítik. A megfelelő szakmai tapasztalat, a jó kommunikáció, és a kifogástalan megjelenés már természetes ebben a szerepkörben, de az ügyfélhez való igazodás az egyik legfontosabb szempont. Nemcsak találkozni kell az ügyféllel, és elmondani, hogy nem lesz nyugdíja, hanem komplexen kell az ügyfél pénzügyeire tekinteni, és felkészülni (amennyire csak lehet) bizonyos váratlan eseményekre is.

Hogyan zajlik egy minőségi nyugdíj tanácsadás?

Első körben meg kell ismerni az ügyfél igényeit, lehetőségeit, és céljait, és ehhez igazodva kell megtalálni a házi kasszán belül a nyugdíj megtakarítás helyét.

Miután egy nyugdíj tanácsadáson életünk utolsó 15-20 évét igyekszel megalapozni, ezért itt nincs helye a rébuszoknak, és a mellémagyarázásnak, itt kőkeményen a számoknak kell dominálnia, vagyis egy nyugdíj tanácsadás mit sem ér megfelelő kalkulációk elvégzése nélkül. Próbáld ki a nyugdíjkalkulátort, és nézd meg mekkora állami nyugdíjra vagy jogosult!

Jelenleg szinte egyértelmű, hogy egy jó nyugdíj tanácsadáson 3 nyugdíj előtakarékossági forma jöhet szóba, hiszen az önkéntes nyugdíjpénztárra, a NYESZ-re, és a nyugdíjbiztosításra is 20%-os adókedvezményt tudsz igényelni, ami magasan a többi megtakarítás fölé emeli őket.

Ami még mindenképpen fontos az nem más, minthogy csak egy olyan ember lehet jó nyugdíjtanácsadó, aki független a pénzintézetektől, vagyis nincs rákényszerülve arra, hogy egy adott bank, vagy biztosító nyugdíj megtakarítását preferálja neked. Így ugyanis valóban a Te igényeid, és lehetőségeid azok, amelyek alapján ki lehet választani az ideális nyugdíj előtakarékosságot.

Érdemes igényelni egy nyugdíjtanácsadó segítségét!

Ezzel a cikkel szerettem volna neked bemutatni, hogy egy jó nyugdíjtanácsadónak milyen feltételeknek kell megfelelnie, és hogyan kell dolgoznia. Ha egy ilyen tanácsadó segít téged a pénzügyeidben, akkor biztos jó kezekben vagy, és a pénzügyeid is sínen vannak, de arra azért figyelj oda, hogy nem minden tanácsadó dolgozik ilyen etika szerint. Ha kérdésed lenne a nyugdíj tanácsadással kapcsolatban, akkor töltsd ki a cikk alján található űrlapot! Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy ilyen konzultáció, vagy szeretnél saját nyugdíj megtakarítást indítani, akkor találkozzunk egy órás nyugdíj tanácsadás keretein belül, így megtapasztalhatod, hogyan zajlik ez a valóságban!

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?