MetLife Target 2040 Nyugdíj Eszközalap (2015.03.05)

Verba György

A Metlife kínálatában több időpontra vonatkozó lejárati dátummal is megtalálhatóak a Target Nyugdíj eszközalapok, így abban érdemes kamatoztatni megtakarításainkat ezek közül, amelynek lejárati dátuma a legközelebb esik pénzeszközünk tervezett kivonásához.

Mögöttes befektetési alapon keresztül egyaránt tartalmaz pénzpiaci, kötvény, árupiaci és részvénybefektetéseket a Target 2040 Nyugdíj eszközalap, ezek aránya pedig a céldátumig hátralévő időtől függ. Az eszközalapot a 2040-es céldátumra optimalizálták az alapkezelők, vagyis az idő előrehaladtával egyre nagyobb súlyozást kapnak a portfólió biztonságos elemei, a mozgékonyabb részvényeket pedig egyre inkább alulsúlyozzák az alapkezelők. Az ilyen típusú menedzselésnek köszönhetően elkerülhető az a kockázat, hogy az évek alatt felhalmozódott hozam felőrlődik az utolsó időszakban egy esetleges gazdasági recesszió, vagy rendkívüli piaci esemény bekövetkezése során.

MetLife Target 2040 Nyugdíj eszközalap portfólió

MetLife Target 2040 Nyugdíj eszközalap portfólió

A Target 2040 Nyugdíj eszközalap, a nevéhez hűen elsősorban azoknak ajánlott, akik hosszú távú, akár nyugdíjcélú befektetéseket kívánnak eszközölni fokozatosan csökkenő kockázatok mellett és előreláthatólag nem lesz szükségük a befektetett összegre a céldátum eléréséig. A hosszabb távban gondolkodás fejében a fix kamatoknál jóval magasabb hozamelvárásokkal tekinthetnek megtakarításaikra az ezen eszközalapot választó befektetők.

MetLife Target 2040

MetLife Target 2040

A gondos szelekciónak és az emelkedő részvénypiaci trendeknek köszönhetően átlagon felüli eredményt ért el 2014-ben a Target 2040 Nyugdíj eszközalap mögöttes alapja a Fidelity – Target 2040. Ennek köszönhetően a MetLife alap is felülteljesítette az elvárásokat, mivel kiemelkedő, +19.01% hozam elérését tette lehetővé a befektetők számára. A gyarapodás volumene idén még ennél is tovább növekedett az eddigi két hónap alatt elért +6.68%-os eredménnyel, amellyel jó esély nyílik akár a tavalyi kiemelkedő eredmény túlszárnyalására is.

MetLife Target 2040 Nyugdíj Eszközalap

MetLife Target 2040 Nyugdíj Eszközalap

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2113 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555