Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2015: Így használd!

Verba György

Biztos Te is tisztában vagy vele, hogy nyugdíj megtakarítás nélkül kevesebb pénzből kell majd megélned, mint aktív, munkával töltött életed alatt. Amikor ez tudatosul benned, és szeretnél valamit lépni ez ügyben, akkor mi az első teendőd? Igen, megtudod, hogy mekkora összeg az, amit pótolni szeretnél, vagyis a nyugdíj-kiegészítés mértékét. De honnan tudod, hogy mekkora összeget kell félretenned ehhez az összeghez? A nyugdíjbiztosítás kalkulátor pontosan erre lett kitalálva, ismerd meg!

Nyugdíjbiztosítás: A számok beszéljenek!

Talán ez az a témakör, ahol a legfontosabb, hogy konkrét számokkal dolgozzunk. Annak semmi értelme, hogy 10 évig félreteszel havi 10.000 forintot, és elvárod, hogy 15 éven keresztül legalább havi 20.000 forint extra bevételt jelentsen számodra. Az oldalon található kalkulátorral nem csak a várható állami nyugdíjadat tudod megállapítani, de tudsz egy jó nyugdíjbiztosítással is számolni, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítést fog jelenteni.

Van különbség a nyugdíjbiztosítások között?

Természetesen van. A nyugdíjbiztosítások alapja vagy a klasszikus vegyes életbiztosítás, vagy a unit linked életbiztosítás. Nincs a pénzpiacon 2 olyan nyugdíjbiztosítás (a több, mint 40-ből), amely ugyanakkora megtakarítás mellett ugyanolyan végeredménnyel, vagyis lejárati összeggel zárna. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nyugdíjbiztosítások között is érdemes szemezgetned, és a legjobb 3-4-ből kiválasztanod azt, amelyik a leginkább illik hozzád. A kalkulátor az egyik legjobb költségelésű, és várhatóan az egyik legnagyobb lejárati összeget elérő nyugdíjbiztosítással számol.

Mire figyelj a kalkulátornál?

Az első dolog, hogy mennyit is ér 5.000.000 forint? Amikor beállítod a nyugdíjbiztosítás kalkulátorban, hogy mekkora havi összeget teszel félre, akkor tőle jobbra először a nominális (számszaki) lejárati összeget fogod látni, ha egy kicsit lejjebb mész, akkor meglátod azt is, hogy ennek a számnak mekkora a mai értékre vetített vásárlói értéke. (jelenérték) Gondolj csak bele, hogy 100 forintból 10 éve mi mindent tudtál megvenni, és most mit tudsz.

Nézd meg, hogy mekkora különbség van a között, hogy 20 évre teszel félre 10.000 forintot, vagy 10 évre 20.000 forintot. Meg fogod látni, hogy a megtakarítás összegénél is fontosabb, hogy minél hosszabb futamideig takaríts meg.

A nyugdíjbiztosítás kalkulátor azt mutatja meg, hogy 15 éven keresztül mekkora havi összeggel tudod kiegészíteni a nyugdíjadat. 15 évet azért választottuk, mert ha megéled a nyugdíjas kort, akkor statisztikailag ennyi ideg leszel nyugdíjas. Az a pénz, amit nem élsz fel egyből, az további éves szinten 6% hozamot termel neked.

Számolj, válassz, és indíts el a saját nyugdíjbiztosításodat!

Most, hogy tisztában vagy vele, hogy mire kell figyelni a nyugdíjbiztosítás kalkulátornál, csak a saját konkrét számaidat, és nyugdíjbiztosításodat kell megtalálnod. A pontos megtakarítás összegét minden szakmai tudás nélkül ki tudod kalkulálni, de az ideális nyugdíjbiztosítás megtalálása már kemény dió, és nem is kockázatmentes. Ha nem a megfelelő nyugdíjbiztosítást választod, akkor a lejárati összegben több millió forint eltérés is lehet, amitől szeretnélek megkímélni. Kérdeznél a cikkel, vagy a kalkulátorral kapcsolatban? Töltsd ki az alul található űrlapot, és megválaszolom a kérdésedet! Ha szeretnéd megtalálni a hozzád legjobban passzoló nyugdíjbiztosítást, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Ezen az egy órás ingyenes konzultáción együtt megtaláljuk a legjobb nyugdíjbiztosítást számodra!

Ezt a cikket 2067 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555