Így érdemes a nyugdíjra félretenni!

Verba György

A 2014-es év olyan változásokat hozott, amelyek mind arra utalnak, hogy komolyan kell venni az öngondoskodást, azon belül is a nyugdíj megtakarításokat. Változott az állami nyugdíj nagysága, létrejöttek a nyugdíjbiztosítások, szóval a felosztó-kirovó rendszer hiányosságai miatt, nekünk (is) kell gondoskodnunk az anyagi problémáktól mentes idős korunkról.

Mitől függ az állami nyugdíjunk?

Az állami nyugdíjunkat több dolog is kiemelten befolyásolja, ilyen a korunk, és a bejelentett bérünk. Ezeken felül számít, hogy mikor kezdtünk el dolgozni, mennyit voltunk betegszabadságon, szóval nem egyszerű ezt kiszámítani, de használd a nyugdíj kalkulátorunkat, és nagyjából megmutatja Neked, hogy mekkora összegre számíthatsz. Annyit előre elmondhatok, hogy az életszínvonalad megtartása nyugdíj megtakarítás nélkül nem lesz kivitelezhető.

Mekkora összeget kell félretenni havonta?

A nyugdíjkalkulátorral ezt is ki lehet számolni, hiszen ehhez annyi kell, hogy megnézzük, hogy most mekkora a havi bevételünk, és ebből ki kell vonni azt az összeget, amit állami nyugdíj címen kapunk. Havonta ekkora összegű nyugdíj kiegészítésre lesz szükségünk, hogy megtartsuk a jelenlegi életszínvonalunkat.

Nézzünk meg egy példát!

M. Péter 39 éves, és 210.000 forint a havi nettó fizetése, a nyugdíj kalkulátorunk szerint havi 94.543 forint állami nyugdíjra számíthat, ezért neki havi 115.457 forint nyugdíj kiegészítésre van szüksége. Ezt a nagyjából havi 115.000 forintot egy havi 36.000 forintos megtakarítással tudja elérni, de ha csak 2 évet vár ezzel a lehetőséggel, akkor már havi 42.000 forintból tudja csak megvalósítani.

Hogyan válasszunk nyugdíj megtakarítást?

A 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk, amelyekből a nyugdíjbiztosítást már összehasonlítottuk az önkéntes nyugdíjpénztárral, és a nyugdíj előtakarékossági számlával is. Az összehasonlítást meglehetősen sok szempont szerint kell elvégezni, ilyenek a költségek, a hozamkilátás, és a rugalmasság is. A nyugdíjbiztosításokon belül pedig szabadon válogathatsz a szűrők segítségével több, mint 50 szempont szerint.

Melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás számodra?

Nos, ez egy olyan kérdés, amit látatlanban, ismeretlenül nem lehet megmondani. Ha valóban szeretnéd megtalálni a legjobb nyugdíj megtakarítást, akkor felajánlom a szakmai tudásomat, és piaci ismeretemet. Töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és akkor személyesen is megismerhetjük egymást, és felmérhetem az igényeidet, a céljaidat! Ezután, egy nyugdíj tanácsadás keretein belül ismeretem Veled, hogy melyik nyugdíj megtakarítás kínálja számodra a legjobb feltételeket.

Ezt a cikket 2342 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555