Így érdemes a nyugdíjra félretenni!

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

A 2014-es év olyan változásokat hozott, amelyek mind arra utalnak, hogy komolyan kell venni az öngondoskodást, azon belül is a nyugdíj megtakarításokat. Változott az állami nyugdíj nagysága, létrejöttek a nyugdíjbiztosítások, szóval a felosztó-kirovó rendszer hiányosságai miatt, nekünk (is) kell gondoskodnunk az anyagi problémáktól mentes idős korunkról.

Mitől függ az állami nyugdíjunk?

Az állami nyugdíjunkat több dolog is kiemelten befolyásolja, ilyen a korunk, és a bejelentett bérünk. Ezeken felül számít, hogy mikor kezdtünk el dolgozni, mennyit voltunk betegszabadságon, szóval nem egyszerű ezt kiszámítani, de használd a nyugdíj kalkulátorunkat, és nagyjából megmutatja Neked, hogy mekkora összegre számíthatsz. Annyit előre elmondhatok, hogy az életszínvonalad megtartása nyugdíj megtakarítás nélkül nem lesz kivitelezhető.

Mekkora összeget kell félretenni havonta?

A nyugdíjkalkulátorral ezt is ki lehet számolni, hiszen ehhez annyi kell, hogy megnézzük, hogy most mekkora a havi bevételünk, és ebből ki kell vonni azt az összeget, amit állami nyugdíj címen kapunk. Havonta ekkora összegű nyugdíj kiegészítésre lesz szükségünk, hogy megtartsuk a jelenlegi életszínvonalunkat.

Nézzünk meg egy példát!

M. Péter 39 éves, és 210.000 forint a havi nettó fizetése, a nyugdíj kalkulátorunk szerint havi 94.543 forint állami nyugdíjra számíthat, ezért neki havi 115.457 forint nyugdíj kiegészítésre van szüksége. Ezt a nagyjából havi 115.000 forintot egy havi 36.000 forintos megtakarítással tudja elérni, de ha csak 2 évet vár ezzel a lehetőséggel, akkor már havi 42.000 forintból tudja csak megvalósítani.

Hogyan válasszunk nyugdíj megtakarítást?

A 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk, amelyekből a nyugdíjbiztosítást már összehasonlítottuk az önkéntes nyugdíjpénztárral, és a nyugdíj előtakarékossági számlával is. Az összehasonlítást meglehetősen sok szempont szerint kell elvégezni, ilyenek a költségek, a hozamkilátás, és a rugalmasság is. A nyugdíjbiztosításokon belül pedig szabadon válogathatsz a szűrők segítségével több, mint 50 szempont szerint.

Melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás számodra?

Nos, ez egy olyan kérdés, amit látatlanban, ismeretlenül nem lehet megmondani. Ha valóban szeretnéd megtalálni a legjobb nyugdíj megtakarítást, akkor felajánlom a szakmai tudásomat, és piaci ismeretemet. Töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és akkor személyesen is megismerhetjük egymást, és felmérhetem az igényeidet, a céljaidat! Ezután, egy nyugdíj tanácsadás keretein belül ismeretem Veled, hogy melyik nyugdíj megtakarítás kínálja számodra a legjobb feltételeket.

Ezt a cikket 1215 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555