3 indok, amiért neked is kell egy nyugdíj megtakarítás

Számos olyan hír jött napvilágra a közelmúltban, amely arra enged következtetni, hogy a nyugdíjrendszerünk hamarabb bedőlhet, mint ahogy gondoltuk. Sokszor elhangzik, hogy a saját megtakarításaink felértékelődnek, hiszen egyébként súlyos gondokkal kell majd szembenéznünk. Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy indítsunk egy nyugdíj megtakarítást, akkor, íme, 3 vitathatatlan indok az öngondoskodásra:

Az állam egyedül nem tudja megoldani

Szinte köztudott tény, hogy a felosztó-kirovó rendszerünk finoman fogalmazva sincs felkészülve az előtte álló kihívásokra. A nyugdíjkalkulátorral kiszámolható, hogy a jelenlegi szabályok szerint mekkora nyugdíjat kaphatunk. Már ez is csak töredéke annak, amit keresünk, és ha ez még, a helyzet csak egyre rosszabb lesz az öregedő társadalom, és például a tömeges kivándorlás miatt.

Óriási méreteket ölt a kivándorlás

Sajnos rengetegen nem itthon próbálnak meg boldogulni az életben, hanem úgy gondolják, hogy külföldre települnek ki. Ez több okból is szomorú, de ekkora mértékű emigrációról, mint amekkora az elmúlt 2 évben volt nem igazán szóltak a hírek. Egyes becslések szerint akár 600 ezer ember is lehet, aki már külföldön keresi a kenyérre valót.

Sőt, már a fiatalok, tanulók is egyre inkább így gondolkoznak, hiszen a HVG cikke alapján, az egyetemen tanulók több mint harmada (37%) egyértelműen külföldön szeretne elhelyezkedni, és végleg kint is maradna. Ez pedig azt jelenti számunkra, hogy még kevesebb adófizetője lesz az államnak, és még kevesebbet fog nyugdíjra fordítani. Magyarul még inkább előtérbe kerül a privát tőkénk, vagyis a nyugdíj előtakarékosságunk.

Nincs elveszett pénz, sőt még adókedvezmény is jár

Jellemzően tisztában vagyunk azzal, hogy az állami nyugdíjból nem fogunk megélni, de sokan féltik, hogy a nyugdíj megtakarításuk a végén nem az ő zsebükbe fog vándorolni. Amennyiben nyugdíjbiztosítást választunk, akkor ettől nem kell tartani (itt találod a részleteket), arról nem is beszélve, hogy az állam azért ad 20%-os, akár 130 ezer forintos adókedvezményt, hogy motiváljon minket az öngondoskodásra. Tisztában vannak vele, hogy a társadalmi problémamegoldás nem járható út, és egyéni szinten kell kezelni az ilyen szituációkat, mint a nyugdíjhiány. Arról nem is beszélve, hogyha véletlenül nem élnénk meg a nyugdíjas kort, akkor az általunk kijelölt személy adó-, és illetékmentesen megkapja az összes pénzt.

Már havi 10 ezer forinttal is érdemes megtakarítani

Már lassan a csapból is az folyik, hogy tegyünk félre nyugdíjra, mert baj lesz, ehhez képest mégis kevesen szánják rá magukat arra a döntésre, amely később a megélhetésüket jelentheti. Havi 10 ezer forintból 15 év alatt egy 4-4,5 milliós nyugdíjtőkét tudunk összegyűjteni, ha a megfelelő nyugdíj megtakarítást választjuk. Találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, hogy együtt eloszlassuk az esetleges kételyeket a nyugdíj megtakarítások felől, és egyből meg is találjuk az ideális megoldást!

Verba György
cikkíró
A Nyugdijbiztositas.com blogjának 2014-2016 közti cikkeinek szerzője vagyok. A nyugdíjrendszerrel és a nyugdíj-előtakarékosságokkal foglalkozom.
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?