Minden nyugdíjra félretett pénzt +20%-kal kiegészíthetsz az SZJA-dból. Dec 31-ig az akár 130.000 Ft-ot is jelenthet neked.

December 31-én véget ér az adóév, így akár 130 ezer forinttól is eleshetsz, ha még nincs nyugdíjcélú megtakarításod. De ha még decemberben indítasz egy nyugdíjbiztosítást, akkor nyugdíjra félretett pénzed +20%-át  a visszaigényelt SZJA-dból jóváírják a számládon.

Ne várj tovább, ha amúgy is a terveid között szerepel a nyugdíjcélú öngondoskodás, mert ha az idei +20% adójóváírást nem használod ki, akkor ettől és a hozamaitól is végérvényesen elesel. Ráadásul a visszaigényelhető SZJA lehetőségét 2014 óta törvény garantálja neked. Eddig 250 ezren éltek vele.

Nem szeretnék lemaradni!
Minden nyugdíjra félretett pénzt +20%-kal kiegészíthetsz az SZJA-dból. Dec 31-ig az akár 130.000 Ft-ot is jelenthet neked.

+20% minden évben, annak aki félretesz

Az 1995. évi CXVII. szja-törvény 44/C. § (1)  értelmében 2014. január 1-től kezdve a nyugdíjbiztosításokba fizetett éves díj után 20% adójóváírás jár (évi maximum 130 000 forint).

Vagyis az állam minden befizetett 5000 forintod mellé hozzátesz 1000 forintot.

Hogy mi minősül nyugdíjbiztosításnak, azt az szja-törvény 3. § 93. pontja határozza meg: minden olyan megtakarításos életbiztosítás, amelynek biztosítói kifizetését a biztosított nyugdíjjogosultságához kötik.

Miért éri ez meg az államnak?

Az állam azt szeretné, hogy minél több ember gondoskodjon a saját időskori megélhetéséről, mert ezzel tehermentesíti önmagát. Mikor a nyugdíjak vészesen alacsonyak lesznek a bérekhez képest, akkor legalább azok az emberek nem fognak anyagi gondokkal küzdeni, akik nyugdíjbiztosítást kötöttek, mert ők meg tudnak majd élni a megtakarításaikból. Ha tehát magánúton teszel félre a nyugdíjadra, mert ezzel olyan problémát oldasz meg, amire az állam már nem képes.

Hányan vették igénybe eddig?

4 év alatt 250 ezer darab nyugdíjbiztosítási szerződés született. Nagyjából a 2/3-uk veszi igénybe az adójóváírást, így jövőre 167 000 szerződő kaphatja vissza az idei szja-ját. Fejenként átlagosan évi 40-60 ezer forint adóvisszatérítést jelent ez (a régiós eltéréseket figyelembe véve).

Ügyfeleink ennyit igényelnek vissza:

Kis kép

Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Az szja-ból az igényelhet vissza, aki fizet személyi jövedelemadót, azt pedig mindenki fizet, aki bejelentett munkahellyel rendelkezik. Az szja-t visszaigényelni az ún. összevont adóalapból lehet, aminek a részei:

  • Bér: munkavállalói jövedelem,
  • Megbízási díj: megbízási szerződés alapján végzett munka,
  • Összes választott tisztségviselői díj: polgármester, önkormányzati képviselő, alapítványi és egyesületi tisztségviselők stb.,
  • Ingatlan bérbeadás: 15% szja a lakáskiadás után,
  • Külföldi munkajövedelmek: főként azoknál, akiknek kizárólag magyarországi állandó lakhelye van,
  • Társas vállalkozói kivétek: 15% szja-t kell fizetni utána.
Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Tudtad, milyen sok szja-t fizetsz be?

Több szja-t fizetsz egy évben, mint hinnéd. Az alábbi táblázatban láthatod, melyik bértípus után mennyit:

Kis kép

Már minimálbér esetén is kihasználhatod a nyugdíjbiztosítás maximális 130 000 Ft-os adójóváírását, mert ilyenkor 229 500 Ft szja-t fizetsz be egy évben, ebből vissza tudod igényelni akár a maximális nyugdíjra fordítható összeget is. Ugyanez igaz a garantált bérminimumra, az átlagbérre és az afölötti fizetésekre is.

Akár 6 200 000 forintot is jelenthet az adójóváírás és annak hozamai.

Ezt egy havi 55 ezres nyugdíjbiztosítással tudod kihasználni:

Kis kép

De már 20 ezer forintnál is több mint 2 milliót jelent az adójóváírás + a hozamok:

Kis kép

Ez történik, ha december 31-ig lépsz:

Kis kép

A maximális 130 ezer forintos adójóváíráshoz évi 650 ezer forintos nyugdíjbiztosítás szükséges. Ha decemberben félreteszel ennyit, akkor jövőre visszaigényelhetsz 130 ezer forintnyi szja-t május 21-ig. A NAV június körül visszautalja a pénzt a biztosítódnak, ami így be is épül a nyugdíjtőkédbe, és hozamot termel neked.

Ez 20% hozamot jelent néhány hónap alatt.

Ha te csak 240 ezer forint éves díjat fizetsz be (havi 20 ezer forintnak felel meg), akkor is 48 ezer forintot kapsz, ami ugyanúgy 20%-os hozam.

Az SZJA igénylése csak néhány kattintás!

Kis kép

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

Valóban az állam iktatta törvénybe az adójóváírást, így meg is szüntetheti ezt a lehetőséget, de nem visszamenőleges hatállyal. Amit visszautalnak neked, az végérvényesen a tiéd.

De vajon érdekében állna-e az államnak, hogy megszüntesse az adójóváírást?

Az államnak az az érdeke, hogy elkerülje a nyugdíjkatasztrófát. Nincs is sok választása: a demográfiai probléma annyira komoly, hogy ezt az állam nem tudja egyedül megoldani. És lássuk be, ezzel a felelősséget is áthárítják egyéni szintre, ne lehessen azt mondani, hogy az állam nem adott lehetőséget a privát nyugdíjra.

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

Sokkal nagyobb a tét annál, kapsz-e adójóváírást. Konkrétan milliókat bukhatsz, ha nem jól választasz nyugdíjbiztosítást.

Sokkal nagyobb a tét annál, kapsz-e adójóváírást. Konkrétan milliókat bukhatsz, ha nem jól választasz nyugdíjbiztosítást.

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Több mint 60 féle nyugdíjbiztosítást kínálnak ma. Mindegyikre jár a 20%-os adóvisszatérítés, de ezen túl olyan súlyos különbségek vannak ezek között, mintha autót vennél. Eltérés a költségekben, az elérhető hozamokban, a szüneteltetésben és a bónuszokban.

Ha egy havi 25.000 Ft-os nyugdíjbiztosítást nézel, akkor egy rossz választással 5 milliót bukhatsz, de egy közepessel is 3 millióval kevesebb pénzed gyűlik majd össze a nyugdíjadra.

Ezért csak olyan független szakértő tud neked segíteni a választásban, aki számszerűen össze tudja hasonlítani a pénzintézeti ajánlatokat!

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Segítünk a választásban!

Szeretnék jól dönteni!

Megkeressük neked azt a nyugdíjbiztosítást, amivel milliókat gyűjthetsz a nyugdíjadra!

  1. Az országban először jelentünk meg olyan összehasonlító kalkulátorral, amely a pénzintézetek nyugdíjszámláit forintra pontosan rangsorolta. Ezt egy személyes találkozón te is láthatod.
  2. A klasszikus nyomulós biztosítási ügynökök ellen küzdünk azzal, hogy minden információt odaadunk ingyen, így bárkinek segítünk, aki hozzánk fordul, de senkit nem zaklatunk hideghívásokkal.
  3. Tanácsadóink 5-15 év tapasztalattal rendelkező gazdasági-pénzügyi szakemberek, akikkel végre őszintén tudsz majd beszélgetni.

Átlagban kéthetente hívnak meg minket a TV-be, és a neten is sok helyen találkozhatsz a cikkeinkkel. Számunkra a tájékoztatás az első.

99,4%-os ügyfél-megtartási arány

2009-es alapítású, magyar, nem MLM alapú cég

30+ magasan képzett független tanácsadó

Találkoztál már szakértőinkkel a TV-ben?

Szakértőinket rendszeresen keresik fel a különböző médiumok, hogy nyilatkozzanak az aktuális pénzügyi, megtakarítási vagy nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekben.

Fiatalon elkezdve a nyugdíj előtakarékosság még olcsón megúszható
Fiatalon elkezdve a nyugdíj előtakarékosság még olcsón megúszható

Mizsei Zoltán, DunaTV

Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás!
Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás!

Takács László, TV2

50 év munkaviszony kellene a fizetésünkkel megegyező nyugdíjhoz!
50 év munkaviszony kellene a fizetésünkkel megegyező nyugdíjhoz!

Sipos Csaba, TV2

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdd az évet nyugdíjprobléma nélkül!

Több mint 30 magas képzett tanácsadónk átlagosan 600-800 érdeklődőnek segít havonta választani a nyugdíjbiztosítások közül. Mindössze 1 óra alatt neked is segítünk kiválasztani azt a nyugdíjbiztosítást, amivel a lehető legtöbb pénzed gyűlik össze a lejáratkor!


Mi történik, ha megnyomod a sárga gombot?

Megkapjuk a jelentkezésed

ma

Rögzítjük a megkeresésed.
Egy kollégám felhív

a következő munkanapon

Ügyfélkapcsolati munkatársaim egyike felhív telefonon, röviden pontosítja az igényeidet, és összeköt egy tanácsadónkkal.
Találkozol egy tanácsadónkkal

egyeztetés szerint

A tanácsadóval időpontot egyeztetsz, és találkoztok az otthonodban, a munkahelyeden vagy az Oktogon melletti irodánkban. 45-60 percben felméri még alaposabban az igényeidet.
Megkapod az ajánlatokat

amint elkészülnek

A tanácsadód összeállít 3-5 ajánlatot az általad meghatározott szempontok szerint. Kiválasztod azt, amelyik neked a legszimpatikusabb.
Tartjuk veled a kapcsolatot

a szerződéskötés után is

Rendszeres időközönként felhívunk a szerződéskötés után, időnként tanácsadónk személyesen is meglátogat. Szívünkön viseljük a megtakarításod sorsát.

Nézd! Ezt érezték azok, akik leültek velünk beszélgetni:

Orsolya Hedvig Merouchi-Bíró
Orsolya Hedvig Merouchi-Bíró
egy hónapja
Egy ideje már foglalkoztatott a nyugdíj előtakarékosság kérdése, azonban a piacon található különböző termékek és információk inkább összezavarják a laikus érdeklődőt, mint segítik a számára megfelelő nyugdíj előtakarékossági forma megválasztásában. A Grantis oldalára egy a témában ismételt keresésem alkalmával tálaltam rá. Ugyan tartok a különböző tanácsadói és alkusz cégektől, mert korábban banki termékekkel kapcsolatban voltak negatív tapasztalataim, de a "nem halogathatom tovább" érzése erősebb volt bennem, ezért kitöltöttem az oldalon található igényfelmérőt, melyre másnap azonnal reagáltak. Már az első kapcsolatfelvételt sem éreztem erőszakosnak vagy tolakodónak, ami nagyon jó benyomást keltett bennem, pedig akkor még nem a kijelölt tanácsadómmal beszéltem. Végül Szalai Szabolcs keresett meg, egy személyes találkozó egyeztetése céljából, mely során már megkezdte az igényeim, elképzeléseim felmérését, amit szintén nagyon jónak tartok. Nemcsak a törődnek velem miliő megteremtése végett, hanem ezzel a hozzáállassal a találkozás alkalmával is célirányosan tudunk tisztázni kérdéseket, nem portfolio ismertetéssé válik a beszélgetés. Szabolcs nagyon alapos és precíz tájékoztatást adott a lehetőségeimről, minden kérdésemre válaszolt, egyáltalan nem éreztem bármilyen pressziót vagy türelmetlenséget a részéről, annak ellenére, hogy hosszúra nyúlt a találkozónk. Végül sikerült tisztán látni az egyes lehetőségeimet, és választottam is nyugdíj előtakarékossági terméket. Ezt Szabolcs felkészültségének és segítőkészségének köszönhetem. Mindent összevetve nagyon jó tapasztalatom volt a céggel - Szabolccsal kapcsolatban, csak ajánlani tudom minden "bizonytalan halogató" számára - itt kaptok segítséget. Szeretném kiemelni, hogy a beszélgetés alkalmával többször elhangzott, hogy nem hagynak magadra a szerződés megkötését követően sem, bármilyen kérdés felmerül hozzájuk lehet fordulni bizalommal és mindez anélkül történik, hogy a cég hívogatna.
Még több vélemény
Gábor Bodnár
Gábor Bodnár
egy hónapja
Az idei célom az volt, hogy valamilyen nyugdíjmegtakarítást hozzak létre. Telefonon kaptam néhány megkeresést különböző biztosító társaságtól. De, szerettem volna több viszonyítási alapot megvizsgálni, mielőtt végső döntést hozok. Tehát, kíváncsi lettem volna több ajánlatra is. Kis keresgélés után rátaláltam a Grantis oldalára. Ami elsőre szimpatikusnak tűnt, hogy itt segítenek megtalálni az ügyfelek igényeikhez illeszkedő, személyre szabott pénzügyi megoldásokat. Gyors regisztráció és telefonos egyeztetés után, Kapitány András segítségével könnyedén át tudtuk beszélni a különféle lehetőségeket. Külön tetszett, hogy itt teljesen egyértelmű és mindenféle rábeszélés nélküli független tájékoztatást kaptam első körben a nyugdíjcélú megtakarításokról. Illetve ezek mellé, még egyéb pénzügyi megtakarításokról is szívesen tájékoztatott. Már az első személyes találkozó alkalmával minden felmerülő kérdést megválaszolt és a szükséges információkat időben elküldte számomra. Ezúton szeretném megköszönni Andrásnak a maximális segítőkészséget, profi tanácsokat, melyet a nyugdíjbiztosítási portfólióm kiválasztása során nyújtott számomra. Ajánlom a Grantis-t mindenkinek, akinek független, megbízható és szakmailag is profi pénzügyi tanácsadásra van szüksége.
Még több vélemény
Dora Danko
Dora Danko
egy hónapja
Meglévő nyugdíjelőtakrékosságommal kapcsolatban nem voltam teljesen biztos, így rövid keresgélés után jutottam a GRANTIS oldalára, aminek felépítése, az előzetes felmérője és az alapítók története meggyőzött arról, hogy megadhatom kontakt adataimat további tájékozódás céljából. Másnap Szalai Szabolcs keresett meg, aki annak ellenére, hogy tudta, hogy elsősorban az érdekel, hogy tényleg a jelenlegi futó szerződésem a legkedvezőbb-e, nagyon készséges volt és felajánlotta, hogy szívesen elmagyarázza. A találkozó gördülékenyen ment, Szabolcs türelmes, releváns szakember, jó pár év tapasztalattal a háta mögött. Széleskörűen tájékoztatott a befektetési lehetőségekről. További témákban is, úgymint életbiztosítás és hosszabb távú befektetés gyermek részére kellően alapos tájékoztatást kaptam. Ami kimondottan szimpatikus volt a felkészültsége mellett az az, hogy nem nyomult úgy, ahogy a tanácsadók általában szoktak és az, hogy saját tapasztalatai is vannak a különböző befektetésekkel, intézetekkel. Azt hiszem, ez egy win-win szituáció volt, ő szerződő ügyfelekre talált, mi meg nagyobb anyagi biztonyságban tudjuk a családunkat. Köszönjük GRANTIS! Csak így tovább!
Még több vélemény