Minden nyugdíjra félretett pénzt +20%-kal kiegészíthetsz az SZJA-dból. Dec 31-ig az akár 130.000 Ft-ot is jelenthet neked.

December 31-én véget ér az adóév, így akár 130 ezer forinttól is eleshetsz, ha még nincs nyugdíjcélú megtakarításod. De ha még decemberben indítasz egy nyugdíjbiztosítást, akkor nyugdíjra félretett pénzed +20%-át  a visszaigényelt SZJA-dból jóváírják a számládon.

Ne várj tovább, ha amúgy is a terveid között szerepel a nyugdíjcélú öngondoskodás, mert ha az idei +20% adójóváírást nem használod ki, akkor ettől és a hozamaitól is végérvényesen elesel. Ráadásul a visszaigényelhető SZJA lehetőségét 2014 óta törvény garantálja neked. Eddig 250 ezren éltek vele.

Nem szeretnék lemaradni!
Minden nyugdíjra félretett pénzt +20%-kal kiegészíthetsz az SZJA-dból. Dec 31-ig az akár 130.000 Ft-ot is jelenthet neked.

+20% minden évben, annak aki félretesz

Az 1995. évi CXVII. szja-törvény 44/C. § (1)  értelmében 2014. január 1-től kezdve a nyugdíjbiztosításokba fizetett éves díj után 20% adójóváírás jár (évi maximum 130 000 forint).

Vagyis az állam minden befizetett 5000 forintod mellé hozzátesz 1000 forintot.

Hogy mi minősül nyugdíjbiztosításnak, azt az szja-törvény 3. § 93. pontja határozza meg: minden olyan megtakarításos életbiztosítás, amelynek biztosítói kifizetését a biztosított nyugdíjjogosultságához kötik.

Miért éri ez meg az államnak?

Az állam azt szeretné, hogy minél több ember gondoskodjon a saját időskori megélhetéséről, mert ezzel tehermentesíti önmagát. Mikor a nyugdíjak vészesen alacsonyak lesznek a bérekhez képest, akkor legalább azok az emberek nem fognak anyagi gondokkal küzdeni, akik nyugdíjbiztosítást kötöttek, mert ők meg tudnak majd élni a megtakarításaikból. Ha tehát magánúton teszel félre a nyugdíjadra, mert ezzel olyan problémát oldasz meg, amire az állam már nem képes.

Hányan vették igénybe eddig?

4 év alatt 250 ezer darab nyugdíjbiztosítási szerződés született. Nagyjából a 2/3-uk veszi igénybe az adójóváírást, így jövőre 167 000 szerződő kaphatja vissza az idei szja-ját. Fejenként átlagosan évi 40-60 ezer forint adóvisszatérítést jelent ez (a régiós eltéréseket figyelembe véve).

Ügyfeleink ennyit igényelnek vissza:

Kis kép

Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Az szja-ból az igényelhet vissza, aki fizet személyi jövedelemadót, azt pedig mindenki fizet, aki bejelentett munkahellyel rendelkezik. Az szja-t visszaigényelni az ún. összevont adóalapból lehet, aminek a részei:

  • Bér: munkavállalói jövedelem,
  • Megbízási díj: megbízási szerződés alapján végzett munka,
  • Összes választott tisztségviselői díj: polgármester, önkormányzati képviselő, alapítványi és egyesületi tisztségviselők stb.,
  • Ingatlan bérbeadás: 15% szja a lakáskiadás után,
  • Külföldi munkajövedelmek: főként azoknál, akiknek kizárólag magyarországi állandó lakhelye van,
  • Társas vállalkozói kivétek: 15% szja-t kell fizetni utána.
Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Tudtad, milyen sok szja-t fizetsz be?

Több szja-t fizetsz egy évben, mint hinnéd. Az alábbi táblázatban láthatod, melyik bértípus után mennyit:

Kis kép

Már minimálbér esetén is kihasználhatod a nyugdíjbiztosítás maximális 130 000 Ft-os adójóváírását, mert ilyenkor 229 500 Ft szja-t fizetsz be egy évben, ebből vissza tudod igényelni akár a maximális nyugdíjra fordítható összeget is. Ugyanez igaz a garantált bérminimumra, az átlagbérre és az afölötti fizetésekre is.

Akár 6 200 000 forintot is jelenthet az adójóváírás és annak hozamai.

Ezt egy havi 55 ezres nyugdíjbiztosítással tudod kihasználni:

Kis kép

De már 20 ezer forintnál is több mint 2 milliót jelent az adójóváírás + a hozamok:

Kis kép

Ez történik, ha december 31-ig lépsz:

Kis kép

A maximális 130 ezer forintos adójóváíráshoz évi 650 ezer forintos nyugdíjbiztosítás szükséges. Ha decemberben félreteszel ennyit, akkor jövőre visszaigényelhetsz 130 ezer forintnyi szja-t május 21-ig. A NAV június körül visszautalja a pénzt a biztosítódnak, ami így be is épül a nyugdíjtőkédbe, és hozamot termel neked.

Ez 20% hozamot jelent néhány hónap alatt.

Ha te csak 240 ezer forint éves díjat fizetsz be (havi 20 ezer forintnak felel meg), akkor is 48 ezer forintot kapsz, ami ugyanúgy 20%-os hozam.

Az SZJA igénylése csak néhány kattintás!

Kis kép

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

Valóban az állam iktatta törvénybe az adójóváírást, így meg is szüntetheti ezt a lehetőséget, de nem visszamenőleges hatállyal. Amit visszautalnak neked, az végérvényesen a tiéd.

De vajon érdekében állna-e az államnak, hogy megszüntesse az adójóváírást?

Az államnak az az érdeke, hogy elkerülje a nyugdíjkatasztrófát. Nincs is sok választása: a demográfiai probléma annyira komoly, hogy ezt az állam nem tudja egyedül megoldani. És lássuk be, ezzel a felelősséget is áthárítják egyéni szintre, ne lehessen azt mondani, hogy az állam nem adott lehetőséget a privát nyugdíjra.

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

Sokkal nagyobb a tét annál, kapsz-e adójóváírást. Konkrétan milliókat bukhatsz, ha nem jól választasz nyugdíjbiztosítást.

Sokkal nagyobb a tét annál, kapsz-e adójóváírást. Konkrétan milliókat bukhatsz, ha nem jól választasz nyugdíjbiztosítást.

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Több mint 60 féle nyugdíjbiztosítást kínálnak ma. Mindegyikre jár a 20%-os adóvisszatérítés, de ezen túl olyan súlyos különbségek vannak ezek között, mintha autót vennél. Eltérés a költségekben, az elérhető hozamokban, a szüneteltetésben és a bónuszokban.

Ha egy havi 25.000 Ft-os nyugdíjbiztosítást nézel, akkor egy rossz választással 5 milliót bukhatsz, de egy közepessel is 3 millióval kevesebb pénzed gyűlik majd össze a nyugdíjadra.

Ezért csak olyan független szakértő tud neked segíteni a választásban, aki számszerűen össze tudja hasonlítani a pénzintézeti ajánlatokat!

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Segítünk a választásban!

Szeretnék jól dönteni!

Megkeressük neked azt a nyugdíjbiztosítást, amivel milliókat gyűjthetsz a nyugdíjadra!

  1. Az országban először jelentünk meg olyan összehasonlító kalkulátorral, amely a pénzintézetek nyugdíjszámláit forintra pontosan rangsorolta. Ezt egy személyes találkozón te is láthatod.
  2. A klasszikus nyomulós biztosítási ügynökök ellen küzdünk azzal, hogy minden információt odaadunk ingyen, így bárkinek segítünk, aki hozzánk fordul, de senkit nem zaklatunk hideghívásokkal.
  3. Tanácsadóink 5-15 év tapasztalattal rendelkező gazdasági-pénzügyi szakemberek, akikkel végre őszintén tudsz majd beszélgetni.

Átlagban kéthetente hívnak meg minket a TV-be, és a neten is sok helyen találkozhatsz a cikkeinkkel. Számunkra a tájékoztatás az első.

99,4%-os ügyfél-megtartási arány

2009-es alapítású, magyar, nem MLM alapú cég

30+ magasan képzett független tanácsadó

Találkoztál már szakértőinkkel a TV-ben?

Szakértőinket rendszeresen keresik fel a különböző médiumok, hogy nyilatkozzanak az aktuális pénzügyi, megtakarítási vagy nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekben.

Fiatalon elkezdve a nyugdíj előtakarékosság még olcsón megúszható
Fiatalon elkezdve a nyugdíj előtakarékosság még olcsón megúszható

Mizsei Zoltán, DunaTV

Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás!
Elavult a magyar nyugdíjrendszer, a megoldás az öngondoskodás!

Takács László, TV2

50 év munkaviszony kellene a fizetésünkkel megegyező nyugdíjhoz!
50 év munkaviszony kellene a fizetésünkkel megegyező nyugdíjhoz!

Sipos Csaba, TV2

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdd az évet nyugdíjprobléma nélkül!

Több mint 30 magas képzett tanácsadónk átlagosan 600-800 érdeklődőnek segít havonta választani a nyugdíjbiztosítások közül. Mindössze 1 óra alatt neked is segítünk kiválasztani azt a nyugdíjbiztosítást, amivel a lehető legtöbb pénzed gyűlik össze a lejáratkor!


Mi történik, ha megnyomod a sárga gombot?

Megkapjuk a jelentkezésed

ma

Rögzítjük a megkeresésed.
Egy kollégám felhív

a következő munkanapon

Ügyfélkapcsolati munkatársaim egyike felhív telefonon, röviden pontosítja az igényeidet, és összeköt egy tanácsadónkkal.
Találkozol egy tanácsadónkkal

egyeztetés szerint

A tanácsadóval időpontot egyeztetsz, és találkoztok az otthonodban, a munkahelyeden vagy az Oktogon melletti irodánkban. 45-60 percben felméri még alaposabban az igényeidet.
Megkapod az ajánlatokat

amint elkészülnek

A tanácsadód összeállít 3-5 ajánlatot az általad meghatározott szempontok szerint. Kiválasztod azt, amelyik neked a legszimpatikusabb.
Tartjuk veled a kapcsolatot

a szerződéskötés után is

Rendszeres időközönként felhívunk a szerződéskötés után, időnként tanácsadónk személyesen is meglátogat. Szívünkön viseljük a megtakarításod sorsát.

Nézd! Ezt érezték azok, akik leültek velünk beszélgetni:

Júlia Vári
Júlia Vári
az elmúlt héten
A pár hónapos gyermekünknek kerestünk megtakarítási lehetőségeket, amikor belefutottunk a Grantis hirdetésébe. "Egy próbát megér" felkiáltással regisztráltunk és egy héten belül találkoztunk is Balogh Zoltán kollégával. Hatalmas tudása és tapasztalata olyan intelligenciával, empátiával és kedvességgel párosul, amire nem sűrűn látni példát főleg az Ő szakmájában. Azóta is rendszeres a kapcsolat és folyamatosan bővítjük, alakítjuk a portfóliónkat, amit Zoli szaktudása és odafigyelése nélkül nem tudnánk megtenni. Abszolút ajánlani tudom Őt és a Céget is, nekünk nagyon bevált, és ami a legfontosabb biztonságban érezzük a jövőnket és a gyermekünk jövőjét is.
Még több vélemény
Rita Bodnár
Rita Bodnár
egy hete
A nemrég született gyermekünk részére szerettünk volna egy megtakarítást, befektetést a jövőjét kicsit megalapozva. 2 biztosítóval egyeztettünk már korábban, de valamilyen oknál fogva nem volt túl kecsegtető vagy átlátható az ajánlatuk. Egy Facebook hirdetésre reagálva találtam meg a Grantist, és szinte másnap már jött is a telefon tőlük. Vincze Ramóna kiemelt tanácsadó vette fel velem a kapcsolatot, aki már telefonban felmérte az igényeinket, így a személyes találkozóra már kész javaslatokkal érkezett. A találkozót követően több kérdésünk is adódott, melyet emailben mindig kielégítően meg is válaszolt. A biztosítást egy újabb személyes találkozó alkalmával megkötöttük. Bízunk benne, hogy jól döntöttünk és más biztosítással is tudjuk majd őt keresni.
Még több vélemény
Andras Ronai
Andras Ronai
egy hete
Balogh Zoltán - és Társai :-) - kiváló munkát végeznek, és igazán függetlenek illetve ügyfél-orientáltak. Zolit több mint 4 éve ismerem, több és többféle szerződést kötöttünk több biztosítónál, több ismerősömnek ajánlattam - és aki végül „nekivágott”, az csakis pozitívan nyilatkozott -, illetve évente többször nem csak beszélünk, hanem találkozunk is. Ilyen szakmai és emberi hozzá- és hozzám-állást, illetve ilyen szolgáltatásiszintet korábban nem tapasztaltam ezen a területen (sem) - pedig több mint 15 éve „jászom ezen a pályán”, és találkoztam pár „üzletkötővel”… Ahogy a Cég és a Cégvezetés intézi „dolgait” ügyfelei, tanácsadói és a piac irányában példás. Köszönöm és köszönjük, hogy vannak, illetve hogy így vannak! :-)
Még több vélemény