Volt már elégedett nyugdíjas a családodban? Legyél Te az első!

Verba György | GRANTIS
Verba György

Az elégedettség első feltétele, hogy meglegyen a szükséges bevételünk. Ez pedig kizárólagosan akkor teljesülhet nyugdíjas korunkra, ha elindítjuk a saját nyugdíj megtakarításunkat. Gondoljunk bele, már a mostani nyugdíjasok is elégedetlenek az állami nyugdíjjal, mi lesz, amikor még ennyi sem jár majd?

Miért elégedetlenek a mostani nyugdíjasok?

Az egyértelmű, hogy jelenleg sokkal több az elégedetlen nyugdíjas, mint az, aki élvezi a jól megérdemelt pihenést a hosszú, átdolgozott évek után. Ugyan akad, aki több mint 1 millió forint nyugdíjat kap havonta, de a nyugdíjasok több mint felének meg kell elégednie kevesebb, mint 100 ezer forinttal.

Egyszerű logika mentén haladva, ha az átlagkereset nettó 150 ezer forint körül mozog, és az átlag nyugdíj nagyjából 100 ezer forint, akkor látszik, hogy az állam már most sem ad megfelelő nagyságú időskori ellátást. Vajon ez hogyan változik 5-10 év múlva?

A demográfia ellenünk dolgozik

A születési adatok szerint 1954-ben születtek a legtöbben az elmúlt 90 évben, és ha egy kicsit utánaszámolunk, ők most 61 évesek, vagyis egy 5 éven belül az átlagosnál nagyobb arányban fog növekedni a nyugdíjasok aránya. Mivel rendre kevesebb gyermek születik, mint ahányan meghalnak, illetve nyugdíjba mennek, ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb lesz az aktív dolgozó ember, és egyre több az inaktív. Magyarul várhatóan még kevesebb nyugdíjat fogunk kapni, mint a mostani (saját nyugdíjukkal elégedetlen) idősek. De tehetünk azért, hogy ez ne érintsen hátrányosan minket.

Van megoldás a kényelmes nyugdíjas lét elérésére

Az egyetlen lehetőség az, hogy a magunk kezébe vesszük az irányítást, és gondoskodunk a kieső jövedelmünk pótlásáról. Nem véletlen, hogy az állam 3 különböző nyugdíj előtakarékosságot is 20% adókedvezménnyel támogat. Így az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas kor érdekében választanunk kell egyet az önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj előtakarékosság számla (NYESZ), és a nyugdíjbiztosítás hármasból. Arra figyelj oda, hogy e 3 nyugdíj megtakarítás tulajdonságai között jelentős eltérések vannak, az SZJA kedvezménytől nem lesznek egyformák. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyből azt a nyugdíj előtakarékosságot érdemes választani, ami a leginkább passzol hozzánk, és a nyugdíjba vonulásunkig itt fogjuk felhalmozni a privát nyugdíj vagyonunkat.

Már havi 10 ezer forinttól is lehet magas nyugdíj-kiegészítésünk

A nyugdíj megtakarításoknál legalább olyan fontos a lehető leghosszabb futamidő, mint maga a megtakarítás nagysága. Ez azt is jelenti, hogyha húszas éveinktől kezdve csak havi 10 ezer forintot takarítunk meg, akkor magasabb nyugdíj-kiegészítésünk lesz, mintha havi 40 ezer forintot fordítanánk nyugdíj megtakarításra 10 évig. Persze a szükséges nyugdíj megtakarítás nagysága függ attól is, hogy mekkora állami nyugdíjra leszel jogosult (kattints ide, és számold ki), de számoljunk az előző példával.

Ha 40 évig megtakarítasz havi 10 ezer forintot, és minden évben visszaigényeled rá a 20%-os SZJA kedvezményt, akkor egy 8%-os hozam mellett havi 101.321 forint privát nyugdíj-kiegészítésed lesz. (mai értéken, 15 éven keresztül)

Ezzel szemben, ha 10 évig spórolsz meg nyugdíjcélra havi 40 ezer forintot, akkor ugyanaz a 8%-os hozam mellett a havi nyugdíj-kiegészítésed mai vásárlói értéken mindössze 40.718 forint lesz, szintén 15 éven keresztül.

Nyilván érdemes az első megoldást választani, de az lebegjen a szemünk előtt, hogy minden egyes forint, amit félreteszünk idős korunkra, mind azt fogja jelenteni, hogy több pénzből élhetjük le a dolgos évtizedek utána nyugdíjas éveinket. Egy nyugdíj megtakarítást elindítani sosem késő.

A boldog nyugdíjas élet a most meghozott döntéseden múlik

Bár az elégedettség pénzben nem mérhető, de egyértelmű, hogy megfelelő anyagi háttér nélkül nincs miről beszélni. A ma meghozott döntésünkkel pedig tehetünk azért, hogy a nyugdíjas korunk anyagi része rendben legyen. Minél tovább halogatjuk ezt a fontos lépést, annál jobban kiszórunk magunkkal, hiszen igenis meg van a lehetőségünk a boldog nyugdíjas életre, csak tennünk kell érte. Kérdésed van? Töltsd ki a cikk alatt található adatlapot, és megválaszolom! Ha meghoztad a döntésedet, akkor pedig találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Mindössze egy óra elegendő ahhoz, hogy együtt megtaláljuk a megfelelő nyugdíj megtakarítást.

Ezt a cikket 827 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555