„Nem üzletet építünk, hanem embereket és az emberek majd építik az üzletet”
Napjaink vásárlójának már nem elég, amit a cég magáról üzen. Érdeklődik, információt keres, mielőtt új üzleti kapcsolat kiépítésébe kezd. A fogyasztó már nem hisz a hagyományos marketing kommunikációnak, sem az értékesítőnek.
A pécsieknek jó nyugdíjuk lehet
A Baranya, a Hajdú-Bihar és a Zala megyében élők teszik félre a legnagyobb összegeket a nyugdíjukra. Ők lehetnek azok, akiknek a megyei átlagbér másfélszeresét is elérheti majd a nyugdíjuk összege – ez derül ki a Nyugdíjbiztosítás.com kutatásából.
Egy kis lakás árát is viheti a gyerek taníttatása
A gyerek sokba kerül. Különösen, ha tovább akar tanulni. Érdemes gőgicsélős korában elkezdeni a felkészülést, hogy a családot ne érje sokk.
Figyelem! Még mindig sok a nyugdíjjal kapcsolatos tévhit
Léteznek olyan tévhitek a nyugdíjjal kapcsolatban, amelyek teljesen mást jelentenek majd a valóságban, mint amire most jóhiszeműen számítunk.
Többszörös milliomos lehet a gyereked, ha erre az egy dologra most odafigyelsz!
Fiatal szülőként valószínű még te is emlékszel, hogy milyen küzdelmes volt saját lábra állni, megvenni az első lakást, vagy egy hosszú távra tervezhető, jó albérletet találni. Ha nem kívánod a saját gyerekednek, hogy ugyanezekkel a nehézségekkel találja szemben magát, amikor elkezdi önálló életét, akkor most tehetsz érte.
Százezreket is elbukhat a nyugdíjából
Már csak egy hónapja van annak, aki szja-kedvezményt szeretne igénybe venni a nyugdíjszerű megtakarításai után. A pénzintézetek december végéig fogadják be az utolsó befizetéseket, amiket a megtakarításokban elkönyvelnek. Persze a pénzintézetek is nyernek most azzal, ha sokan egyszerre több százezer forintot is befizetnek azért, hogy maximalizálják szja-kedvezményüket, és akár százezrekkel is nőjön majd a nyugdíj-megtakarításuk.
Rosszul járnak jövőre a nyugdíjasok, kevesebbre jut majd
Jövőre sem lesz könnyebb a nyugdíjasok helyzete: mivel az infláció mértékével növelik a járadékot, ezért átlagosan 2000 forinttal kapnak majd többet az idősek.
Negyvenezres nyugdíjon tengődhetnek az idősek 2050-ben
Hazai szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodnak több tízmilliós megtakarításról, vagy be kell érniük a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal 2050 környékén.
Miből tegyünk félre nyugdíjra? Gyakorlati tippek csatolva
Gyakran felmerül a kérdés a magyar emberekben, hogy miből takarítsanak meg, és erre valóban nehéz válaszolni. Viszont az is biztos, hogy kevesen vannak olyanok, akiknek nincsenek olyan jellegű kiadásaik, amelyeken egy kis odafigyeléssel, és nagy akarattal pénzt lehet megspórolni. Ezeket gyűjtöttük most össze.
Nyugdíj: akár 3 millió forintot is bukhat!
Május 31-ig volt a végső határidő, hogy elkészítsük az adóbevallásunkat, amin keresztül vissza tudunk igényelni az adónkból, például egy nyugdíjbiztosítás után. A biztosítók fel is készültek, és nyilatkoztak róla, hogy milyen eszközalapokba fektetik be. A nyugdíjbiztosítás.com utánajárt, hogy ki hogyan kezeli a 20%-os SZJA kedvezményt, és azt vették észre, hogy a lejáratkor akár 3-3,5 millió forintot is bukhatunk, ha nem a megfelelő helyen gyarapodik az adókedvezmény.
5 tipp, amellyel maximalizálhatod a nyugdíjad!
Azt ugyan sokan elmondják, hogy a nyugdíjra félre kell tenni, de arról már kevesebb szó esik, hogy hogyan lehet úgy félretenni, hogy azzal a maximális nyugdíj kiegészítést érjük el. Pedig mindössze 5 olyan fontos tudnivalóról van szó, amit ha követünk a nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, akkor több tíz- / százezer forinttal növelhetjük majdani privátnyugdíjunk összegét.
Elérhető a 250 ezres osztrák minimálnyugdíj?
Ausztriában több mint 250 ezer forint a minimális nyugdíj, míg nálunk ez mindössze 28.500 forint. Elképesztő különbség, pláne úgy hogy egy szomszédos országról van szó. Nekünk sem kell azonban csüggednünk, hiszen itthonról is elérhető ekkora nyugdíj, mindössze tennünk kell érte.

Sajtómegjelenéseink

A nyugdíjrendszer nem menti meg önmagát, a megoldás az öngondoskodás
A nyugdíjrendszer nem menti meg önmagát, a megoldás az öngondoskodás

Sipos Csaba kollégánk beszélt a TV2 Mokka című műsorában az aktuálisan felmerült nyugdíjkérdésekről, a demográfiai problémákról és a megoldást jelentő ...

Az elmúlt évek legnagyobb nyugdíjemelése jöhet még idén
Az elmúlt évek legnagyobb nyugdíjemelése jöhet még idén

2018 januárjától 3%-os nyugdíjemelés jön, amely átlagosan 4000 forint növekedést jelenthet a nyugdíjasok számára. A nyugdíjasok 3 lépcsős emelésre ...

Emelkedhetnek a nyugdíjak
Emelkedhetnek a nyugdíjak

Balogh Zoltán kollégánk a TV2 Tények című műsorában szólalt meg szakértőként.