ugrás a Kalkulátorhoz

UNIQA Menedzselt Eszközalap (2014.12.13)

Az UNIQA Menedzselt Eszközalap portfóliója fele-fele arányban tartalmazhat biztonságos, illetve kockázatosabb eszközöket. A biztonságos elemeket tartalmazó szekció elsősorban Magyar Állampapírokat is magába foglaló befektetési alapokból áll, míg a kockázatos rész az OECD országok részvényeibe – elsősorban észak-amerikai és európai – invesztáló alapokból áll, amelyek portfóliójában helyet kaphatnak a Budapesti Értéktőzsdén bejegyzett részvények is. Időszakosan maximum 20%-os súllyal bankbetétekben, illetve készpénzállományban is tarthatják az alapkezelők a tőkét.

Az UNIQA Menedzselt Eszközalap célként a dinamikus hozam elérését tűzte ki, amely azonban a közepesnél némileg nagyobb kockázattal párosul, így a visszaesések kiküszöböléséhez minimálisan 5-7 éves befektetetési időtávot javasolnak az alapkezelők. A Menedzselt Eszközalap elsősorban azon közepes kockázatvállalási hajlandóságú befektetőket célozza meg, akik nem elégszenek meg az inflációt éppen hogy túlteljesítő hozamokkal, de ugyanakkor stabilitásra is vágynak a befektetésiek terén.

UNIQA Menedzselt portfólió

Mivel a Menedzselt eszközalap alakulása 50%-ban ki van téve a részvénypiaci mozgásoknak,így a világpiacokon végigsöprő őszi korrekció visszavetette valamelyest a 2014-es eredményt, amely ősz elején megközelítette a 11%-ot is. Azóta ismét talpra állt az alap, így várhatóan igen jó eredménnyel fogja zárni a tárgyévet.

Uniqa Menedzselt

Kiváló teljesítményt tudhat maga mögött a közel 40%-ot kitevő Fidelity Funds Global Focus Fund a részvénypiacok felfutásának következtében és ez nagyban befolyásolta a UNIQA Menedzselt Eszközalap eredményét is, amelynek birtokosai idén eddig +9.99%-os tőkenövekedést könyvelhettek el idén.

UNIQA Menedzselt
portfolife

Ez a cikk 2014. december 16. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérdésed támadt az elemzés kapcsán?

Töltsd ki ezt a rövid űrlapot és mi visszahívunk, hogy választ kaphass kérdéseidre!Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Kapcsolódó cikkek