Megér neked havi 11.000 forintot 15 nyugodt nyugdíjas év?

Verba György | GRANTIS
Verba György

Már 2015-öt írunk. Ez pedig azt jelenti, hogy több mint 1 éve választhatsz magadnak államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Még nem tetted meg? Semmi baj, még semmi nincs veszve, csak egy kérdésem lenne: Ér neked havi 11.000 forintot 15 nyugodt nyugdíjas év? Tarts velem, és a cikk végére egyértelműen tudsz majd válaszolni a kérdésre!

Ezt gyakran nem tudják az emberek a nyugdíjról

Egy, még mindig az emberek tudatában lévő tévhitet szeretnék eloszlatni. Az állami nyugdíjadat nem az utolsó 5 munkával töltött év bejelentett bére után kapod. Sokan gondolták, hogy eléldegélnek, majd az utolsó 5 évben jó magas bruttó bérre bejelent(et)ik magukat, és meg van oldva a nyugdíjkérdés. Ez nem így van.
A nyugdíjad alapja az 1988.01.01 óta bejelentett béred, amiből átlagos bruttó bért számolnak, ezt nettósítják, valorizálják. Ez egy bonyolult folyamat, de számodra a lényeg, hogy 2014-ben az átlagos nyugdíj a nettó átlagkereset 77%-át tette ki, de ez az arány évről-évre csökken. Egyelőre azonban biztos, hogy nem csökkenhet a nyugdíjminimum alá, ami jelenleg 28.500 forint havonta.

Te mekkora nyugdíjra számíthatsz?

A nyugdíjkalkulátor a segítségedre van abban, hogy ki tudd számolni, nagyjából mekkora állami nyugdíjra vagy jogosult. Ez egy idealizált életpályát vesz alapul, így a tervezéshez szükséges állami nyugdíj nagyságát fogod kapni.

2014-ben sokan, nagyjából 60.000 ember döntött úgy, hogy saját kezébe veszi a sorsát, és saját nyugdíjbiztosítást indít. Ez azért is fontos, mert öngondoskodás nélkül az ember nem nyugdíjas lesz, hanem koldusbotra jut.

Készítettem egy táblázatot, amely megmutatja, hogy egy nettó 170.000 forintos kereset mellett mekkora állami nyugdíjra számíthatsz, különböző korokban. A nettó 170.000 forint kicsivel az átlag felett van (153.500 forint), a legutóbbi KSH adatok szerint. Íme, a táblázat:

Az láthatod, már itt is igazán jelentős eltérés akad közöttük, akár 20.000 forint is. De mi történik akkor, ha szeretnél tenni a nyugdíj-kiegészítésed érdekében. Gondolom, abban egyet tudunk érteni, hogy nagyjából fele akkora keresetből nem a boldog nyugdíjashoz leszel közelebb, hanem a koldusbothoz. Mi történik, ha nem szeretnél kevesebb pénzből élni, mint aktív korodban?

A nyugdíj megtakarítás szabálya

Az előző táblázat alapján kiszámoltam, hogy kinek mekkora nyugdíj megtakarításra van ahhoz szüksége, hogy szinten tudja tartani az életét. Értelemszerűen minél kevesebb időd van a jelenlegi nyugdíjkorhatár betöltéséig (65. életév), annál többet kell félretenni, de vajon mennyivel? Egy táblázat segítségével szeretném szemléltetni:

A táblázatban 15 nyugdíjban töltött évvel számoltam, úgy, hogy a nyugdíjban töltött évek alatt a fel nem vett pénzed évente 6%-os hozamot termel neked.

Megdöbbentő, és hihetetlen az eredmény, ha 30 éves korodban nem szánsz havi 11.000 forintot nyugdíj megtakarításra, akkor 55 éves korodban 46.000 forintot kéne. Szerinted melyiket tudnád könnyebben kigazdálkodni a nettó 170.000 forintos keresetedből?

Összefoglalva a nyugdíj megtakarítás legfőbb szabálya: “Soha nem késő, de minél előbb, annál jobb!”

Neked kell döntened!

Ami 30 évesen 11.000 forintodba kerül, az 55 évesen már 46.000 forintba. Ezek a puszta tények, a színtiszta számok. A nyugdíj megtakarítás már nem csak egy lehetséges opció, hanem az egyetlen megoldás arra, hogy idős korodban ne kelljen nyomorognod (15 évig, vagy tovább). Ha kérdésed van, töltsd ki az alul található űrlapot, és válaszolok! Ha nem akarsz koldusbotra jutni, és saját nyugdíj megtakarítást indítanál, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Egy óra alatt pontosan megtervezzük, hogyan legyen anyagi gondoktól mentes az idős korod.

Ezt a cikket 894 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555