Íme, egy legális adótrükk: A nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2015

Verba György | GRANTIS
Verba György

Van egy jó, és hatékony módszer, amivel csökkenteni tudod a rád kiszabott adót. Nemcsak több pénzed marad, hanem rögtön egy égető problémát is tudsz orvosolni, a nyugdíjhiányt. Nézd meg, hogyan üthetsz két legyet egy csapásra, vagyis hogyan tudsz ugyanazért a munkáért kevesebbet adózni, és felkészülni az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas korra!

Az adókedvezmény a megoldás

A módszer, amit a bevezetőben említettem a nyugdíj megtakarítások után igényelhető adókedvezmény kihasználása. Hiszen nem elég, hogy felkészülsz a nyugdíjas korodra, van 3 olyan SZJA kedvezménnyel támogatott nyugdíj előtakarékosság, ahova a befizetett díjaid 20%-át visszaigényelheted az államtól. Nézzük meg, hogy mekkora pénzről is beszélünk!

Szerezz vissza évente akár 150.000 forintot!

A legidősebb nyugdíj megtakarítás, amire adójóváírást igényelhetsz, az önkéntes nyugdíjpénztár (1998 óta). Ez a konstrukció lehetőséget nyújt, hogy 750.000 forint megtakarítása mellett évente akár 150.000 forintot is visszakapj az adódból. Mielőtt nagyon örülnél, hogy cafeteria kereten belül kapsz ilyen szolgáltatást, el kell szomorítsalak, csak akkor jár az adóvisszatérítés, ha Te magad vagy a befizető.

Menj biztosra, és 130.000 forint kompenzációra!

Elnézést ezért a kis szójátékért, de ha nyugdíjbiztosítást választasz magadnak, akkor egy évben maximum 130.000 forintnyi SZJA-t tudsz visszaszerezni. Ehhez mindössze 650.000 forintot kell egy nyugdíjbiztosítás megtakarítási részébe forgatnod. 2015-re vonatkozik, hogy a kockázati díjakra (halál, és rokkantság) nem tudsz adókedvezményt igényelni, de ezeknek az összege nem haladhatja meg a megtakarítási rész 10%-át.

Értesz a befektetéshez? Ne hagyj ott 100.000 forintot!

A harmadik nyugdíj megtakarítás, amivel optimalizálni tudod az adódat az a nyugdíj előtakarékossági számla, röviden NYESZ. Az ide befolyó díjak után 20%, legfeljebb 100.000 forint adókedvezményt igényelhetsz az SZJA-ként befizetett adódból. Ha 2020-ig nyugdíjba vonulsz, akkor viszont ez az összeg elérheti akár a 130.000 forintot is. A NYESZ egy olyan befektetési számla, ahol maximálisan magadra vagy hagyva, és mindent Te intézel, ami a befektetéssel kapcsolatos.

Az adókedvezmény szabályai

Van egy pár dolog, amit teljesítened kell, hogy adókedvezményt vehess igénybe, most felsorolom őket:

  1. Legyen bejelentett béred (így van SZJA-d is)
  2. Indíts egyet a 3 említett nyugdíj előtakarékosság közül
  3. Ne felejtsd el az adóbevallásodban igényelni az adóvisszatérítést

Ezek egyike sem egy olyan teljesíthetetlen feltétel, amit ne tudnál, vagy nem érné meg teljesítened.

Használd az adókedvezményt!

Amikor sétálsz az utcán egy 5-10 percet, biztos hallasz valakit arról beszélni, hogy kevés a pénz, sok az adó. Szinte biztosan az is szóba kerül, hogy úgysem lesz nyugdíj, meg rosszul élnek a nyugdíjasok. Neked nem kell közéjük tartoznod, üss le két legyet egy csapásra, szerezz vissza az (amúgy tényleg sok) adódból, és készülj fel a nyugdíjas korodra. A megfelelő nyugdíj megtakarítás kiválasztása azonban fontos, mert egyes konstrukciók között akár több millió forint eltérés is lehet. Ha kérdésed van, akkor töltsd ki az alul található adatlapot! Ha konkrét számítások után szeretnéd elindítani azt a nyugdíj megtakarítást, amivel a legjobban jársz, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Egy óra alatt megismerve az igényeidet, és céljaidat, megtaláljuk az ideális megoldást!

Ezt a cikket 892 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

www.grantis.hu

A csapat

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Három érv a GRANTIS mellett

Nyomulás és eladás helyett tájékoztatás

Nem akarunk eladni és nem is nyomulunk. Ehelyett minden információt megadunk, ami a racionális döntéshez kell.

Jutalékhajhászat helyett függetlenség

Mi nem ígérünk, és nem a szerintünk legjobb megoldást ajánljuk. A piacon elérhető ajánlatok számadatait dolgozzuk fel, így az ügyfél tények alapján dönthet.

A szakma legjobbjai

Tanácsadóink olyan kipróbált szakemberek, akik 5-15 éve a szakmában vannak, több ezer tárgyalással és többszáz fős ügyfélkörrel a hátuk mögött.

+36 1 585 8555