A magasabb nyugdíj titka

Verba György | GRANTIS
Verba György

A ledolgozott 40-50 év után mi mást kívánhat az ember, mint nyugalmat, és anyagi biztonságot. A kettő valamilyen szinten összefügg, épp ezért elég aggasztóak azok a hírek, amelyeket folyamatosan hallunk az állami nyugdíjjal kapcsolatban. Épp ezért összegyűjtöttük azokat a lehetőségeket, amelyekkel növelhető a havi bevételünk idős korunkban.

A magas bejelentett bér előnye

Alapvetően két tényező az, amely kimondottan befolyásolja az állami nyugdíjat, ezek pedig az általunk ledolgozott évek száma, és a mindenkori bejelentett bérünk. Ez utóbbival, vagyis a hivatalos bérekkel vagyunk nagyobb bajban, mert Magyarországon rengetegen a minimálbért keresik a hivatalos papírok szerint, így ők nem számíthatnak magas nyugdíjra.

Innentől fogva egyértelmű, hogy az első módja a magasabb nyugdíjnak az, hogy folyamatosan minél magasabb bérre legyünk bejelentve. Erre nagyon jó példa az az illető, aki most is több, mint 1 millió forint havi nyugdíjat kap. Ezzel a megoldással mindössze az a probléma, hogy nagy részben nem rajtunk múlik, hogy mekkora összegre jelent be minket a munkáltatónk. Nézzünk meg egy olyan lehetőséget, amiért mi többet tudunk tenni!

Dolgozzunk tovább?

Szigorúan a matematikai oldalról megközelítve minél hosszabb ideig dolgozunk, annál magasabb százalékát kapjuk meg a mindenkori bejelentett bérünknek. Jelenleg 65 év a hivatalos nyugdíjkorhatár, és őszintén belegondolva ez lehet kicsit több is, mint 40 munkával töltött év. Nagyon nagy anyagi gondnak kell történnie, ahhoz, hogy az ember még 5-7 évet lehúzzon a munkahelyén. Arról nem is beszélve, hogy előre nem tudhatjuk, hogy az egészségi állapotunk mit enged majd meg nekünk. Itt óriási kockázata van azoknak, akik fizikai munkát végeznek. Ráadásul még mindig kevesebb pénzt kapunk meg, mint amiből eddig éltünk.

Persze nyugdíj mellett is dolgozhatunk, de ezzel sem vagyunk sokkal beljebb. Viszont van egy olyan megoldás, ahol tényleg növelni tudjuk a bevételeinket.

A nyugdíj megtakarítás ereje

Míg az előző megoldásokkal csak arra tudtunk törekedni, hogy a keresetünk minél nagyobb részét megkapjuk nyugdíjként (a jelenlegi szabályok szerint), addig a nyugdíj előtakarékosság teljesen más. Ez ugyanis független az államtól, az állami nyugdíjtól. Az élet egyik alapszabálya, hogy ne költsük el az összes pénzünket, hanem tegyünk félre a jövőre gondolva. Magyarországon ráadásul választhatjuk az önkéntes nyugdíjpénztárt, a NYESZ számlát, és a nyugdíjbiztosítást úgy, hogy a befizetéseink 20%-át adókedvezményként vissza tudjuk igényelni. A választásunktól függően egy évben 100-150 ezer forint tudunk legfeljebb adókedvezményként igénybe venni. Amennyiben több nyugdíj megtakarításunk is van, akkor összesen legfeljebb 280 ezer forintot utaltathatunk vissza a nyugdíj megtakarításainkra.

Már egy havi 10 ezer forintos megtakarítással 35 év alatt 33.398.680 forintot tudunk összegyűjteni nyugdíjra. Emellé az összeg mellé érkezik még a havi állami nyugdíj, ebből azért kellemes életszínvonalon meg lehet élni. Persze mindenki más-más összeget keres, ezért nem mindenkinek elég havi 10 ezer forintot félretennie a nyugdíjra, épp ezért használd a nyugdíjkalkulátort, és számold ki, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz, és mekkora nyugdíj megtakarításra van szükséged! Bárhogy is nézzük csak a nyugdíj megtakarítás az egyetlen lehetőségünk arra, hogy minimum megközelítőleg olyan színvonalon éljünk, mint aktív korunkban.

Éljünk több pénzből nyugdíjasként!

Összegezve többféleképpen is tudjuk növelni a nyugdíjunkat. Klasszikus értelemben az állami nyugdíjat növelhetjük a magasabb bejelentett bérrel, és a tovább tartó munkával. Ezzel azonban az a baj, hogy sok a külső tényező, amire nincs befolyásunk. A másik lehetőség pedig a nyugdíj megtakarítás, ami teljesen független az államtól, és nincsenek benne korlátok, akár simán lehet a segítségével magasabb havi bevételünk, mint dolgozó korunkban. Amennyiben nem az állami törvényektől akarod függővé tenni az idős korodat, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Egy rövid beszélgetés után megtaláljuk azt a megoldást, amellyel gondtalan nyugdíjas kort szerezhetsz magadnak.

Ezt a cikket 577 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555