A legjobb nyugdíj megtakarítás

Verba György | GRANTIS
Verba György

Személyes pályafutásom során még nem találkoztam olyan ügyféllel, aki nem a legjobb nyugdíj megtakarítást szerette volna magának. Ez így van rendjén, minden előttük álló lehetőségből hozzuk ki a maximumot, pláne ha a nyugdíjas éveinket igyekszünk anyagilag megalapozni. Kiválasztottam neked 3 különböző élethelyzetet, és ezeken keresztül bemutatom, hogy melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás.

Mit válasszon az 51 éves villanyszerelő?

Vegyünk egy 51 éves multinacionális cégnél dolgozó villanyszerelő urat, akinek keres 230.000 forintot havonta. A cége havonta 5.000 forintot fizet neki az egyik önkéntes nyugdíjpénztárba, már régóta.

Először is használjuk a nyugdíjkalkulátort, így kiszámolhatjuk, hogy a fent említett úriember nagyjából 128.211 forint állami nyugdíjra számíthat. Nagyjából havi 90.000 forintot kéne félretenni, de ezt sajnos nem engedheti meg magának.

Mit javaslok? Ebben a speciális esetben a legjobb nyugdíj megtakarítás az önkéntes nyugdíjpénztár, hiszen ha átcsoportosítja a cafeteriáját, akkor a cége magasabb összeget tud ide befizetni. Itt nem kell foglalkoznia semmilyen befektetéssel, és ez egy konzervatív megtakarítás, hiszen az állam szabályozza a portfóliók összetételét.

Hogyan jár legjobban a 43 éves informatikus?

A második ember, akinek meg kell találjam a legjobb nyugdíj megtakarítást egy 43 éves informatikus, aki 340.000 forint havi nettó fizetést kap. Korábban szerzett egy pénzügyi diplomát is, és előszeretettel merül el a tőzsde rejtelmeiben.

A nyugdíjkalkulátor szerint neki is 90-95.000 forintot kellene félretenni havonta, mivel mindössze 144.332 forint állami nyugdíjra érdemes számítania. A nyugdíjkalkulátor, ahogy korábban is írtuk 8%-os hozammal kalkulál, melynek használatáról itt tájékozódhatsz.

Mit javaslok? Az informatikus ügyfelem rendelkezik a szükséges tudással, és elég időt tud a számítógép előtt tölteni ahhoz, hogy neki a nyugdíj előtakarékossági számla legyen a legjobb nyugdíj megtakarítás. Amennyiben ügyesen kereskedik a NYESZ-nek nevezett értékpapírszámlán, akkor magasabb, mint éves 8% átlaghozamot is tud realizálni, ami által talán megengedheti magának, hogy ne 90-95.000 forintot fektessen be havonta, viszont ha rosszul csinálja, akkor a -30%-os hozam is elképzelhető. Nem mellesleg évente megkapja a maximális 100.000 forint adókedvezményt.

Milyen nyugdíj megtakarítás lesz a 33 éves leendő anyukáé?

A harmadik ügyfél pedig egy hölgy, aki 33 éves és egy szállodában dolgozik. Jelenleg nincs gyermeke, de tervezi a közeljövőben a gyermekvállalást. A keresete nettó 300.000 forint havonta.

Ő 135.362 forint állami nyugdíjat kaphat a jelenlegi szabályozás szerint, vagyis nagyjából havi 39.000 forintból tudja kiegészíteni a nyugdíját 300.000 forintra.

Mit javaslok? Tekintve a hölgy élethelyzetét, vagyis hogy nemsokára gyermeke(i) lehet(nek), akikről gondoskodni kell, ezért ő nem fog foglalkozni a befektetés kezelésével, és hosszú ideje van a nyugdíjas korig, így neki nyugdíjbiztosítás a legjobb választás, amire évente 93.600 forint adókedvezményt is tud visszaigényelni, ezen felül pedig magas hozamokat is tudnak neki elérni a profi alapkezelők.

Az a fontos, hogy Neked mi a legjobb

A legjobb egy szubjektív kifejezés. Gondolj csak bele, hogy melyik a legjobb autó? Melyik a legjobb hely nyaralásra? Mind-mind attól függ, hogy milyenek vagyunk, és ez nincs máshogy a nyugdíj megtakarításoknál sem. Ahogy látod ebben a cikkben is 3 különböző embernek 3 különböző megoldás volt a legjobb. Nem tudok olyan varázsképletet, vagy varázsmódszert mondani, amivel mindenki megtalálja a legjobb nyugdíj megtakarítást. Ehelyett felajánlom a szakmai tudásomat, és pénzpiaci ismeretemet. Töltsd ki a lent található adatlapot, és egy órás személyes nyugdíj konzultáció keretein belül elvégzem az egyéni számításokat, és együtt megtaláljuk a Te legjobb nyugdíj megtakarításodat!

Ezt a cikket 1101 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555