UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap (2014.12.14)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap mozgása egyetlen befektetési alap mozgását követi, amely akár 100%-os súlyt is kaphat, de legalább 80%-ban határozza meg a teljesítményt. Időszakosan a maradék tőke készpénzben állhat, vagy bankbetétekben kamatozhat, de ennek súlya soha nem haladhatja meg a 20%-ot.

A mögöttes termék C-QUADRAT ARTS TR Balanced befektetési alap, amely ahogy arra az UNIQA alap neve is utal, maximum 50%-ban tartalmazhat részvényeket. Az alap befektetési stratégiája igen rugalmas: akár 0%-ra is csökkenhet a részvények súlya, ezzel párhuzamosan pedig a kötvény és pénzpiaci alapoké 100%-ra is nőhet, így recesszió által sújtott piaci körülmények mellett is képes növekedés elérésére a C-QUADRAT ARTS TR Balanced alap. A részvények kiválasztása során nincsenek földrajzi korlátok, minden esetben az erős trendek lekereskedése a cél, országtól és ágazattól függetlenül.

UNIQA Trendkövető Total Return 50 portfólió

Azon befektetőknek ajánlott az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap, akik profi szakemberek által aktívan menedzselt alapban szeretnék elhelyezni a pénzüket, benne szeretnének lenni a felfutó trendekben, az esetleges recessziók negatív hatásait pedig lehetőség szerint minimalizálnák.

Uniqa Trendkövető Total Return 50

A felfutó részvénypiacokon ősszel végigsöprő korrekció a C-QUADRAT ARTS TR Balanced befektetési alap teljesítményét is visszavetette, de azóta már a visszaesés java részét sikerült ledolgozni. A súlyozás megfelelő változtatásainak köszönhetően az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap meghaladta a mögöttes termék teljesítményét, így már +9.71% növekedésnél jár az év végéhez közelítve.

UNIQA Trendkövető Total Return 50
portfolife

Ezt a cikket 1017 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555