UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap (2014.12.14)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Az UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap mozgása egyetlen befektetési alap mozgását követi, amely akár 100%-os súlyt is kaphat, de legalább 80%-ban határozza meg a teljesítményt. Időszakosan a maradék tőke készpénzben állhat, vagy bankbetétekben kamatozhat, de ennek súlya soha nem haladhatja meg a 20%-ot.

A mögöttes termék a C-QUADRAT ARTS TR Flexible befektetési alap és ahogy arra a neve is utal igen rugalmas befektetési politikával működik. Az alapkezelői akár 0%-ra is csökkenthetik a részvények súlyát, ezzel párhuzamosan pedig a kötvény és pénzpiaci alapoké 100%-ra is nőhet, így recesszió által sújtott piaci körülmények mellett is képes növekedés elérésére a C-QUADRAT ARTS TR Flexible alap. Ugyanakkor optimális piaci körülmények esetén az eszközalap súlyozása akár 100%-ban elbillenhet a részvények irányába, így a részvénypiaci szárnyalások teljes mértékben lekereskedhetőek. A részvények kiválasztása során nincsenek földrajzi korlátok, minden esetben az erős trendek lekereskedése a cél, országtól és ágazattól függetlenül.

UNIQA Trendkövető Total Return 100 portfólió

Azoknak a befektetőknek ajánlott a rugalmas UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap, akik teljes mértékben megbíznak az alapot és a mögöttes terméket kezelők szaktudásában és segítségükkel részesei szeretnének lenni a felfutó trendeknek, az esetleges recessziók negatív hatásait pedig lehetőség szerint minimalizálnák.

Uniqa Trendkövető Total Return 100

A felfutó részvénypiacokon ősszel végigsöprő korrekció a C-QUADRAT ARTS TR Flexible befektetési alap teljesítményét is visszavetette, de azóta már a visszaesés java részét sikerült ledolgozni. A súlyozás megfelelő változtatásainak köszönhetően a UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap meghaladta a mögöttes termék teljesítményét, így már +6.89% növekedésnél jár az év végéhez közelítve.

UNIQA Trendkövető Total Return 100
portfolife

Ezt a cikket 1016 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555