UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap (2014.12.14)

Verba György

Az UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap mozgása egyetlen befektetési alap mozgását követi, amely akár 100%-os súlyt is kaphat, de legalább 80%-ban határozza meg a teljesítményt. Időszakosan a maradék tőke készpénzben állhat, vagy bankbetétekben kamatozhat, de ennek súlya soha nem haladhatja meg a 20%-ot.

A mögöttes termék a C-QUADRAT ARTS TR Flexible befektetési alap és ahogy arra a neve is utal igen rugalmas befektetési politikával működik. Az alapkezelői akár 0%-ra is csökkenthetik a részvények súlyát, ezzel párhuzamosan pedig a kötvény és pénzpiaci alapoké 100%-ra is nőhet, így recesszió által sújtott piaci körülmények mellett is képes növekedés elérésére a C-QUADRAT ARTS TR Flexible alap. Ugyanakkor optimális piaci körülmények esetén az eszközalap súlyozása akár 100%-ban elbillenhet a részvények irányába, így a részvénypiaci szárnyalások teljes mértékben lekereskedhetőek. A részvények kiválasztása során nincsenek földrajzi korlátok, minden esetben az erős trendek lekereskedése a cél, országtól és ágazattól függetlenül.

UNIQA Trendkövető Total Return 100 portfólió

Azoknak a befektetőknek ajánlott a rugalmas UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap, akik teljes mértékben megbíznak az alapot és a mögöttes terméket kezelők szaktudásában és segítségükkel részesei szeretnének lenni a felfutó trendeknek, az esetleges recessziók negatív hatásait pedig lehetőség szerint minimalizálnák.

Uniqa Trendkövető Total Return 100

A felfutó részvénypiacokon ősszel végigsöprő korrekció a C-QUADRAT ARTS TR Flexible befektetési alap teljesítményét is visszavetette, de azóta már a visszaesés java részét sikerült ledolgozni. A súlyozás megfelelő változtatásainak köszönhetően a UNIQA Trendkövető Total Return 100 Eszközalap meghaladta a mögöttes termék teljesítményét, így már +6.89% növekedésnél jár az év végéhez közelítve.

UNIQA Trendkövető Total Return 100
portfolife

Ezt a cikket 2111 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555