UNIQA Progresszív Eszközalap (2014.12.14)

Verba György

Ahogy arra a neve is utal, az UNIQA Progresszív Eszközalap esetén egy dinamikus növekedést célzó eszközalapról van szó. Különböző befektetési alapokba invesztálnak az alapkezelők, amely során az alap dinamikussága végett 70%-os súlyt kapnak a részvénytúlsúlyos, illetve 30%-ot az alacsony kockázatú kötvénytúlsúlyos alapok. Az eszközalap célja az átlagon felüli hozam elérése, amelyet a piaci fellendüléseket legjobban kiaknázó befektetési alapok diverzifikálásával igyekeznek elérni az UNIQA Progresszív Eszközalapot menedzselő alapkezelők. A részvények túlsúlyozásából adódóan átlagon felüli kockázattal kell kalkulálni ezen eszközalap esetén.

Azon befektetőknek ajánlott az UNIQA Progresszív Eszközalap, akik szeretnék profi alapkezelők segítségével kihasználni a részvénypiaci trendeket, de mindemellett némi stabilitásra is vágynak és hajlandóak a kiugró eredmények reményében extra kockázat vállalására.

UNIQA Progresszív portfólió

2014-ben is jól teljesítettek a részpiacok, így a részvénytúlsúlyos alapok is erős évet készülnek zárni. Ennek köszönhetően az alap 2002-es indulásától számított 5.21%-os éves átlaghozamát, már az év első tíz hónapjában 2.5x-ösen meg tudta haladni.

Uniqa Progresszív

Az UNIQA Progresszív Eszközalap 2014-es kiváló teljesítménye – amely +12.57%-os növekedést ért el egyelőre, amely elsősorban a közel 60%-os súllyal rendelkező Fidelity Funds Global Focus Fund részvényalapnak köszönhető.

UNIQA Progresszív
portfolife

Sebestyén András

Kérdésed van a cikk kapcsán? Tedd fel itt nekem!

Sebestyén András vagyok, a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója. Örömmel venném, ha megosztanád velem, ami a fejedben van a cikkel kapcsolatban!

Ezt a cikket 1525 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
+36 1 585 8555