UNIQA Növekedés Eszközalap (2014.12.14)

Verba György

A 2001 májusban indított UNIQA Növekedés eszközalap portfóliója egyaránt tartalmaz részvényekbe és kiegyensúlyozott eszközökbe fektető alapokat. A megoszlást tekintve 30%-ban terelődik az eszközalap a kockázatos instrumentumokat tartalmazó alapok felé, amelyek magukba foglalhatnak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett nagyobb forgalmú részvényeket, illetve külföldi fejlett és fejlődő piacokról beválogatott értékpapírokat. 70%-ban szerepelnek a portfólióban igen alacsony kockázatú kötvényalapok, de kisebb, maximum 20%-os részben akár bankbetéteket és készpénzállományt is tartalmazhat az eszközalap.

Összességében így egy mérsékelt kockázatú alapról van szó, amelynek elsődleges célja az infláció meghaladása. Mindazon befektetőknek ajánlott ez az eszközalap, akik magasabb kockázat vállalása nélkül szeretnének részesedni a piaci felfutásokból, de összességben egy stabil, hosszú távon is jól teljesítő befektetésre vágynak.

UNIQA Növekedés portfólió

Az eszközalap több mint 13 éves működése óta 6.5%-os éves átlaghozamot ért el, amelyet idén már 10 hónap alatt felül tudott teljesíteni.

Uniqa Növekedés

A részvénypiacok felfutásának köszönhetően igen jó idei teljesítményt tudhat maga mögött a Növekedés Eszközalap mintegy negyedét kitevő, első sorban észak-amerikai részvényekbe invesztáló Fidelity Funds Global Focus Fund. Az alacsony infláció miatt jócskán túlteljesítette az elvárásokat 2014-ben a UNIQA Növekedés Eszközalap, amely mindezidáig +7.65%-os eredménynél jár.

UNIQA Növekedés
portfolife

Ezt a cikket 2111 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555