UNIQA Menedzselt Eszközalap (2014.12.13)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Az UNIQA Menedzselt Eszközalap portfóliója fele-fele arányban tartalmazhat biztonságos, illetve kockázatosabb eszközöket. A biztonságos elemeket tartalmazó szekció elsősorban Magyar Állampapírokat is magába foglaló befektetési alapokból áll, míg a kockázatos rész az OECD országok részvényeibe – elsősorban észak-amerikai és európai – invesztáló alapokból áll, amelyek portfóliójában helyet kaphatnak a Budapesti Értéktőzsdén bejegyzett részvények is. Időszakosan maximum 20%-os súllyal bankbetétekben, illetve készpénzállományban is tarthatják az alapkezelők a tőkét.

Az UNIQA Menedzselt Eszközalap célként a dinamikus hozam elérését tűzte ki, amely azonban a közepesnél némileg nagyobb kockázattal párosul, így a visszaesések kiküszöböléséhez minimálisan 5-7 éves befektetetési időtávot javasolnak az alapkezelők. A Menedzselt Eszközalap elsősorban azon közepes kockázatvállalási hajlandóságú befektetőket célozza meg, akik nem elégszenek meg az inflációt éppen hogy túlteljesítő hozamokkal, de ugyanakkor stabilitásra is vágynak a befektetésiek terén.

UNIQA Menedzselt portfólió

Mivel a Menedzselt eszközalap alakulása 50%-ban ki van téve a részvénypiaci mozgásoknak,így a világpiacokon végigsöprő őszi korrekció visszavetette valamelyest a 2014-es eredményt, amely ősz elején megközelítette a 11%-ot is. Azóta ismét talpra állt az alap, így várhatóan igen jó eredménnyel fogja zárni a tárgyévet.

Uniqa Menedzselt

Kiváló teljesítményt tudhat maga mögött a közel 40%-ot kitevő Fidelity Funds Global Focus Fund a részvénypiacok felfutásának következtében és ez nagyban befolyásolta a UNIQA Menedzselt Eszközalap eredményét is, amelynek birtokosai idén eddig +9.99%-os tőkenövekedést könyvelhettek el idén.

UNIQA Menedzselt
portfolife

Ezt a cikket 1017 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555