Önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátor

Verba György

Ahhoz, hogy nyugdíj megtakarítást tudj számolni magadnak, szükséged van egy jó kalkulátorra. Ha ide kattintasz, akkor tudsz számolni magadnak a nyugdíjkalkulátorunkkal, aminek az alapja egy nyugdíjbiztosítás. Nézzük meg, hogyan tudod ezt használni, és hogy miben más egy önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátor!

A nyugdíj megtakarítás számítása

A nyugdíj megtakarítások feladata, hogy megfelelő mértékű nyugdíj-kiegészítést építs ki a várható állami nyugdíjadon felül. Ez azt jelenti, hogy először is meg kell határozni, hogy az állam mekkora nyugdíjat folyósít neked várhatólag. Ezt a lépést meg tudod tenni a nyugdíjkalkulátorunkkal, hiszen az állami nyugdíjunk nem függ attól, hogy milyen nyugdíj előtakarékosságot választunk.

Ha megvan az állami nyugdíjad, akkor ezt kivonva a valós keresetedből (nem a bejelentett béredből) megkapod, hogy havonta mekkora összeget kell kipótolnod a nyugdíj megtakarítás segítségével. Ezt a kiegészítést több konstrukcióval megpróbálhatod felépíteni elég csak az államilag támogatott NYESZ számlára, az önkéntes nyugdíjpénztárra, vagy a nyugdíjbiztosításra gondolni. Kattints ide, és olvass egy cikket, ahol részletesen összehasonlítom neked, ezt a 3 megtakarítást.

Mi a különbség a nyugdíjbiztosítás, és az önkéntes nyugdíjpénztár között?

Nos, egy korábbi cikkemben (ide kattints) részletesen kielemeztem a különbségeket a 2 nyugdíj előtakarékosság között, de egy nyugdíjkalkuláció szempontjából igazán egy jelentős különbség van, az pedig a költségszerkezet. A nyugdíjbiztosításoknak speciális felépítésű költségszerkezettel rendelkeznek, amit (a közhiedelemmel ellentétben) nem elég úgy számolni, hogy a TKM-et levonod a tervezett hozamból (erről itt írtam hosszabban), úgy, ahogy a nyugdíjpénztárt sem úgy kell kalkulálni, hogy veszed a hozamot, és levonsz pár ezer forintot. Készítettem neked egy kalkulációt, íme az eredmény:

Ebben a táblázatban egységesen évente 300.000 forintot fizettél be, és a hozamok között is minimális eltérések vannak (önkéntes nyugdíjpénztár 7,37%, nyugdíjbiztosítás 8%), látszik, hogy nincs is jelentős eltérés a végeredmények között, ilyen feltételek mellett. A lejárati összegek természetesen a mai vásárlói értéken értendőek, vagy számszakilag jóval magasabbak ezek a számok természetesen. Száz szónak is egy a vége, a honlapunkon található nyugdíjkalkulátort nyugodtan tudod használni, ha nyugdíj megtakarítást szeretnél kalkulálni magadnak!

A kalkuláció az első lépés

Azért írtam, ezt a cikket, hogy felhívjam a figyelmet arra a tényre, hogy bármilyen nyugdíj előtakarékosságot is szeretnénk indítani előtte mindenképpen számoljunk magunknak. A nyugdíj kalkuláció nélkül olyan a nyugdíj megtakarítás, mintha falak nélkül egyből a tetőt építenéd. Ha valamilyen kérdés megfogalmazódott bennedd, akkor töltsd ki a cikk alján lévő adatlapot, ha pedig egyedi kalkulációt szeretnél, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Nem lesz hosszabb 1 óránál, és együtt megfelelően felépítjük ezt a bizonyos épületet, ami a nyugdíj megtakarításodat szimbolizálja!

Ezt a cikket 2257 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555