Önkéntes nyugdíjkalkulátor

Verba György

Nyugdíj megtakarítást indítani előzetes kalkuláció nélkül, jelentős veszélyt hordoz magában. Pontosan ezért található a honlapunkon egy nyugdíjkalkulátor, hiszen ezzel pontosan meg tudod határozni, hogy mekkora nyugdíj előtakarékosságra van szükséged, ebben a cikkben pedig bemutatom neked a kalkulátor működését, és hogy hogyan értelmezd a megkapott adatokat.

Miért van szükség nyugdíjkalkulátorra?

Minden megtakarítás esetén a legfontosabb az, hogy elérjük a célunkat, ami egy nyugdíj megtakarítás esetén az, hogy megtartsuk az eddig elért életszínvonalunkat. Ezt felelőtlenség lenne úgy kezelni, hogy félreteszek 10-20.000 forintot aztán lesz ami lesz.

Mit mutat az önkéntes nyugdíjkalkulátor?

Első lépésben azt határozd meg, hogy mekkora állami nyugdíjra vagy jogosult a jelenlegi szabályozás szerint. Ezt 2 tényező befolyásolja a leginkább, a korod és a bejelentett béred. A honlapon található nyugdíjkalkulátornál is ezt kell beállítani, és a kalkulátor ki is adja, a várható állami nyugdíjad értékét. Ezt az értéket, ha levonod a jelenlegi hivatalos keresetünkből, akkor megkapod, hogy havonta mekkora nyugdíj kiegészítésre van szükséged. Megmutatom, hogyan menj tovább.

A rendszeres megtakarítás nagyságának meghatározása

A nyugdíjkalkulátorunkban ha rákattintasz a „mennyit is rakjak félre” gombra, akkor a kalkulátor minden számítást elvégez helyetted. Ahogy változik a havi megtakarítás mértéke úgy változik a privát nyugdíj értéke is. De milyen számot is ír ki neked a nyugdíjkalkulátor?

Értelmezzük, hogy mit mutat a kalkulátor!

A privát nyugdíj számítása esetén a nyugdíjkalkulátor azt mutatja meg, hogy mai vásárlói értéken mekkora nyugdíj kiegészítést érünk el 15 éven keresztül, és természetesen azt is hogy ehhez mennyit kell havonta félretennünk.

Fontos, hogy 15 éves időszakról beszélünk, ami 180 darab kifizetést feltételez, a lejáratkor. Magyarországon az átlagos életkor 10 évente 2,7 évvel növekszik, és jelenleg 75,6 évet él egy átlagos állampolgár.Ez azt jelenti, hogyha van legalább 10 éved a nyugdíjig, akkor statisztikailag 12-13 évet élsz nyugdíjasként, és 10 évenként növekszik ez a szám kb. 2 évvel. Ha igényled, egyedi kalkulációt készítünk számodra, annyi éves járadékra, ahányra szeretnéd.

Ha kész a kalkuláció, segítek választani nyugdíj megtakarítást

Remélem ezzel a kis útmutatóval sikerült elérnem, hogy tudod használni a nyugdíjkalkulátort, és ki tudod számolni, hogy mekkora nyugdíj megtakarításra van szükséged. A konkrét nyugdíj megtakarítás kiválasztása azonban még hátravan. Korábban is írtam a NYESZ-ről. az önkéntes nyugdíjpénztárakról, valamint megtalálod a nyugdíjbiztosításokat is az oldalon, így számodra is egyértelmű, hogy széles körből tudsz választani. Jelentkezz az egy órás ingyenes nyugdíjtanácsadásomra, a lenti adatlap kitöltésével, és együtt megtaláljuk a hozzád legjobban illő nyugdíj megtakarítást.

Ezt a cikket 2298 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555