Nyugdíjtervezés

A mai napon az egyik kedvenc feladatomról fogok egy kicsit bővebben írni ez pedig a nyugdíjtervezés. Szakmai berkeken belül is ezt tartják az egyik legkedvesebb, és legnemesebb feladatnak. Nem is húzom az időt, nézzük meg hogyan is zajlik a nyugdíjtervezés!

Az első lépés

Az első lépés nem más, minthogy meghatározzuk, hogy nagyjából mekkora állami nyugdíjra vagyunk jogosultak a jelenlegi (!!!) feltételek mellett. Erre alkalmas a honlapunkon található nyugdíjkalkulátor, ahol elég mindössze megadnod a korodat, és a bejelentett béredet, és már meg is kapod, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz. Ezzel az első lépéssel meg is lennénk, de egy dolgot itt is érdemes figyelembe venni, nem biztos, hogy hosszútávon ekkora állami nyugdíjat fog tudni biztosítani az állam, de ez a jövő zenéje, amire azért érdemes gondolni.

Mennyi pénzből szeretnél megélni?

Most hogy tudod, hogy a jelenlegi kereseted mekkora részére számíthatsz, azt is meg tudod határozni, hogy ezt az összeget mekkorára szeretnéd kiegészíteni. Van olyan ügyfelem aki azt mondja elég neki a keresete 90%-a, van aki szeretné megtartani a jelenlegi egzisztenciáját, de akadnak olyanok is akik azt mondják, hogy ledolgoztak 40 évet ők bizonyos jobb körülményeket szeretnének, mint amiben most élnek. Nézzük meg, mennyi pénzt kell félretenni!

Mekkora nyugdíj megtakarítást indíts?

Ez nagymértékben azon múlik, hogy mekkora kiegészítést szeretnél, de ebben is jó segítséget tud neked nyújtani a nyugdíjkalkulátor, hiszen kiszámolhatod vele, hogy éves 8%-os átlaghozam mellett mekkora nyugdíj-kiegészítést tudsz felépíteni magadnak. A kalkulátor természetesen számol a 20%-os adókedvezménnyel is, amiről itt olvashatsz bővebben. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy ezt a havi megtakarítást be tudod vállalni a jelenlegi keresetedből, akkor már csak meg kell találni a Te nyugdíj előtakarékosságodat.

Melyik nyugdíj megtakarítást válaszd?

Az biztos, hogy a 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságából érdemes egyet kiválasztanod, név szerint vagy az önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy a nyugdíj előtakarékossági számlát, vagy a nyugdíjbiztosítást. Azt viszont ilyen nagy általánosságban nem tudom megmondani, hogy neked melyik lesz a legjobb megoldás, erről ugyan írtam egy cikket korábban, de ebben személyesen tudok igazán segíteni. Mivel hosszú távra tervezünk, számos dolgot figyelembe kell venni ahhoz, hogy a megfelelő döntést meg lehessen hozni.

Indítsunk nyugdíj előtakarékosságot!

Ahogy egyszer egy kollégám mesélte még egy rossz megtakarítás is jobb, mint a semmi. Ezzel félig értek egyet, hiszen nekem mindig is az volt a feladatom, hogy a lehető legjobb megoldást találjam meg az ügyfeleimnek. A feladatom továbbá, hogy megmutassam, hogyan működik a nyugdíjtervezés, remélem ezzel a cikkel sikerült közelebb hoznom téged a nyugdíj előtakarékosságokhoz. Ha kérdésed van a cikkel kapcsolatban, akkor töltsd ki a cikk alján található űrlapot, ha viszont szeretnéd megtalálni a számodra legjobb nyugdíj előtakarékosságot, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Minden tudásommal, és gyakorlatommal azon leszek, hogy a lehető legjobban járj.

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?