Nyugdíjkiegészítő biztosítás

Verba György

A jelenlegi felosztó-kirovó rendszer nem lesz képes olyan szintű állami nyugdíjat a rendelkezésünkre bocsátani, hogy az ne érintsen minket anyagilag érzékenyen. Az így keletkezett anyagi űrt érdemes egy nyugdíjkiegészítő biztosítás segítségével önerőből kipótolni. Hogy mekkora ez a pénzügyi szakadék? Mekkora havi ráfordítással tudjuk eltűntetni a keletkezett hiányt? Nos, erről szól ez a rövid bejegyzés.

 

Mekkora kiegészítésre van szükség?

Érdemes egyénileg elvégezni ezt a számítást a saját adatainkkal a honlapunkon található nyugdíjkalkulátor segítségével. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a jelenlegi fizetésünk nagyjából 60%-ára számíthatunk 65 éves korunkban. Íme, pár kalkuláció eredménye:

Tisztán látszik, hogy elég jelentős összeg fog hiányozni a havi költségvetésből, de ami ennél is lényegesebb az most következik:

 

Mekkora nyugdíjkiegészítő biztosítást indítsunk?

A fenti példákra megnézzük, hogy mekkora nyugdíjkiegészítő biztosítást kell elindítanunk, hogy anyagilag szinten tudjuk tartani az életünket:

Ebből a táblázatból azt tudjuk kiolvasni, hogy minél hamarabb reagálunk a nyugdíjrendszer változásaira, annál jobban járunk. Érdemes helyet szorítani már most a nyugdíjkiegészítő biztosításnak a havi költségvetésben, hiszen ha (a táblázatnál maradva) fiatal 30 éves korunkban nem tudunk havi 14.000 forintot kiszorítani, akkor 50 évesen hogyan fogunk majd havi 50.000 forintot erre a célra szentelni?

 

Nem éri meg késlekedni a döntéssel!

Ezzel a cikkel az volt a célom, hogy megmutassam mennyire nem mindegy, hogy mikor szánod rá magad egy nyugdíj megtakarítás elindítására. Ha kíváncsi vagy, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz, akkor használd a nyugdíjkalkulátort, így nem fog kellemetlen meglepetés érni. Aztán töltsd ki ezt a rövid adatlapot, és egy nyugdíjtanácsadás alkalmával, megtaláljuk azt a nyugdíjkiegészítő biztosítás, ami feltölti a cikkben emlegetett pénzügyi szakadékot!

Ezt a cikket 2304 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555