Jelenlegi fizetésed: 0 Ft
-0 Ft
A várható nyugdíjad:
Ft

Szeretnéd, hogy több legyen?

Nézz szét ajánlataink között,
amikkel megnövelheted a jövőbeli nyugdíjadat.
Nyugdíj-előtakarékosságok már havi pár ezer forinttól!

Magasabb nyugdíjat szeretnék!
Most talán azt gondolod, hogy nem jól számoltunk, mert az állami nyugdíjad biztosan nem lehet ilyen alacsony.

A rossz hír az, hogy a számolás helyes. Erről te is meg tudsz győződni, ha az ONYF nyugdíjkalkulátorába 1988-ig visszamenőleg, egyesével beírod a béradataidat. A mi kalkulátorunk ennél egyszerűbb, de még így is kb. 90%-os pontosságú, sőt még optimista becslést is adtunk, ugyanis a nyugdíjak valószínűleg még inkább csökkenni fognak a jövőben.

Sebestyén András, a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója

Sebestyén András

Rendben, a számítás helyes, de mégis hogyan lehet csak Ft a nyugdíjam?

A válasz: nem rád, hanem a jelenlegi nyugdíjasok ellátására fordítják a tőled levont pénzt.

öregedő társadalaom

A magyar nyugdíjrendszer ún. felosztó-kirovó elven működik, azaz amit ma befizetsz járulék formájában, azt azonnal kiosztják a nyugdíjasok között. Ők a te fizetésedből élnek, te tartod el őket. Ez mindaddig működik, amíg egyensúlyban van az aktív dolgozók és a nyugdíjasok aránya, és lesz, aki majd téged is eltart. De mivel egyre kevesebb a gyerek, így adódik a kérdés:

De az én nyugdíjamat ki fogja megtermelni?

Engem ki fog majd eltartani nyugdíjasként?

Ez egy nyitott kérdés, amire nincs kielégítő válasz. Viszont egyéni szinten van megoldás. Már van rá lehetőséged, hogy egy személyes nyugdíjszámlán gyűjthesd a pénzt, amit nem költ el senki helyetted, mert valóban a tiéd marad. Nem szépítjük tehát: a nyugdíjasként magadat kell eltartanod.

Ma már három törvényileg elismert nyugdíj-előtakarékosság is segítségedre lehet a privát nyugdíj megteremtésében:

 • Nyugdíjbiztosítás,
 • Önkéntes nyugdíjpénztár,
 • Nyugdíj-előtakarékossági számla.

Ezek olyan megtakarítások, amikkel a privát nyugdíjszámládon gyűjtheted a pénzt, és még évente 20% szja-visszatérítés is jár utánuk (ez maximum évi 280.000 Ft lehet). A havonta félretett pénzedet be is fektetik neked, ami után kamatot kaphatsz.

A nyugdíjad 0 Ft is lehetne, ha megtakarítást indítanál

Ha a mai naptól kezdve havonta félreteszel Ft -ot, akkor a Ft-os állami nyugdíjad mellé akár 0 Ft privát nyugdíjat kaphatnál éven keresztül. A kettő együtt már 0 Ft, ami a mostani fizetéseddel egyezik meg. Ugyanúgy élhetnél, mint most, és nem kellene azon gondolkoznod, hogyan élsz meg havi Ft-ból.

Akár Ft is lehetne a nyugdíjszámládon, mire nyugdíjba mész.

A kamatos kamatnak és az adókedvezménynek köszönhetően már havi Ft megtakarítás is elég ahhoz, hogy Ft-ot gyűjts össze év alatt.

Hogy jön ki ez az összeg?*

Ft Egyéni befizetések
Ft Adójóváírás
Ft Kamatos kamat

Vagyis:

 • Ft gyűlne össze az egyéni befizetéseidből,
 • Ft adójóváírást adna az állam,
 • Ft kamatot gyűjthetnél össze.

*Havi Ft megtakarítással számoltunk, a feltételezett (nem garantált) éves nettó átlaghozam 5%, a végeredmény a jövőbeli értékén értendő.

A fenti összeget csak egy jól megválasztott, magas hozampotenciálú, alacsony költségű nyugdíj-előtakarékossággal tudod elérni, ezért nagyon nem mindegy, melyiket választod a több tucatnyi opció közül.

Szeretném, ha Ft-om gyűlne össze a nyugdíjig!

Segítünk jól dönteni! Jelentkezz nyugdíjtanácsadásunkra, és olyan megoldást keresünk neked, amivel a pénzed a legjobban tud kamatozni!

Nyugdíj-előtakarékosságot szeretnék!

Mi van akkor, ha nincs erre havi Ft-om?

Ha jelenleg nem tudsz ennyi pénzt félretenni, akkor ennél kevesebbet is érdemes lehet megtakarítanod a nyugdíjadra. Így viszont már valószínű, hogy a mostani fizetésednél alacsonyabb összegből kell majd megélned. Fordulj hozzánk, és segítünk felmérni a lehetőségeidet!

Mi van, ha én inkább a bankszámlámon takarítanék meg?

Egy bankszámla nem ösztönöz rendszeres megtakarításra, ráadásul így rengeteg kamatról és adójóváírásról maradhatsz le.

Íme, egy átlagos megtakarítónk esete, aki a bankszámlája helyett a nyugdíj-előtakarékosságot választotta:

Bankszámla: havi 20.000 Ft-ot tettünk félre, kamat értelemszerűen nincs, költséggel nem kalkuláltunk.
Nyugdíj-előtakarékosság: elméleti számításunkban havi 20.000 Ft-ot takarítottunk meg, az elméleti hozam évi 5%, az értékkövetés 3% évente.

A különbség: 10.250.000 Ft a nyugdíj-előtakarékosság javára.

Mi van, ha emelkedik a nyugdíjkorhatár?

A privát nyugdíj-előtakarékosságként gyűjtött pénzhez leghamarabb a nyugdíjkorhatár betöltésekor lehet hozzáférni adómentesen és büntetőkamatok nélkül, ami jelenleg férfiaknak és nőknek egységesen 65 év. Ha a nyugdíjkorhatár emelkedik, akkor ez a hozzáférhetőség is kijjebb tolódhat. De például a nyugdíjbiztosítással fixálni tudod a szerződéskötéskor érvényben lévő nyugdíjkorhatárt, így annak emelése nem lesz hatással a megtakarításod hozzáférhetőségére.

Mi van, ha meg sem érem a nyugdíjas kort?

Előfordulhat olyan szerencsétlen eset, hogy nem éred meg a nyugdíjas kort, a privát nyugdíj-előtakarékosságod viszont ebben az esetben örökíthető. Mi azonban nem alapoznánk arra, hogy nem fogod megérni a nyugdíjkorhatárt: a statisztikák szerint a magyarok 7-13 évet töltenek el nyugdíjban. Mivel egyre nő a várható élettartam, te jó eséllyel 15-20 évig is nyugdíjas lehetsz.

Melyik nyugdíjcélú megtakarítás való nekem?

A 3 fő típuson túl több tucat nyugdíj-előtakarékosság közül választhatsz, sőt befektetési portfóliókra bontva már több száz opciónál járunk. Ezért csak egy díjmentes tanácsadás keretében tudjuk eldönteni, hogy melyik illik hozzád a leginkább, miután pontosan felmértük a személyes élethelyzetedet.

Az alábbi kérdéseket tesszük fel egy nyugdíjtanácsadáson:

 • • Mekkora összeget tervezel félretenni nyugdíjra?
 • • Van-e lakáshiteled vagy egyéb hiteled?
 • • Van-e családod, akikről anyagilag gondoskodnod kell?
 • • Milyen rendszer szerint adózol? Alkalmazott vagy vállalkozó vagy?
 • • Aktív befektetőként vagy inkább passzív megtakarítóként gondolsz magadra?

Miután ezeket felmértük veled kapcsolatban, a több száz opciót 3-5 választási lehetőségre tudjuk szűkíteni, így személyre szabott, az igényeidhez maximálisan illő ajánlatok közül válogathatsz.

Mi alapján javaslunk nyugdíjcélú megtakarítást?

A tényezők, amik alapján szűrünk:

 • • Mekkora összeget tervezel félretenni nyugdíjra?
 • • Van-e lakáshiteled vagy egyéb hiteled?
 • • Van-e családod, akikről anyagilag gondoskodnod kell?
 • • Milyen rendszer szerint adózol? Alkalmazott vagy vállalkozó vagy?
 • • Aktív befektetőként vagy inkább passzív megtakarítóként gondolsz magadra?

Gyűjts össze Ft-ot a nyugdíjig!

Jelentkezz nyugdíjtanácsadásunkra, és személyre szabott ajánlatot kapsz a 25 legnagyobb hazai pénzintézet kínálatából – apróbetűs részek nélkül!

Tanácsadásra jelentkezem!

Kik vagyunk mi?

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadói vagyunk. Nálunk csak olyan személy dolgozhat, aki átmegy a szigorú szakmai és pszichológiai teszteken, megfelel a céges normáknak, és etikus a hozzáállása.

Nem véletlen, hogy

 • évente több mint 1000 megkeresést kapunk,
 • több mint 40-szer szerepeltünk a tévében,
 • közel 100 sajtónyilatkozatunk volt már.

Ha hozzánk jelentkezel, nálunk valóban szakszerű tanácsadásban lehet részed, ahol a te érdekeid lesznek az elsődlegesek.

Nyugdíjtanácsadásra jelentkezem!
Sebestyén András

Nem érdemes várni a nyugdíj-előtakarékossággal!

Minél tovább vársz a nyugdíj-előtakarékosság elindításával, annál kevésbé valószínű, hogy össze tudod gyűjteni a Ft-os privát nyugdíjat, de legalábbis egyre nehezebbé válik ennek az elérése. Ráadásul minden egyes elmulasztott évvel kamatokat és állami támogatásokat veszítesz el.

Akár ennyi pénzt is bukhatsz a halogatással:

halogatás infografika halogatás infografika -0,0 millió veszteség -0,0 millió veszteség -0,0 millió veszteség

A kalkulációnál havi 0 Ft-os nyugdíjbiztosítást és 0 éves megtakarítót vettünk alapul, éves 6%-os átlaghozam, 3%-os értékkövetés, és a költségek levonása mellett.

Számtalan ügyfelünk mondta már, hogy egyet bán csak: hogy miért nem kezdett hamarabb nyugdíjmegtakarításba. Te ne kövesd el ezt a hibát – jelentkezz még ma a nyugdíjtanácsadásunkra!

Mit kapsz a tanácsadáson?

Mindössze 1 óra alatt segítünk neked kiválasztani azt a nyugdíjmegtakarítást, amellyel hatékonyan tudod majd felépíteni a privát nyugdíjadat – apróbetűs részek nélkül.