Nyugdíjkalkulátor 2015

Verba György

2015-ben is legalább annyira fontos lesz készülni a munka utáni életszakaszodra, mint ahogy 2014-ben. A nyugdíjas kor nyugdíj megtakarítás nélkül ugyanis mindenféle lesz, csak nyugodt nem. Ilyenkor segítségedre lehet egy jó nyugdíjkalkulátor, amivel meg tudod állapítani, hogy nagyjából mekkora állami nyugdíjra számíthatsz, és mekkora kiegészítésre van szükséged. Ismerd meg hát, az oldalunkon található nyugdíjkalkulátort!

Az állami nyugdíjhiány

Hosszasan most nem ecsetelném, hogy miért is lesz kevesebb jövedelmed nyugdíjas korodban, mint aktív dolgozó korodban, de olvasd el ezt a cikket a pontos részletekért. Mára köztudott, hogy visszavonulásod után jelentősen kevesebb pénzből kell megélned. Két lehetőséged van, hogy ez ne így legyen, az első, hogy szinte életed végéig dolgozol a nyugdíjad mellett (ha tudsz), illetve, hogy előre felkészülsz egy jó nyugdíj megtakarítással. Az oldalunkon található nyugdíjkalkulátorral, mind a várható nyugdíjadat kiszámolhatod, mind a szükséges előtakarékosság nagyságát. Vágjunk bele!

A nyugdíjkalkulátor használata

Első lépésként semmi mást nem kell tenned, mint a csúszka segítségével beállítani a jelenlegi korodat, és a nettó fizetésedet. (Ez az 1. és 2. pont) Ilyen egyszerű, állami nyugdíj számítás, mindössze 2 kattintással. A jelenlegi nyugdíjszámítás szerint 1989-ig visszamenőleg veszi figyelembe a valószínűsített bevételedet, egészen 65 éves korodig egy átlagos életpálya alapján. Nézzünk meg együtt egy példát: Ha most 43 éves vagy, és a nettó jövedelmed 190.000 forint, akkor a várható állami nyugdíjad 96.422 forint. (3. pont)

Ez mit jelent?

Ebben az esetben a kereseted 50,75 %-át kapod meg (alig több mint a felét), vagyis havonta 93.578 forint bevételkiesés keletkezik. Innen rajtad áll a döntés, hogy ezt elfogadod, vagy teszel ellene. Amennyiben ez utóbbi választod, akkor kattints a narancssárga „Számold ki, hogy mennyit kell félretenned!” gombra!

Hogyan kalkulálj tovább?

A narancssárga gomb megnyomása után az első csúszkán (4. pont) tudod beállítani, hogy havonta mekkora összeget szánsz nyugdíj-kiegészítésre. Innen a kalkulátor az egyik leghatékonyabb nyugdíjbiztosítás paraméterei szerint kiszámolja, hogy ez mekkora havi extra bevételt fog jelenteni 15 éves távon. A kalkulátor egy éves átlag 8%-os hozammal számol, és azt feltételezi, hogy évente 3%-kal növeled a díjakat, hogy ellensúlyozd a pénz értéktelenedését. (infláció) Ezt az eredmény a havi megtakarítástól jobbra találod (5. pont), de itt oda kell figyelned nagyon. Itt a számszaki járadékodat látod (a bennmaradó pénzt évente 6%-os hozamot termel), viszont a pénz értéke közel sem lesz ennyi. Elég, ha belegondolsz, hogy 6-8 éve mennyibe került egy kiló kenyér, és mennyibe kerül most. Így ha egy picit lejjebb mész a zöld „i” betűre, akkor felugrik egy kis ablak, és abban láthatod, hogy nagyjából a mai értéken mekkora lesz ez a bizonyos nyugdíj-kiegészítés (6. pont). Addig kell állítanod a havi megtakarításodat a csúszkán, amíg az állami nyugdíjad, és a nyugdíj-kiegészítésed összege el nem éri az általad elvárt havi bevételt. A példánknál maradva havi 25.0000 forintból szinten tudod tartani az életed. Ugye milyen egyszerű?

2015-ben is nyugdíj

A nyugdíj egy olyan téma, ami örökké aktuális volt, és lesz, hiszen soha nem lehet elég korán kezdeni megtakarítani. (Ezt mutatják a számítások is) Ezért is készítettem ezt a nyugdíjkalkulátort, hogy saját szemeddel győződj meg róla, hogy az idő pénz, de csak akkor a Te pénzed, ha már él a megfelelő nyugdíj megtakarításod. Ha kérdeznél a nyugdíjkalkulátorral kapcsolatban, akkor töltsd ki az alul található űrlapot. Ha nyugdíj megtakarítás indítanál, akkor találkozz velem egy nyugdíj tanácsadáson. 1 óra alatt, együtt megtaláljuk az ideális megoldást!

Ezt a cikket 2122 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555