Nyugdíj megtakarítás kalkulátor

Amikor egy nyugdíj-kiegészítésben gondolkodsz, akkor sok szempontot kell figyelembe venned, de az első mindig a cél meghatározása. Jelen esetben meg kell tudnod, hogy mekkora állami nyugdíjat kaphatsz, és így mekkora nyugdíj kiegészítésre van szükséged. Utána ebből már egyértelmű, hogy havonta nagyjából mekkora összeget kell a nyugdíj megtakarításra fordítanod. Nos, a mi nyugdíj megtakarítás kalkulátorunk pontosan ezt csinálja, ismerjük meg hát egy kicsit közelebbről.

Mekkora állami nyugdíjat kaphatsz?

Ugyan a végeredmény egy egyszerű szám, de a mögöttes számítások meglehetősen bonyolultak, és hosszúak. A mi nyugdíjkalkulátorunk, amit ide kattintva érhetsz el, a legfrissebb adatokkal végzi el a megfelelő számításokat, ami azt jelenti, hogy már a 2014-ben az MNB által kibocsátott valorizációs számokat használja. Lényeg a lényeg, egy átlagos karriert vettünk alapul növekvő jövedelemmel, és azt feltételezzük, hogy 23 évesen kezdtél el dolgozni. Amennyiben saját, egyéni számítást szeretnél itt tudod felvenni velem a kapcsolatot. A kalkulátorban beállítod, hogy hány éves vagy, és hogy mennyi a bejelentett fizetésed, és a kalkulátor egyből mutatja, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatsz a megadott paraméterek mellett. Menjünk tovább!

A nyugdíj megtakarítás kiszámítása

Az előző folyamat végén megkaptad, hogy mennyi lesz a várható állami nyugdíjad, és ezt a számot ,ha levonod a valós havi keresetedből, akkor megkapod, hogy mekkora összeg hiányzik, hogy ugyanolyan színvonalon élj, mint aktív korodban. Figyelem itt a valós keresetedből vonjad le, nem a hivatalos bérből, mert azt hallottam, hogy vannak olyan emberek, akiknél a bejelentett bér, és a havi kereset nem egyezik! 🙂 Elég rákattintani a „mennyit is rakjak félre havonta?” zöld színű gombra, és máris lenyílik a kalkulátor és be tudjuk állítani, hogy a nyugdíjig hátralévő időben (jelenleg a 65. életévünkig) ez a bizonyos megtakarítás mekkora havi nyugdíj-kiegészítést jelent a számodra. A nyugdíj megtakarítás kalkulátor egy konkrét nyugdíjbiztosítás alapján számol, és a nyugdíj-kiegészítést egy 15 éves járadék formájában mutatja. A járadékidőszak (kifizetés) alatt, pedig úgy veszi, hogy állampapírokba fektettük a pénzt, ami 6%-os hozamot termel neked a bent maradt pénz. Most már csak meg kell találni a hozzá legjobban passzoló nyugdíj megtakarítást!

Mi következik a nyugdíjkalkulátor használata után?

Igyekeztem röviden, és érthetően bemutatni neked az oldalon található nyugdíj megtakarítás kalkulátor működését, és célját. Ha elkészítetted a saját kalkulációdat, akkor 2 utat választhatsz. Az első, hogy időt, és energiát nem sajnálva összehasonlítod a nyugdíj előtakarékosságokat, vagyis az összes önkéntes nyugdíjpénztárt, az összes NYESZ számlát, és nem utolsó sorban az összes nyugdíjbiztosítást, fontos, mert akár több millió forintod múlhat rajta. A másik megoldás pedig, ha egy független szakértő segítségét kéred, akivel személyesen együtt kiválasztjátok az ideális megoldást. Töltsd ki a cikk alján található űrlapot, és egy személyes nyugdíj tanácsadás alkalmával nagyjából egy óra alatt megtaláljuk neked az a nyugdíj megtakarítást, amivel tudod finanszírozni életed utolsó 15-20 évét!

Verba György
cikkíró
A Nyugdijbiztositas.com blogjának 2014-2016 közti cikkeinek szerzője vagyok. A nyugdíjrendszerrel és a nyugdíj-előtakarékosságokkal foglalkozom.
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?

Vélemény, hozzászólás?