Nyugdíj megtakarítás kalkulátor

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Amikor egy nyugdíj-kiegészítésben gondolkodsz, akkor sok szempontot kell figyelembe venned, de az első mindig a cél meghatározása. Jelen esetben meg kell tudnod, hogy mekkora állami nyugdíjat kaphatsz, és így mekkora nyugdíj kiegészítésre van szükséged. Utána ebből már egyértelmű, hogy havonta nagyjából mekkora összeget kell a nyugdíj megtakarításra fordítanod. Nos, a mi nyugdíj megtakarítás kalkulátorunk pontosan ezt csinálja, ismerjük meg hát egy kicsit közelebbről.

Mekkora állami nyugdíjat kaphatsz?

Ugyan a végeredmény egy egyszerű szám, de a mögöttes számítások meglehetősen bonyolultak, és hosszúak. A mi nyugdíjkalkulátorunk, amit ide kattintva érhetsz el, a legfrissebb adatokkal végzi el a megfelelő számításokat, ami azt jelenti, hogy már a 2014-ben az MNB által kibocsátott valorizációs számokat használja. Lényeg a lényeg, egy átlagos karriert vettünk alapul növekvő jövedelemmel, és azt feltételezzük, hogy 23 évesen kezdtél el dolgozni. Amennyiben saját, egyéni számítást szeretnél itt tudod felvenni velem a kapcsolatot. A kalkulátorban beállítod, hogy hány éves vagy, és hogy mennyi a bejelentett fizetésed, és a kalkulátor egyből mutatja, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatsz a megadott paraméterek mellett. Menjünk tovább!

A nyugdíj megtakarítás kiszámítása

Az előző folyamat végén megkaptad, hogy mennyi lesz a várható állami nyugdíjad, és ezt a számot ,ha levonod a valós havi keresetedből, akkor megkapod, hogy mekkora összeg hiányzik, hogy ugyanolyan színvonalon élj, mint aktív korodban. Figyelem itt a valós keresetedből vonjad le, nem a hivatalos bérből, mert azt hallottam, hogy vannak olyan emberek, akiknél a bejelentett bér, és a havi kereset nem egyezik! 🙂 Elég rákattintani a „mennyit is rakjak félre havonta?” zöld színű gombra, és máris lenyílik a kalkulátor és be tudjuk állítani, hogy a nyugdíjig hátralévő időben (jelenleg a 65. életévünkig) ez a bizonyos megtakarítás mekkora havi nyugdíj-kiegészítést jelent a számodra. A nyugdíj megtakarítás kalkulátor egy konkrét nyugdíjbiztosítás alapján számol, és a nyugdíj-kiegészítést egy 15 éves járadék formájában mutatja. A járadékidőszak (kifizetés) alatt, pedig úgy veszi, hogy állampapírokba fektettük a pénzt, ami 6%-os hozamot termel neked a bent maradt pénz. Most már csak meg kell találni a hozzá legjobban passzoló nyugdíj megtakarítást!

Mi következik a nyugdíjkalkulátor használata után?

Igyekeztem röviden, és érthetően bemutatni neked az oldalon található nyugdíj megtakarítás kalkulátor működését, és célját. Ha elkészítetted a saját kalkulációdat, akkor 2 utat választhatsz. Az első, hogy időt, és energiát nem sajnálva összehasonlítod a nyugdíj előtakarékosságokat, vagyis az összes önkéntes nyugdíjpénztárt, az összes NYESZ számlát, és nem utolsó sorban az összes nyugdíjbiztosítást, fontos, mert akár több millió forintod múlhat rajta. A másik megoldás pedig, ha egy független szakértő segítségét kéred, akivel személyesen együtt kiválasztjátok az ideális megoldást. Töltsd ki a cikk alján található űrlapot, és egy személyes nyugdíj tanácsadás alkalmával nagyjából egy óra alatt megtaláljuk neked az a nyugdíj megtakarítást, amivel tudod finanszírozni életed utolsó 15-20 évét!

Ezt a cikket 1154 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555