Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor 2015

Verba György

Mennyit kell nyugdíjra félretenni? Mennyi állami nyugdíjat kaphatsz? A nyugdíj egy olyan téma, ahol kiemelten fontosak a konkrétumok, és a számok. Egy jó nyugdíjkalkulátor nélkül honnan tudja az ember, hogy milyen, és mekkora nyugdíj előtakarékosságot indítson? Szerencsére ezen az oldalon található egy ilyen kalkulátor, de mit tudsz vele kiszámolni? Nézzük meg!

Ezért tegyél félre nyugdíjra!

Ahogy az biztosan tudod, az állam nem fog tudni akkora állami nyugdíjat adni neked, mint amennyit aktív korodban kerestél. Ehhez, ha hozzáveszed, hogy a kiadásaid nem fognak csökkeni (gondolj csak a megnövekvő egészségügyi kiadásokra), akkor elég deficites hónapok várhatnak rád egy nyugdíj előtakarékosság nélkül. Egyébként is, ki az, aki pár év múlva rosszabbul szeretne élni, mint most?

Hogyan készülj fel az időskorodra?

Első lépésben meg kell állapítani, hogy mekkora lesz a nyugdíjhiányod, vagyis mennyivel kevesebb pénzt kapsz nyugdíjként, mint amennyit jelenleg keresel. A nyugdíjkalkulátorban ehhez elég, ha beállítod a korodat, és a bejelentett nettó béredet.

Figyelem: A bejelentett béreddel kell kalkulálni, ha van más egyéb bevételed is azt ne írd hozzá!

Amint látod mennyi lesz a várható állami nyugdíjad, nincs is más dolgod, mint a jelenlegi keresetedből (bejelentett, és egyéb) levonni ezt az összeget, és már meg is kaptad, hogy mekkora havi nyugdíj-kiegészítésre van szükséged! Az állami nyugdíj mértékét a jelenlegi szabályzás szerint tudod számolni, 5 év múlva lehet, hogy más számok jönnek majd ki, de a kalkulátort mindig frissíteni fogom. Számoljuk ki a nyugdíj előtakarékosság nagyságát!

Ekkora megtakarításra van szükséged!

Íme, összegyűjtöttem pár elvégzett kalkuláció végeredményét, nézd meg:

A táblázatból láthatod, hogy különböző korok, és keresetek mellett mekkora havi nyugdíj előtakarékosságra van szükség, hogy szinten tudd tartani az életedet számszakilag. Bármennyire is meglepően hangzik, de a nyugdíj megtakarítás futamideje talán még fontosabb, mint a megtakarítás nagysága, hogy miért? Gyere olvass tovább és megmutatom!

Vigyázz, pár év sokat számít!

Készítettem ide is egy táblázatot neked, ami azt fogja megmutatni, hogy milyen sokat számít 5 év egy nyugdíj előtakarékosság estén. Tegyük fel, hogy az állami nyugdíj mértéke nem változik. Ugyanazoknak az embereknek számoltam ki a nyugdíját, csak 5 évvel kevesebb idejük volt megtakarítani:

Jelentősen kisebb összegekből kell havonta megélni, ha 5 évet csúszik valaki a nyugdíj megtakarítással. Sorban havi 55.655 Ft, 37.378 Ft, 84.582 Ft, és 115.819 forint az, az összeg, amit veszítenek próbaalanyaink, így bármilyen furcsán is hangzik, de a nyugdíjkalkulátor legnagyobb tanulsága az, hogy minél hamarabb el kell indítani a nyugdíj megtakarítást!

Nyugdíj előtakarékosság, csak precíz számokkal!

Ebben a cikkben a nyugdíjkalkulátor, és a precíz nyugdíj kalkuláció mellett érveltem. Ezek nélkül ugyanis elképzelhetetlen a nyugdíjtervezés, 2015-ben épp úgy, mint 2014-ben. Sőt már azt is tudjuk, hogy a futamidő mennyire fontos, vagyis hogy ne halogasd a nyugdíj előtakarékosság elindítását, mert az sokba kerülhet. Kérdésed van? Töltsd ki az alul található adatlapot! Meguntad a halogatást, és saját nyugdíj megtakarítást szeretnél? Találkozz velem egy nyugdíj tanácsadáson, és egy óra alatt megtaláljuk a legjobb megoldás!

Ezt a cikket 2117 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555