Nyugdíj előtakarékosság hozam

Verba György

Megtakarítani kimondottan előnyös dolog, már csak anyagi szempontból is, ezt szoktam az ügyfeleimnek mondani. A megtakarítás sikeressége két összetevőn múlik, a rendszeres díjfizetésen, és a lehető legjobb hozamokon. Ebben a rövid cikkben a nyugdíj előtakarékosságok hozamait fogom bemutatni!

A nyugdíj előtakarékosságok

Jelenleg 3 nyugdíj előtakarékosság közül érdemes választanod, az első az önkéntes nyugdíjpénztár, ahol 3-5 portfólió közül választhatod ki a számodra a legszimpatikusabbat. A második a nyugdíj előtakarékossági számla, ahol minden befektetést Te magad intézel, míg a harmadik a 2014.01.01-től indítható nyugdíjbiztosítás, aminek az alapja a jól ismert befektetéses életbiztosítás, közelítsük meg őket hozamok szerint!

A nyugdíj előtakarékosságok elsődleges hozama

Ez a megfogalmazás ebben a formában egy kicsit sarkít, de ettől függetlenül az adókedvezményt is fel lehet fogni egyfajta hozamként, sőt nem is kis hozamként, hiszen az adott éves befizetéseink 20%-át teszi ki a visszaigényelhető adójóváírás. Az önkéntes nyugdíjpénztárnál évente legfeljebb 150.000 forintban van maximalizálva az adókedvezmény nagysága, a NYESZ számlánál 100.000 forintban (ha 2020-ig nyugdíjba vonulsz, akkor 130.000 forintban), míg a nyugdíjbiztosításnál 130.000 forint a legnagyobb adóvisszatérítés mértéke. Menjünk tovább a klasszikus értelemben vett hozamokra!

A nyugdíj előtakarékosságok hozama

Vegyük szépen sorra a nyugdíj előtakarékosságokat:

Először is itt van az önkéntes nyugdíjpénztár, aminek már ismertek a 10 éves hozamadatai is, az általunk is összehasonlított 44 portfólió 10 évre vetített éves átlaghozama 7,37%. Ezzel a hozammal hosszú távon ki is egyeznék, de mivel a befektetések nagy része állampapír, amiből nem sokára újat kell vásárolni, aminek várhatóan alacsonyabb lesz a hozama, ezért egy 2-3% csökkenés várható. Bővebben itt tudsz olvasni az önkéntes nyugdíjpénztárról.

A NYESZ esetén nehéz a hozamokról beszélni, hiszen minden befektetést, részvény vásárlást Te magad intézel, így a hozamok simán lehetnek két számjegyűek is, és lehetnek negatív hozamok is, akár két számjegyűek is. A lényeg, hogy legyen megfelelő szakmai tapasztalatod, és tőzsdei ismeretes, bővebb információkért ide kattints!

Végül, de nem utolsó sorban a nyugdíjbiztosításoknál a befektetési alapok hozamairól beszéljünk egy kicsit. Kattints ide, majd válassz ki egy nyugdíjbiztosítást, és ha ezzel megvagy, akkor gyere le az adatlap legaljára, és az utolsó táblázatban megtalálod az összes választható befektetési alap 1, 2, 5 éves átlaghozamát, amit havonta legalább egyszer frissítünk! Egy jól összeállított portfólió, amit mi választunk, és szakaemberek kezelik, reálisan elérhet olyan 8-10%-os éves hozamot.

A hozam csak egy szempont!

Igyekeztem ebben a cikkben megmutatni, hogy a nyugdíj előtakarékosságoknál milyen hozamokat várhatunk el. Nézd meg a nyugdíjkalkulátor segítségével, hogy éves 8%-os hozammal milyen eredményt tudsz elérni! Mielőtt nyugdíj megtakarítást választanál érdemes komlexen körülnézni, és nem csak a hozamok, vagy csak a költségek, esetleg a bónuszok alapján érdemes választani, hogy a lehető legjobban járj. Ha a témával kapcsolatban kérdést tennél fel, akkor töltsd ki a cikk alján található úrlapot, ha viszont nyugdíj megtakarítást szeretnél választani, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadás alkalmával, ahol egyéni kalkulációk, és összehasonlítás alapján megversenyeztetjük a nyugdíjbiztosításokat!

Ezt a cikket 2247 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555