Ezért mondjuk büszkén, hogy a GRANTIS a nyugdíj-megtakarítások szakértője

Ezt az oldalt a GRANTIS független tanácsadó cég üzemelteti, ahol számtalan szakmai anyagot és több kalkulátort tettünk elérhetővé teljesen ingyen, hogy a magyar emberek pénzügyi tudatosságán javítani tudjunk, és hogy bebizonyítsuk, mi tényleg komolyan vesszük a szakmát, és a nyugdíjbiztosítások szakértői vagyunk. Hozzáértésünket a média is felismerte, nem véletlenül kérnek tőlünk nyilatkozatokat online lapok, rádiók és tévécsatornák. A továbbiakban elmesélem, honnan indultunk, és miért bízhatsz meg etikusságunkban és szakmai hátterünkben.

Ezért mondjuk büszkén, hogy a GRANTIS a nyugdíj-megtakarítások szakértője

Ilyen-olyan mértékben talán mindenkiben ott van a szándék, hogy a világot jobbá tegye. Mi ezt a jobbító szándékot a pénzügyek területén találtuk meg, ami nem egy hálás téma, és a későbbiekben majd látni fogjuk, hogy ennek meg is van az oka. Ennek ellenére a pénzügyekkel igenis foglalkozni kell. A GRANTIS hitvallása, hogy mindenki képes az életét jobbá tenni azáltal, ha a pénzügyeiről gondoskodik, és mi ebben segíteni tudunk. Ezzel véleményünk szerint az egész országot jobbá tehetjük, ami jó érzéssel tölt el minket.

Az nem egy optimális állapot, hogy a fiatalok jelentős részének az első pénzügyi terméke a diákhitel. Az sem egy egészséges üzenet, amit általában a szüleiktől látnak, hogy ha nincs elég pénzed, akkor majd ad a bank. Lehet hitelre venni a plazmatévét, a mobiltelefont, az autót és a lakást, függetlenül attól, megengedheti-e magának a család. Megtakarításról ezzel szemben alig esik szó.

Az első csalódások

Elvileg egy pénzügyi tanácsadónak az lenne a dolga, hogy olyan megtakarítások megtalálásában segítse az embereket, ami valóban az ő érdekeiket szolgálja. Ez a valóságban sokszor nem így működik. Ezzel szembesült a GRANTIS két alapítója, Deák Ferenc István és Sebestyén András, mikor huszonévesen, ekkor még külön-külön a tanácsadói pályán kezdtek tevékenykedni.

Szembesültek azzal, hogy bizonyos tanácsadók valójában csak értékesítők, akiket a nyereségvágy hajt, akiket nem érdekel az, hogy az ügyfelük a legjobb pénzügyi döntést hozta-e vagy sem.

Az MLM-es közeg az értékesítői teljesítményt minden más fölé helyezi, így az ottani tanácsadók az új ügyfelek felkutatásával vannak elfoglalva a minél magasabb jutalék érdekében, a régi ügyfelekkel nem foglalkoznak. Túlzottan nem is szűrik meg ezeket a tanácsadókat, mivel egy MLM rendszerben ez lényegtelen, a mennyiség a minőség felett áll. Ezek a hálózatok nem sok pénzt fektetnek a belső oktatásba vagy az ügyfelek tájékoztatásába, inkább bónuszokra és céges autókra költik a bevételt. Ennek a hozzáállásnak az az eredménye, hogy a szerződések 15-20%-át felmondják két éven belül, a megtakarítás semmissé válik.

A GRANTIS alapítói amilyen nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a tanácsadói munkába, olyan lendülettel hagyták ott az MLM-es közeget, amikor szembesültek azzal, hogy az emberek szolgálata nem elvárás, sőt inkább akadály. Más cégeknél is próbálkoztak, míg aztán 2013-ban összehozta őket a sors egy külföldi nyaraláson. Ahogy egyre többet beszélgettek, úgy jöttek rá egyre inkább, hogy ugyanazon okok miatt lett elegük az MLM-es tanácsadásból, és hogy közösek az értékeik és a céljaik.

A teljes történet

A GRANTIS sikertörténetét részletesen is elolvashatod.

Hamarosan megszületett a GRANTIS független tanácsadó cég, ami a következő hitvallást mondja magáénak:

  • a tanácsadásban az ügyfél az első,
  • nincs nyomulás; az ügyfeleknek kell a tanácsadókhoz fordulniuk, és nem fordítva,
  • ehhez edukatív, felvilágosító tartalmak gyártására van szükség,
  • amihez a legmodernebb technikákat kell használni (közösségi média, blogok, online kalkulátorok),
  • mindezt a munkát függetlenként, részrehajlás nélkül, etikusan kell végezni.

Nálunk az ingyenes tanácsadás egy baráti beszélgetéshez hasonlítható, ami teljesen nyomulásmentes. Megbeszéled egy tanácsadóval, milyen meglévő megtakarításaid, hiteleid vannak, milyen céljaid, elképzeléseid vannak a jövődre nézve, mekkora anyagi keretben gondolkodsz nyugdíjcélú megtakarítások (és potenciálisan más megtakarítások) terén, családos vagy-e, hány emberről kell gondoskodnod, mennyi időd van a nyugdíjig, fizetsz-e szja-t, milyen a hozamelvárásod, milyen befektetői stratégiát érzel magadénak stb.

Ez alapján a tanácsadó eléd teszi azt a 3-4 ajánlatot, ami hozzád leginkább illik. Számokkal és kalkulációkkal bizonyítja, miért érdemes ezeket fontolóra venned, és össze is hasonlítja őket. Elmondja az előnyöket és a hátrányokat, kiemeli az apróbetűs részeket, és kibogozza neked a szerződési feltételek részleteit. Tanácsadásunk ingyenes, mert a pénzintézetek sikerdíjban részesítenek minket a Magyar Nemzeti Bank által törvényileg szabályozott mértékben. A legtöbb hazai pénzintézet termékeit módunkban áll ajánlani neked, és mivel mindegyikük közel azonos mértékben honorálja munkánkat, így nekünk igazából mindegy, kinek a termékét választod – az a fontos, hogy neked jó legyen.

Hogy mi (sokakkal ellentétben) nem nyomulunk, azt a Forbes magazin újságírója is elismerte:

„A tanácsadást teszteltettem is egy beépített emberrel. Semmit sem próbáltak rásózni, másfél óra alatt a nyugdíjon túl minden más befektetési terméket kiveséztek vele.” (Forbes, 2018. áprilisi szám)

Meglévő ügyfeleink több száz értékelést és véleményt írtak Facebookon, a Google-ben és a Bizalmi Kör oldalán. Kattints, és bizonyosodj meg róla, hogy bízhatsz bennünk!

Nálunk nem lehet akárkiből tanácsadó

Ahhoz, hogy tanácsadásaink magas színvonalát és szakmaiságát tartani tudjuk, nélkülözhetetlen tanácsadóink szakmai és hozzáállásbeli szűrése. Tanácsadóink profi szakemberek közgazdasági vagy pénzügyi végzettséggel, akik 5-20 év tapasztalattal rendelkeznek megtakarítások terén, általában több száz vagy akár több ezer ügyél-tárgyaláson vannak túl. Aki pályakezdő, azt a mentorprogramunk keretében képezzük tovább, ám nekik is rendelkezniük kell az alapokkal.

A GRANTIS-hoz be sem jut olyan, aki nem ért a szakmához: a jelentkezőknek háromkörös interjún kell helytállniuk, emellett pszichológiai tesztet és grafológiai tesztet is ki kell tölteniük. Be kell számolniuk arról, hány munkahelyük volt eddig, hány ügyfél szerződését vesztették el, illetve tartották meg (sztornóarány), és ha még ezek is rendben vannak, akkor egy 3 hónapos próbaidőszak kezdődik, aminek csak a végén válik valaki teljes értékű tanácsadóvá. A meglévő tanácsadók naprakész tudásáról a folyamatos belső képzések gondoskodnak. Csak úgy maradhat valaki a csapat tagja, ha teljesíti a belső normáinkat.

A GRANTIS szeretne a jövőben is emberi léptékű maradni, nem akar óriási méretűre nőni, mert azt a minőség bánná. Jelenleg 20-25 tanácsadóval dolgozik cégünk, amit legfeljebb 50-70 tanácsadóra szeretnénk növelni a jövőben. Nem kell, hogy több száz tanácsadó legyen nálunk, inkább legyenek kevesebben, de ők a legjobb tanácsadók legyenek a piacon.

Nálunk nincs kéretlen telefonhívás

Az etikus és független hozzáállás mellett fontos különbség, hogy tanácsadóink hétköznapjai nem a jutalék utáni versennyel telnek. A GRANTIS víziója a kezdetektől fogva az volt, hogy ha jó szolgáltatást nyújt a cég, akkor az ügyfelek maguktól fognak jönni, nem kell őket kéretlenül és ismeretlenül hívogatni. Hogy bizonyítsuk szándékunk tisztaságát, önzetlen gesztusokra van szükség: mi például fordítunk arra pénzt, hogy legyen szakmai blogunk, ami az emberek felvilágosítását szolgálja. Itt egyébként már több mint 300 cikk érhető el (ingyenesen, regisztráció nélkül). A közösségi médiának köszönhetően ezek a cikkek el is jutnak a nagyközönséghez, így az emberek láthatják, hogy komolyan vesszük a szakmaiságot és az értékteremtést.

Ennek eredményeként havonta 6-800 ember keres meg minket, és kéri a segítségünket pénzügyi témákban.

Tanácsadóink csak meglévő ügyfeleket hívnak fel, sőt évente legalább egyszer személyesen is találkoznak velük. Ez az ügyfélápolás része, amit nagyon komolyan veszünk: szeretnénk, ha ügyfeleink éreznék, hogy nem feledkeztünk el róluk. Kéthavonta hírlevelet is küldünk nekik. Talán nem véletlen, hogy a megkötött ügyfél-szerződéseink 99,4%-a aktívan él.

A kalkulátorok nálunk vannak

2013-ban dolgozta ki a Magyar Nemzeti Bank a nyugdíjbiztosítások jogszabályi hátterét, és elsőként 2014. január 1-től kezdve lehetett állami adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást indítani. A két cégalapító rögtön el is indította a Nyugdijbiztositas.com oldalt, így a piacon elsőként itt tájékozódhattak az internetezők erről az újfajta nyugdíjcélú megtakarításról (2014. február 25-én már el is indult a szakmai blogunk).

Amint elérhetővé váltak a nyugdíjbiztosítások, a két alapító azonnal elkezdte tanulmányozni az egyes termékek szerződéses feltételeit, és ez alapján darabokra szedték a költségszerkezetüket. 47 nappal az indulás után már kész adatbázisuk volt a piacon elérhető összes nyugdíjbiztosításról. Sebestyén Andrást 2014 májusában – életében először, de nem utoljára – behívták az RTL Klub reggeli műsorába, hogy a nyugdíj-megtakarítások után visszaigényelhető évi 280 000 forintos támogatásról beszéljen:

A meglévő nyugdíjbiztosítás adatbázist aztán összehasonlító kalkulátor fejlesztésére használták fel. A munka három és fél hónapon keresztül tartott, ez alatt hat ember folyamatosan egyeztetett a biztosítókkal, és a kalkulátor megalkotásához 51 Excel-tábla 586 500 celláját használták fel. Magyarország első nyugdíjbiztosítás összehasonlító kalkulátoráról 2015 januárjában az Origo hírportál is beszámolt. Azóta egyébként egy főállású termékspecialista foglalkozik kalkulátoraink naprakészen tartásával, és új kalkulátorok fejlesztésével.

Az összehasonlító kalkulátorunk teljesen pártatlan, nem lejt a pálya egyik biztosító javára sem. Ennek kapcsán Deák Ferenc István el is mondta a Forbes üzleti magazinnak:

„Volt biztosító, amelyik megkérdezte, hogyan kerülhetnénk előrébb a kalkulátorban. Mondtuk, hogy jó terméket kell fejleszteni.”

Jelenleg 16 biztosító több mint 30 nyugdíjbiztosítását találod meg oldalunkon. A kalkulátorainkról bővebben itt olvashatsz:

Így válassz nyugdíjbiztosítást könnyen és gyorsan

Visszajáró vendégek vagyunk a médiában

Hírnevünk szerencsére megelőzött minket a médiában. Szerkesztők kerestek meg minket, és kértek fel arra, hogy beszéljünk ilyen-olyan megtakarítási témáról, sok esetben konkrétan a nyugdíjakról.

Szerepeltünk az RTL Klub, a TV2, a Duna TV, a HírTV és az ATV műsoraiban, megjelentünk a nyomtatott Népszavában, Világgazdaságban, Magyar Nemzetben és Forbes magazinban, nyilatkoztunk a Blikknek, a HVG-nek, az Origónak, a 24.hu-nak, a Pénzcentrumnak, a Feminának, emellett interjút adtunk a Kossuth Rádiónak, a Klubrádiónak és a Jazzy Rádiónak.

Szavazz nekünk bizalmat, és tedd jobbá az életed

Bízom benne, hogy sikerült átadnom ezzel a cikkel, mennyire komolyan vesszük a szakmát. Nálunk valóban top tanácsadókat találsz, akik a számok alapján döntenek, és ehhez nagyon alapos kalkulációkat használnak fel.

Te is jobbá teheted a saját életedet azzal, ha rendbe teszed a pénzügyeidet, és gondoskodsz a jövődről. Mi ehhez a lehető legtöbb segítséget megadjuk.

Iratkozz fel egy ingyenes tanácsadásunkra, és 45-60 perc alatt felmérjük a személyes élethelyzetedet, hogy utána megtalálhassuk a hozzád leginkább illő nyugdíjcélú megtakarításokat!

Richter Ádám
Pénzügyi szakértő, elemző, cikkíró.
Linkedin
Nyugdíj megtakarítási szakértő, elemző és cikkíró. 2017 óta a GRANTIS tagja.
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?