MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos Vegyes Eszközalap (2015.03.05)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

A tíz éves lejárattal rendelkező MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap fő jellemzője a biztonság, célja pedig egy stabil növekedés elérése a tíz éves futamidő alatt. Lejárattól függetlenül bármikor vásárolható és visszaváltható a 2008 júniusában útjára indított Profitőr Eszközalap, amelyre hozamgaranciát is vállalt a kibocsátó, ezt azonban már bőven túlhaladta a tervezettnél is gyorsabb növekedésnek köszönhetően az eszközalap árfolyama.

A portfólió biztonságos és kockázatosabb mögöttes alapokból épül fel, amelyek közül az előbbiek igen jelentős, minimum 60%-os túlsúlyt élveznek. Ennek köszönhetően igen mérsékelt kockázattal lehet kalkulálni, ráadásként az alap stabilitását tovább növeli, hogy a lejárathoz közeledve a biztonságos szekció folyamatosan egyre nagyobb súlyozást élvez, lejáratkor pedig jelentősen megközelíti a 100%-os részarányt a portfólióban. Ebből kifolyólag a Profitőr eszközalap másik nagy előnye abban rejlik, hogy elkerülhető annak a kockázata, hogy az évek alatt felhalmozódott hozam felőrlődik az utolsó időszakban egy esetleges gazdasági recesszió, vagy váratlan piaci események következtében. Az eszközalap azon befektetőknek ajánlott, akik előnyben részesítik a stabilitás megőrzésére irányuló alapkezelési stratégiákat és előreláthatólag nem lesz szükségük a befektetett összegre az alap lejártáig.

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap portfólió

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap portfólió

A MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap biztonságos és kockázatos szekcióját is a Concorde Értékpapír Zrt. által kibocsátott befektetési alapok alkotják. A stabil növekedésért végső soron különböző lejáratú, magyar állam által kibocsátott értékpapírok a felelősek. A teljesítmény dinamikusságát és a kiugrási lehetőségeket a Concorde PB3 eszközalap biztosítja, amelynek portfólióját elsősorban befektetési értékpapírok vásárlásával alakítják az alap menedzserei a fundamentális és technikai elemzés tárházát egyaránt igénybe véve. Az alacsony kockázat ellenére kétszámjegyű, +10.07%-os hozamot tudott produkálni 2014-ben a Profitőr eszközalap, amelynek lendülete csak növekedett azóta a +2.77%-os évindítással.

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos Vegyes Eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1020 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555