MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos Vegyes Eszközalap (2015.03.05)

Verba György

A tíz éves lejárattal rendelkező MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap fő jellemzője a biztonság, célja pedig egy stabil növekedés elérése a tíz éves futamidő alatt. Lejárattól függetlenül bármikor vásárolható és visszaváltható a 2008 júniusában útjára indított Profitőr Eszközalap, amelyre hozamgaranciát is vállalt a kibocsátó, ezt azonban már bőven túlhaladta a tervezettnél is gyorsabb növekedésnek köszönhetően az eszközalap árfolyama.

A portfólió biztonságos és kockázatosabb mögöttes alapokból épül fel, amelyek közül az előbbiek igen jelentős, minimum 60%-os túlsúlyt élveznek. Ennek köszönhetően igen mérsékelt kockázattal lehet kalkulálni, ráadásként az alap stabilitását tovább növeli, hogy a lejárathoz közeledve a biztonságos szekció folyamatosan egyre nagyobb súlyozást élvez, lejáratkor pedig jelentősen megközelíti a 100%-os részarányt a portfólióban. Ebből kifolyólag a Profitőr eszközalap másik nagy előnye abban rejlik, hogy elkerülhető annak a kockázata, hogy az évek alatt felhalmozódott hozam felőrlődik az utolsó időszakban egy esetleges gazdasági recesszió, vagy váratlan piaci események következtében. Az eszközalap azon befektetőknek ajánlott, akik előnyben részesítik a stabilitás megőrzésére irányuló alapkezelési stratégiákat és előreláthatólag nem lesz szükségük a befektetett összegre az alap lejártáig.

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap portfólió

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap portfólió

A MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos vegyes eszközalap biztonságos és kockázatos szekcióját is a Concorde Értékpapír Zrt. által kibocsátott befektetési alapok alkotják. A stabil növekedésért végső soron különböző lejáratú, magyar állam által kibocsátott értékpapírok a felelősek. A teljesítmény dinamikusságát és a kiugrási lehetőségeket a Concorde PB3 eszközalap biztosítja, amelynek portfólióját elsősorban befektetési értékpapírok vásárlásával alakítják az alap menedzserei a fundamentális és technikai elemzés tárházát egyaránt igénybe véve. Az alacsony kockázat ellenére kétszámjegyű, +10.07%-os hozamot tudott produkálni 2014-ben a Profitőr eszközalap, amelynek lendülete csak növekedett azóta a +2.77%-os évindítással.

MetLife Profitőr Forint Kötvénytúlsúlyos Vegyes Eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2114 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555