Metlife Magyar Kötvény Eszközalap (2015.03.05)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Ahogy erre az eszközalap nevéből is lehet következtetni, egy hazai eszközökből álló kiegyensúlyozott növekedést célzó alapról van szó. Ennek megfelelően a hosszú távú stabilitás elérését helyezték előtérbe a MetLife alapkezelői a Magyar Kötvény eszközalap összeállítása során.

Befektetési politikája alapján az eszközalap olyan mögöttes alapokba invesztálhat, amelyek a magyar állam által kibocsátott állampapírokat és diszkontkincstárjegyeket, valamint jegybankképes értékpapírokat (banki és vállalati kötvényeket, jelzálogleveleket) tartalmaznak. Ezen eszközök minimális súlya a portfólió egészére nézve 80%, amely mellett maximálisan 20%-os részaránnyal számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegyet, vagy egyéb kötvény is szerepeltethető a Magyar Kötvény eszközalap portfóliójában. A mögöttes alapok aránya tetszőlegesen változtatható, akár 100%-os súlyt is kaphat egyetlen alap, amelyhez közelít a jelenlegi állapot is. A mérsékelt kockázatú eszközalap célja az infláció elérése és meghaladása, annak érdekében, hogy a befektetés értéke megőrizze a vásárlóerejét. Elsősorban azon befektetők számára ajánlott a MetLife Magyar Kötvény eszközalap, akik az átlagosnál alacsonyabb kockázat mellett szeretnének stabil, a piaci ingadozásoktól független, kiszámítható eredményt elérni.

MetLife Magyar Kötvény eszközalap portfólió

MetLife Magyar Kötvény eszközalap portfólió

Egyetlen mögöttes alap felelős a MetLife Magyar Kötvény Eszközalap teljesítményének több mint a 90%-áért jelenleg. Ez az alap a K&H Kötvény Alap, amely teljes mértékben megfelel a befektetési politikának, amellett hogy igen válságálló alapról van szó, amely a 2008-as gazdasági világválság során sem realizált veszteséget.

MetLife Magyar Kötvény

MetLife Magyar Kötvény

Bőven túlszárnyalta 2014-ben az inflációs célkitűzéseket MetLife Magyar Kötvény eszközalap, amelyet a jelenlegi alacsony inflációs, időnként deflációs környezetben a meglévő hozam töredékével is teljesíteni tudott volna. A előző évet +9.19 hozam elérésével zárt az alap, amely kiemelkedőnek számít a hasonlóan alacsony kockázatú eszközök mellett. A hozamtermelés idén sem maradt abba, egyelőre +1.80% két hónapon belüli elérésével büszkélkedhet a Magyar Kötvény eszközalap.

MetLife Magyar Kötvény eszközalap

MetLife Magyar Kötvény eszközalap

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1020 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555