Metlife Magyar Kötvény Eszközalap (2015.03.05)

Verba György

Ahogy erre az eszközalap nevéből is lehet következtetni, egy hazai eszközökből álló kiegyensúlyozott növekedést célzó alapról van szó. Ennek megfelelően a hosszú távú stabilitás elérését helyezték előtérbe a MetLife alapkezelői a Magyar Kötvény eszközalap összeállítása során.

Befektetési politikája alapján az eszközalap olyan mögöttes alapokba invesztálhat, amelyek a magyar állam által kibocsátott állampapírokat és diszkontkincstárjegyeket, valamint jegybankképes értékpapírokat (banki és vállalati kötvényeket, jelzálogleveleket) tartalmaznak. Ezen eszközök minimális súlya a portfólió egészére nézve 80%, amely mellett maximálisan 20%-os részaránnyal számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegyet, vagy egyéb kötvény is szerepeltethető a Magyar Kötvény eszközalap portfóliójában. A mögöttes alapok aránya tetszőlegesen változtatható, akár 100%-os súlyt is kaphat egyetlen alap, amelyhez közelít a jelenlegi állapot is. A mérsékelt kockázatú eszközalap célja az infláció elérése és meghaladása, annak érdekében, hogy a befektetés értéke megőrizze a vásárlóerejét. Elsősorban azon befektetők számára ajánlott a MetLife Magyar Kötvény eszközalap, akik az átlagosnál alacsonyabb kockázat mellett szeretnének stabil, a piaci ingadozásoktól független, kiszámítható eredményt elérni.

MetLife Magyar Kötvény eszközalap portfólió

MetLife Magyar Kötvény eszközalap portfólió

Egyetlen mögöttes alap felelős a MetLife Magyar Kötvény Eszközalap teljesítményének több mint a 90%-áért jelenleg. Ez az alap a K&H Kötvény Alap, amely teljes mértékben megfelel a befektetési politikának, amellett hogy igen válságálló alapról van szó, amely a 2008-as gazdasági világválság során sem realizált veszteséget.

MetLife Magyar Kötvény

MetLife Magyar Kötvény

Bőven túlszárnyalta 2014-ben az inflációs célkitűzéseket MetLife Magyar Kötvény eszközalap, amelyet a jelenlegi alacsony inflációs, időnként deflációs környezetben a meglévő hozam töredékével is teljesíteni tudott volna. A előző évet +9.19 hozam elérésével zárt az alap, amely kiemelkedőnek számít a hasonlóan alacsony kockázatú eszközök mellett. A hozamtermelés idén sem maradt abba, egyelőre +1.80% két hónapon belüli elérésével büszkélkedhet a Magyar Kötvény eszközalap.

MetLife Magyar Kötvény eszközalap

MetLife Magyar Kötvény eszközalap

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2117 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555