MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja (2015.03.05)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Az eszközalap elnevezése nagy mértékben utal a mögötte húzódó befektetési politikára. A MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának portfólióját elsősorban a kiemelkedő teljesítményt mutató világszinten is ismert nagyvállalatok részvényeit tartalmazó befektetési alapok összeválogatásával állítottak össze a MetLife alapmenedzserei.

A mögöttes alapok bármikor lecserélésre kerülhetnek hasonló profilú eszközökre. Mivel egy részvénytúlsúlyos eszközalapról van szó, a kockázat és a hozamlehetőség is átlag feletti ezen alap esetén. Az alapkezelők ajánlása szerint a befektetési időtávot is hosszú távra célszerű megválasztani, legalább 5-10 évre. Ez elegendő idő ahhoz, hogy ledolgozásra kerüljenek a jövőben esetlegesen előforduló visszaesések. Az eszközalap maximálisan 20%-os súllyal tartalmazhat likvid eszközöket is, mint például számlapénzt, rövid lejáratú betétet, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegyet, vagy egyéb kötvényeket. A beválogatott részvénytúlsúlyos alapok aránya nem csökkenhet 80% alá az eszközalap befektetési politikája alapján. Azon befektetőknek ajánlott a MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja, akik professzionális szakemberek révén szeretnének részesülni a részvénypiacok felfutásaiból, és ennek fejében elfogadják a magasabb kockázati szintet, illetve hosszú távon gondolkodnak a megtakarításaikat illetően.

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja portfólió

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja portfólió

Jól teljesítettek az utóbbi időkben a részvénypiacok, bár az alapkezelőknek is gondosan megválogatott portfóliókat kellett kialakítaniuk, hogy az egyes piacokon megfigyelhető lassuló trendek ellenére is kiemelt hozamokkal tudják gazdagítani a befektetőket. A tavalyi emelkedő tendenciák idén is folytatódásnak indultak, újabb és újabb csúcsokat érnek el a vezető részvényindexek, amely a mögöttes befektetési alapokon keresztül a Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának teljesítményén is tükröződik.

MetLife Globális Nemzetközi részvény

MetLife Globális Nemzetközi részvény

A nemzetközi piacokon végig söprő őszi korrekció nyomai a MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának eredményein is láthatóak. A visszaesést azonban hamar sikerült ledolgozni, és nagy lendületű hozamgyarapodás vette kezdetét, így +18.80% hozamra tehettek szert az eszközalapot választó befektetők. A lendület 2015-ben sem hagyott alább, +6.73%-ot sikerült megtermelni eddig mindössze két hónap leforgása alatt.

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1020 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555