MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja (2015.03.05)

Verba György

Az eszközalap elnevezése nagy mértékben utal a mögötte húzódó befektetési politikára. A MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának portfólióját elsősorban a kiemelkedő teljesítményt mutató világszinten is ismert nagyvállalatok részvényeit tartalmazó befektetési alapok összeválogatásával állítottak össze a MetLife alapmenedzserei.

A mögöttes alapok bármikor lecserélésre kerülhetnek hasonló profilú eszközökre. Mivel egy részvénytúlsúlyos eszközalapról van szó, a kockázat és a hozamlehetőség is átlag feletti ezen alap esetén. Az alapkezelők ajánlása szerint a befektetési időtávot is hosszú távra célszerű megválasztani, legalább 5-10 évre. Ez elegendő idő ahhoz, hogy ledolgozásra kerüljenek a jövőben esetlegesen előforduló visszaesések. Az eszközalap maximálisan 20%-os súllyal tartalmazhat likvid eszközöket is, mint például számlapénzt, rövid lejáratú betétet, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegyet, vagy egyéb kötvényeket. A beválogatott részvénytúlsúlyos alapok aránya nem csökkenhet 80% alá az eszközalap befektetési politikája alapján. Azon befektetőknek ajánlott a MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja, akik professzionális szakemberek révén szeretnének részesülni a részvénypiacok felfutásaiból, és ennek fejében elfogadják a magasabb kockázati szintet, illetve hosszú távon gondolkodnak a megtakarításaikat illetően.

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja portfólió

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapja portfólió

Jól teljesítettek az utóbbi időkben a részvénypiacok, bár az alapkezelőknek is gondosan megválogatott portfóliókat kellett kialakítaniuk, hogy az egyes piacokon megfigyelhető lassuló trendek ellenére is kiemelt hozamokkal tudják gazdagítani a befektetőket. A tavalyi emelkedő tendenciák idén is folytatódásnak indultak, újabb és újabb csúcsokat érnek el a vezető részvényindexek, amely a mögöttes befektetési alapokon keresztül a Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának teljesítményén is tükröződik.

MetLife Globális Nemzetközi részvény

MetLife Globális Nemzetközi részvény

A nemzetközi piacokon végig söprő őszi korrekció nyomai a MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok eszközalapjának eredményein is láthatóak. A visszaesést azonban hamar sikerült ledolgozni, és nagy lendületű hozamgyarapodás vette kezdetét, így +18.80% hozamra tehettek szert az eszközalapot választó befektetők. A lendület 2015-ben sem hagyott alább, +6.73%-ot sikerült megtermelni eddig mindössze két hónap leforgása alatt.

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja

MetLife Globális Nemzetközi Részvény Alapok Eszközalapja

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2114 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555