Megtakarítás nyugdíjas évekre

Verba György

2014-ben nem is lehet kérdés, hogy a nyugdíj megtakarítást be kell építenünk a havi költségvetésünkbe, hiszen a felosztó-kirovó rendszer nem tud számunkra megfelelő mértékű állami nyugdíjat biztosítani. A nyugdíjkalkulátor használatával pillanatok alatt kideríthető, hogy havonta mekkora összeget kell a nyugdíj előtakarékosságra szentelnünk. Ebben a cikkben kiderül számodra is, hogy aki kimarad, az lemarad.

 

Mit kell tudnia egy jó nyugdíj megtakarításnak?

Természetesen a nyugdíj megtakarítás elsődleges feladata, hogy minél nagyobb tőke álljon a rendelkezésünkre a lejárat pillanatában, amihez elengedhetetlen, hogy legyen lehetőségünk minél nagyobb hozamokat realizálni. Azt, hogy ezzel hogy állnak a biztosítók, azt megtekintheted a konkrét nyugdíjbiztosítási adatlap legalsó táblázatában.

Fontos továbbá, hogy kellően rugalmas legyen, ha egy-két anyagilag nehezebb időszakot élünk meg, magyarul indokolt esetben lehessen szüneteltetni a díjfizetést.

A nyugdíj megtakarításunkhoz gyűjtsünk össze minden lehetséges többlet értéket, legyen szó akár adókedvezményről, akár a pénzintézetek által kínált garanciákról, és bónuszokról.

 

A nyugdíj megtakarítás igazi ereje

Az igaz ereje, és előnye a hosszú futamidőben keresendő. Minél több ideig takarítunk meg, annál mosolygósabbak leszünk, amikor rápillantunk a záró egyenlegre. Ezt most le is képezzük egy konkrét ügyfélre. Tegyük fel, hogy a példaemberünk élete végéig egységesen a jelenlegi magyarországi átlagbért keresi, vagyis nettó 150.000 forintot. Nézzük meg, hogy mire elég, ha félretesszük a keresetünk 10%-át, vagyis 15.000 forintot:

A táblázat a nyugdíjkalkulátorunk segítségével készült, és arra lehetünk figyelmesek, hogy ha van 35 évünk a nyugdíj megtakarításra, akkor meg tudjuk őrizni az aktív éveink alatt megszokott életszínvonalunkat. Viszont egy 15 éves futamidő esetén ez nagyjából csak a jelenlegi keresetünk kétharmadára elég.

 

Cselekedjünk időben!

Ebben a cikkben annak jártam utána, hogy valóban az jár-e igazán jól, aki időben cselekszik a nyugdíj megtakarítását illetően, hiszen így az idő neki dolgozik, és nem ellene. Egy elkapkodott választás azonban még nagyobb károkat is okozhat, ezért töltsd ki ezt az adatlapot, és akkor elmegyek hozzád egy személyes nyugdíj tanácsadásra, ahol együtt garantáltan megtaláljuk az ideális nyugdíj megtakarítást!

Ezt a cikket 2305 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555