Megéri a nyugdíjbiztosítás?

Mivel még csak 1,5 éves múltra tekint vissza a nyugdíjbiztosítás, akadnak még páran, akik vacillálnak, hogy vajon megéri-e ilyen nyugdíj megtakarítást választani. Összegyűjtöttük a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos tényeket, melyek azt bizonyítják, hogy miért van mindenkinek szüksége nyugdíj megtakarításra, és azon belül pedig egy jó nyugdíjbiztosításra, íme:

Szükség van nyugdíj megtakarításra?

Jelenleg ez költői kérdésnek minősül, de nézzük csupán a tényeket!

  • A nyugdíjminimum 28.500 forint, amiből kizárt dolog, hogy meg lehessen élni egy hónapig.
  • Pár éven belül rengeteg ember megy nyugdíjba (Ratkó-gyerekek), ami jelentősen megbillenti, az aktív dolgozók, és eltartottak arányát.
  • Soha nem volt ilyen magas a kivándorlás, mint most (még kevesebb az itthon dolgozó, és adózó ember).

Ha ez a 3 indok nem lenne elég, akkor számoljunk egyet a nyugdíjkalkulátorral, ami megmutatja, hogy a jelenlegi szabályozás szerint mekkora nyugdíjra számíthatunk. Bármennyi pénzt is keresel, nem fog tetszeni a várható nyugdíjad, és egyértelmű lesz, hogy igenis szükség van nyugdíj megtakarításra, mondjuk egy nyugdíjbiztosításra, mert…

Magasabb nyereség, mint máshol

Befektetési ismeretek nélkül, normális kockázat mellett magasabb hozamot kaphatsz, mint jelenleg a banki megtakarításokra, vagy állampapírokra. A nyugdíjbiztosításoknál sokféle eszközalapba lehet fektetni a kötvényektől, állampapíroktól a részvényekig, mégis egy laikus számára a legjobb megoldást a menedzselt alapok jelentik. Itt egy kicsit nagyobb szabadságot kapnak az alapkezelők, ami egyértelműen a mi javunkra válik, hiszen ha csökkenne egy adott eszközalapban lévő értékpapír árfolyama, kötetlenebbül tud váltani az alapkezelő, ezzel is elkerülve, hogy veszteséges legyen a befektetés. Ezek a célpont, vagy menedzselt alapok pedig eddig is igazán szépen teljesítettek.

Megéri a nyugdíjbiztosítás?
Nyugdíjbiztosítások menedzselt alapjai

SZJA kedvezmény is jár

A sima befektetéses életbiztosításokat sokszor érte az a vád, hogy drágák. Ez relatív, mert valóban akadnak magas költségűek közöttük, ahogy olcsóbbak is. De azzal, hogy minden befizetésünk után 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt tudunk visszaigényelni már egyértelműen hatékony, és eredményes megtakarítás a nyugdíjbiztosítás. Arról nem is beszélve, hogy az adójóváírás további extra hozamokat termel számunkra. Ez már a második olyan tény, ami azt bizonyítja, hogy megéri a nyugdíjbiztosítás, de csak akkor, ha a megfelelő nyugdíjbiztosítást szignózzuk.

Ki tudjuk választani a legjobbat!

Amikor nyugdíjra készülünk, és nyugdíj előtakarékosságot választunk, akkor az egyéb tulajdonságok mellett mindenképp a számoknak, és számításoknak kell dominálnia. Éppen ezért fontos, hogy számoljunk egyet a nyugdíjbiztosítás összehasonlító kalkulátorral, hiszen óriási, akár több millió forintos különbségek is kialakulhatnak a lejárati összegekben, mi pedig nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne a legjobb 4-5-ből válasszunk magunknak!

Valóban megéri a nyugdíjbiztosítás

Összegezve, bár a nyugdíjbiztosítások még csak 1,5 éve elérhetőek, az alapjául szolgáló befektetéses életbiztosítások már régóta jelen vannak a megtakarítási piacon, pozitív a tapasztalat. Az alap lejáraton felül szolgáltat halálesetkor, és rokkantság esetén is, tehát széleskörűen térít, elérhető magas hozamok, és állami támogatás mellett. Mi éri meg, ha nem ez? Ha kérdésed merül fel, töltsd ki az alul található adatlapot, és megválaszolom! Szeretnéd megtalálni a legjobb nyugdíjbiztosítást? Találkozz velem egy nyugdíj tanácsadás alkalmával, és együtt kiszámoljuk, hogy várhatóan melyikkel jársz a legjobban!

Verba György
cikkíró
A Nyugdijbiztositas.com blogjának 2014-2016 közti cikkeinek szerzője vagyok. A nyugdíjrendszerrel és a nyugdíj-előtakarékosságokkal foglalkozom.
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?