Megdöbbentő! Ekkora nyugdíjakat kapunk

Verba György

Lassan eltelik a 2015-ös év is, és érdemes megnézni, és azt vettük észre, hogy elég nagy változások történtek a nyugdíjakkal kapcsolatban. Korábban megdöbbentést keltet, hogy van egy ember, aki több, mint 1 millió forint nyugdíjat kap havonta, ő például már nincs egyedül. Nézzük, kinek milyen nyugdíjat visz a postás decemberben!

Alaptézis, hogy kevés a nyugdíj?

Ahogy az emberek túlnyomó többsége elégedetlen a keresetével, úgy ez a nyugdíjaknál sincsen másképp. Ráadásul mivel a nyugdíjak kevesebbek, mint az aktív keresetek, ezért itt talán még jobban érthető az elégedetlenség. Hogy át is érezzük ezt, érdemes használni a nyugdíjkalkulátort, és megnézni, hogy konkrétan mennyivel kevesebbet bevételünk lenne.

Alaptézis vagy nem, ettől még tény, hogy kevés nyugdíjat kapunk és ez a jövőben nem is fog pozitív irányba változni. Azért akadnak persze kivételek is, akik nem kevés nyugdíjjal büszkélkedhetnek.

Ketten is 1 millió forint felett

Sokan megdöbbentek, amikor az év elején kiderült, hogy van valaki, aki 1,3 millió forint nyugdíjat kap. Ha megnézzük az ábrát, akkor tisztán látszik, hogy 2 ember átlagnyugdíja 1.458.640 forint. Ez azt jelenti, hogy idén még nyugdíjba ment valaki, akinek 1,6 millió forintot „visz a postás”.

Átlagnyugdíjak eloszlása

Az első oszlopban azok átlagnyugdíja látható, akik kevesebb, mint 100 ezer forintot kapnak, ők kicsit több, mint 1,1 millióan vannak. Utána a 100-250 ezer, majd a 250-500 ezer, az 500 ezer-1 millió forint közötti nyugdíjak átlagai láthatóak. Forrás: Pénzcentrum, ONYF

Várható volt, hogy a legtöbben azok lesznek, akik alacsony nyugdíjat kapnak, de az érdekes, hogy 167 ember több, mint havi fél millió forintból él, és érdekes adat lenne az is, hogy mennyi a privát megtakarításuk mellette.

Mindenkinek kell egy jó nyugdíj megtakarítás!

Mert azt azért ne feledjük, hogy mindenki (az is, aki 70 ezer forint nyugdíjat kap, és az is, aki 1,6 milliót) szinte 100%, hogy kevesebb pénzből él, mint aktív dolgozó korában. Mindenkinek a maga szintjén, de szüksége van egy privát nyugdíj megtakarításra, van, akinek havi 7-8 ezer forinttal, vagy akinek pedig 50-60 ezerrel. A legjobbat megtalálni azonban nem egyszerű feladat, ezért találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Egy rövid beszélgetésen megtaláljuk a megfelelő megoldást, hogy ne legyenek anyagi gondjaid idős korodban,

Ezt a cikket 1777 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555