Kerüljünk a TOP 500 nyugdíjas közé!

Nagyon sok ember hangoztatja, hogy a jelenlegi nyugdíjak rendkívül alacsonyak, és szinte nem is lehet belőle megélni. Ezzel mi nem szeretnénk vitatkozni, viszont tudunk olyanokról, akik biztosan más véleményen vannak. Ők azok, akik több mint 5-10-szeresét kapják az állami nyugdíjnak. Ne aggódj neked is van lehetőséged nyugdíj milliomossá válni, mutatjuk, hogyan.

A rekorder nyugdíjasok

Friss adatok szerint már 2 olyan nyugdíjasról tudunk, akiknek a nyugdíja meghaladja a 1,5 millió forintot. Bár elsőre hihetetlen magasnak tűnik ez a juttatás, de a hírek szerint 50 év munkaviszony után mentek nyugdíjba, és jelenleg 69,5 év az átlagéletkoruk. Az sem mellékes, hogy kiemelkedően magas volt a bejelentett bérük.

Szintén jómódban telhet annak az 500 nyugdíjasnak is az élete, akik több mint havi 500 ezer forint nyugdíjra szereztek jogosultságot nagyjából 47 év munkával. Viszont a 2 milliónál is több nyugdíjas átlagban csak 118 ezer forintot kap. A nyugdíjminimum pedig továbbra is 28.500 forint havonta. Nagyon nagy a szórás ebből is látszik, de hogyan lehet felzárkózni a magas nyugdíjakhoz?

Állandó magas bejelentett bér

Egy darabig még számíthatunk az állami nyugdíjra, így nincs is más dolgunk, mint folyamatosan magas bejelentett bér mellett dolgozni. Ahogy a fenti példa is mutatja minél tovább, ne csak 40 évig.

Sokan mondhatják, hogy ez nem olyan egyszerű, és igazuk is van. Itt meglehetősen nagy a kitettségünk, hiszen függünk a főnöktől, a gazdasági helyzettől, a cég eredményeitől, és még lehetne sorolni. Egyébként nagyjából 1 millió forintos nettó bejelentett bér után nagyjából számíthatunk az 500 ezer forintos nyugdíjra. A nyugdíjunkat (sem) érdemes kockáztatni, hanem érdemes több lábra állni, tehát az állami nyugdíj csak az egyik „fele” legyen az időskori bevételeinknek. A másik pedig az öngondoskodás.

Tegyünk félre nyugdíjra, amennyit csak lehet!

A nyugdíjkalkulátorral ki tudjuk számolni, hogy a mostani bejelentett bérünk, és a korunk alapján nagyjából mekkora nyugdíjra számíthatunk. Innentől fogva pedig rajtunk múlik, hogy a 3 államilag támogatott nyugdíj megtakarítás közül melyiket választjuk, és mekkora összeggel egészítjük ki a nyugdíjunkat. Nézzük meg, hogyan tudunk bekerülni az 500 leggazdagabb nyugdíjas közé, azaz havi 500 forint feletti bevételt szerezni.

Jelenleg a havi átlagkereset Magyarországon nettó 160 ezer forint körül mozog. Egy 35 éves ember ebből nagyjából 77.147 forint nyugdíjra számíthat. Amennyiben egy éves 500 ezer forintos nyugdíj megtakarítást indítunk hozzá, akkor éves 6%-os hozamot feltételezve 52.183.122 forintra számíthatunk belőle 30 év múlva. Ebből 15 évig havi 418.453 forintot kapunk, vagyis elértük a havi 500 ezer forintot, amivel beértünk a TOP 500 nyugdíjas közé.

Csak pontos tervezéssel érhetünk célba!

Ebben a cikkben megnéztük, hogy a 500 leggazdagabb nyugdíjas fél millió forint feletti havi nyugdíjat kap, és számoltunk egy általános példát, mi hogyan kerülhetünk közéjük. De minden élethelyzet más így szükséges egyéni tervezés és kalkuláció. Találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Pontos összehasonlításokkal, és számításokkal megtaláljuk a megfelelő nyugdíj előtakarékosságot. Így gondtalanul élhetünk idős korunkban, és még az sem fog érdekelni, hogy mások mennyi nyugdíjat kapnak.

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?