Hogyan zajlik nálunk egy ingyenes konzultáció?

A következő cikkben végigvezetünk azon a folyamaton, hogy mi történik, ha hozzánk fordulsz segítségért nyugdíj vagy más megtakarítás ügyében. Így tudni fogod, mire számíts egy ingyenes tanácsadásunkon, nem érhet semmiféle meglepetés. Megmutatjuk, miért kapsz tőlünk többet, mint másoktól, ennek tudatában hozhatod meg a döntést, hogy minket választasz-e.

Hogyan zajlik nálunk egy ingyenes konzultáció?

Elöljáróban megígérhetjük, hogy nem fogunk telefonon felhívni, csak ha külön kéred. Az emberek szoktak hozzánk fordulni, és nem mi keressük meg őket. Igyekszünk minél értékesebb tartalmakat adni (cikkek, kalkulátorok, infografikák stb.), hogy már az első pillanattól fogva azt érezzék az emberek, hogy kaptak tőlünk valami hasznosat, és nem hideghívásokon keresztül jutunk el hozzájuk. A leendő ügyfelek a közösségi médiában és az internetes keresőkben találkoznak anyagainkkal, de egy ideje már az is gyakori, hogy ismerősi, baráti körből hallanak rólunk, és személyes ajánlás miatt keresik fel honlapunkat.

Valószínű, hogy te is hasonló módon találtál ránk. Mielőtt tanácsadásra jelentkeznél, minden cikk alatt lehetőséget biztosítunk arra, hogy feltedd kérdéseidet, amire emailben válaszolunk. Az oldalon live chat is elérhető, ahol ügyfélszolgálati munkatársunktól tudsz valós időben kérdezni.

Ez történik, ha leadod a jelentkezésed

Ha végül úgy döntesz, hogy jelentkezel tanácsadásra, akkor a teljes nevedet meg kell adnod, valamint az emailcímedre és a telefonszámodra lesz még szükségünk a kapcsolattartás végett. Egy munkanapon belül ügyfélszolgálati munkatársunk felhív telefonon (az általad preferált napszakban), és röviden felméri az igényeidet, elképzeléseidet, és ha vannak kérdéseid, akkor ezekre válaszol.

Következő alkalommal már az egyik független pénzügyi tanácsadónk fog felhívni, akivel megbeszélitek, hogy mikor tudnátok találkozni. A tanácsadások helyileg vagy az Oktogon melletti irodában zajlanak, vagy bármely más megbeszélt helyszínen. Tanácsadóink igény esetén az ország teljes területén házhoz mennek.

Az első találkozó általában 45-60 percet vesz igénybe, persze az igények összetettségétől függően ez több idő is lehet. A tanácsadást mindenképp személyesen kell intézni, ezt a törvények is előírják. Bármiféle javaslatot csak ezután tehetnek a tanácsadók. Felelősségteljes tanácsokat adni egyébként is csak a személyes paramétereid ismeretében lehet.

Ilyenkor alaposan átbeszélitek, milyen meglévő megtakarításaid, hiteleid vannak, milyen céljaid, elképzeléseid vannak a jövődre nézve, mekkora anyagi keretben gondolkodsz nyugdíjcélú megtakarítások (és potenciálisan más megtakarítások) terén, családos vagy-e, hány emberről kell gondoskodnod, mennyi időd van a nyugdíjig, fizetsz-e szja-t, milyen a hozamelvárásod, milyen befektetői stratégiát érzel magadénak stb.

Ami biztos, hogy nem lesz a tanácsadáson: nem fognak semmire rábeszélni.

Ha nem hiszed el, olvasd el, mit írt rólunk a Forbes magazin újságírója, aki valóban letesztelte, hogy van-e nálunk nyomulás:

„A tanácsadást teszteltettem is egy beépített emberrel. Semmit sem próbáltak rásózni, másfél óra alatt a nyugdíjon túl minden más befektetési terméket kiveséztek vele.”

Mire jó egy tanácsadás?

Egy tanácsadáson választ kaphatsz az összes felmerülő kérdésedre. Az ajánlatokat a lehetőségeidhez és az elvárásaidhoz szabjuk. Időt és energiát spórolva neked, összegyűjtjük és összehasonlítjuk a hozzád illő konstrukciókat, mindezt kalkulációkra és a személyes paramétereidre alapozva, tehát teljesen objektíven és pártatlanul. Kimutatunk minden apró költséget, ami menet közben felmerülhet, kiszámítjuk az egyéni TKM-edet, ismertetjük az előnyöket és a hátrányokat, az apróbetűs részekre felhívjuk a figyelmedet, és segítünk értelmezni a szerződési feltételeket. Elmondjuk, melyik választás milyen kockázattal jár, és milyen hozamkilátásaid lehetnek.

Egyik ügyfelünk így nyilatkozott tanácsadásunkról:

Hogyan zajlik nálunk egy ingyenes konzultáció?

További véleményeket és értékeléseket nézhetsz meg rólunk Facebookon, a Google-ben és a Bizalmi Kör oldalán.

Mit veszíthetsz, ha nem minket választasz?

Sajnos sok olyan tanácsadó is dolgozik a szakmában, akik valójában értékesítők, és nem érdekük, hogy valódi tanácsokkal lássanak el. Anyagilag is érdekeltek lehetnek abban, hogy befolyásolják a döntésedet: sokuknak konkrét biztosítóktól függ a jutaléka, ezáltal a megélhetése. „Véletlenül” mindig ugyanazt a két-három nyugdíjbiztosítást hozzák ki „legjobbként”. További furcsa véletlen, hogy ezek a piac legdrágább nyugdíjbiztosításai, mert ezeknek a legmagasabb a jutaléktartalma.

Az elfogultságuk miatt nem szívesen beszélnek a hátrányokról és az apróbetűs részekről, és mivel esélyes, hogy drága konstrukcióra beszélnek rá, így alacsonyabb egyenleged lesz a végén, mint amennyi egyébként lehetne.

1%-nyi többletköltség is milliós veszteséget tud okozni (amitől mi megóvunk):

Egy ház árát is elbukhatod – milliós különbségek a nyugdíjbiztosítások között

Hogyan tud a tanácsadásunk ingyenes lenni?

Tanácsadásunk ingyenes. Egyrészt azért, mert hiszünk abban, hogy a tájékozódáshoz mindenkinek joga van. A személyes találkozó nem jár semmiféle kötelezettséggel: ha mégse választasz nyugdíjcélú megtakarítást a tanácsadás után, akkor tiszteletben tartjuk ezt a döntésed. Másrészt azért ingyenes, mert ha mégis választasz valamilyen nyugdíj-megtakarítást, és szerződést kötsz a közvetítésünkkel, akkor az adott pénzintézet sikerdíjban részesít minket. Ennek a mértékét a Magyar Nemzeti Bank törvényben szabályozza. A legtöbb hazai biztosító termékét ajánlhatjuk neked, és mindegyikük közel azonos mértékben honorálja munkánkat, így nekünk igazából mindegy, kinek a termékét választod – az a fontos, hogy neked jó legyen.

Hogy milyen módon biztosítjuk tanácsadóink függetlenségét és etikusságát, arról itt olvashatsz bővebben:

Mit jelent az, hogy a GRANTIS a nyugdíjbiztosítások szakértője?

Mi történik az első találkozó után?

Miután megvolt az első személyes találkozó, tanácsadónk gondolkodási időt hagy, hogy mérlegeld az általa felvázolt opciókat. Ha kell, akkor küld neked további anyagokat emailben, és ha kérdésed van, akkor bármikor felhívhatod. Újabb időpontot egyeztettek, amikor már a szerződéskötés is létrejöhet. Ha komplex ügyről van szó, akkor viszont lehet, hogy a szerződéskötést több személyes találkozó fogja megelőzni – senki sem sürget, hogy minél hamarabb döntést hozz. Ha sikerül választanod, akkor a tanácsadó segít elintézni az összes papírmunkát, és ha kell, akkor koordinálja a kapcsolatot közted és a választott pénzintézet között.

Mi történik a szerződéskötés után?

Nálunk a kapcsolat nem ér véget a szerződéskötés után, hanem csak ilyenkor kezdődik el igazán. Személyes tanácsadód a szerződés lejártáig melletted lesz, kérdéseiddel telefonon vagy emailben bármikor megtalálod. Időnként ő maga fog felhívni, hogy minden rendben van-e, évente egyszer pedig személyesen is meglátogat. Emellett ügyfélszolgálatunk is folyamatosan rendelkezésedre áll, őket is eléred telefonon, emailen vagy live chaten. Időnként felhívnak majd, hogy megkérdezzék, elégedett vagy-e a tanácsadód munkájával. Két-háromhavonta összefoglaló hírlevelet is küldünk médiaszerepléseinkről, legnépszerűbb cikkeinkről.

Cégünkben, a GRANTIS-nál az ügyfélápolást nagyon komolyan vesszük, és odafigyelünk arra, hogy tanácsadóinktól is folyamatosan a legmagasabb minőséget kapd.

Ha tanácsadást keresel, ne halogasd tovább!

Ha nyugdíjcélú megtakarítást keresel, akkor ne várj tovább: fordulj hozzánk bátran! Tedd fel kérdéseidet a cikk alatt vagy live chaten. Ha szeretnél részt venni egy ingyenes nyugdíj tanácsadáson, akkor pedig iratkozz fel ezen az oldalon még ma!

Richter Ádám
Pénzügyi szakértő, elemző, cikkíró.
Linkedin
Nyugdíj megtakarítási szakértő, elemző és cikkíró. 2017 óta a GRANTIS tagja.
651 Ügyfelünk Google értékelése:
4.97

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?