Hogyan választunk nyugdíj megtakarítást?

A K&H cégcsoport legfrissebb felmérésében azt vizsgálta, hogyan honnan érdeklődünk a megtakarítások felől, melyek a legfontosabb célok, és hogy mennyire másan reagálnak a férfiak, és a nők. Természetesen a nyugdíj megtakarításokkal kapcsolatban is érdekes megállapításoknak lehetünk tanúi.

Kitől kérünk tanácsot?

A fent is említett kimutatás nagyon sok érdekességre rámutat. Elég csak az megnézni, hogy mennyire megbízunk a banki ügyintézőkben, és mennyire kevéssé érdeklődünk független tanácsadóktól, íme:

Hogyan választunk nyugdíj megtakarítást?
Kitől érdeklődünk a megtakarításokról?

forrás: portfolio.hu

Ahogy jelenleg a világ minden területén, úgy itt is feltűnő az internet előretörése, hiszen az internet, az online hírlevélek, és a szakmai blogok is 10% feletti eredménnyel zártak. Abba azért gondoljunk bele, hogy a bankfiókokban lévő ügyintézők kizárólag a saját nyugdíj megtakarításaikat tudják javasolni, és mekkora az esélye annak, hogy pont abba a bankba sétáltunk be, ahol a legjobb ajánlatot kapjuk. Nézzük meg, hogy ezek a számok mit is jelentenek számunkra.

Fontos számunkra a nyugdíj megtakarítás

Az is érdekes, hogy míg a vésztartalék kiépítése után a hölgyek általában a nyugdíj megtakarítást preferálják, addig a férfiaknál e kettő közé beékelődik a gyermek célú megtakarítás. A lényeg azonban, hogy mindenkinek ott motoszkál a fejében a nyugdíj megtakarítás gondolata. Erre szükség is van, hiszen a nyugdíjkalkulátor tanulsága szerint majdnem a fizetésünk feléről le kell mondanunk, ha nem indítunk egy nyugdíj megtakarítást.

Míg a nyugdíj megtakarítás elindításáról minden harmadik férfi egyedül dönt, addig a hölgyeknél mindössze minden ötödik vállalkozik arra, hogy egyedül vágjon bele a nyugdíj-kiegészítés kiépítésébe.

A legjobbat érdemes választani

Az szinte teljesen mindegy, hogy egyedül, vagy a párunkkal döntünk, ha ezt otthon tudjuk kezelni. Viszont arra mindenképpen figyeljünk, hogy minél előbb indítsuk el a nyugdíj megtakarításunkat, hiszen havi 15 ezer forintból 25 év után (8%-os hozam, 3% értékkövetés mellett) 21.123.261 forintunk lehet, míg egy 5 év vacillálás után csak 12.495.871 forint. Azonban kapkodni sem érdemes, mert ha esetleg egy kevésbé jó megoldást választunk, akkor ennél a 25 éves havi 15 ezer forintos megtakarításnál 4-5 millió forint különbség is kialakulhat (azonos feltételek mellett).

Amennyiben szeretné megoldani a nyugdíjproblémát, akkor találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Együtt lépésről-lépésre megtervezzük, hogyan lehet olyan nyugdíja, amiről a legtöbben csak álmodnak.

Verba György
585 Ügyfelünk Google értékelése:
4.96

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?