Generali Vegyes I Eszközalap (2014.12.11)

Verba György

A Generali Vegyes I. eszközalap portfóliója kockázatos és konzervatív elemekből épül fel, amelyek közül az utóbbiak kaptak túlsúlyt. Az 1999 októberén elindított alap 30%-os súlyt kapott kockázatos elemeit hazai részvényekből, főleg a blue chipekből válogatják össze az alapkezelők. A Vegyes I. mérsékelt kockázatú részét túlnyomórészt a Generali Kötvényalap elemei alkotják, azaz egyaránt tartalmaz Magyar Államkötvényt, Diszkont Kincstárjegyet, jelzálogleveleket és egyéb kiegyensúlyozott eszközöket. Jól példázza az alap ingadozását, hogy az árfolyammozgásnak való kitettség következtében hevesebben reagált a 2008-as gazdasági világválságra az eszközalap az alacsony kockázatú eszközöknél, azonban 50% feletti hozamra is volt már példa éves szinten, amely igen ritka az alapok esetén.
<br˛/>Az eszközalap elsősorban azon befektetőknek ajánlott akik preferálják a kiegyensúlyozott hozamot, de hajlandóak is némi kockázatot vállalni az extra profit reményében.

Generali Vegyes I. portfólió

Alulteljesített idén a hazai részvényindex, a BUX, amely nagy kihatással bír a Generali Vegyes I. eszközalap teljesítményére is. A lemaradó hazai mutató nem vette ki idén a részét a nemzetközi felfutásokból, a korrekciókból és visszaesésekből viszont annál inkább. A BUX index 7.94%-os esését stabilizálta az eszközalap biztonságos szekciója, a Generali Hazai Kötvény Alap.

Generali Vegyes I Eszközalap

A Generali Vegyes I. eszközalap a zord körülmények ellenére is pozitívan készül zárni a 2014-es évet, amely során eddig +2.93% hozamot produkált a részben hazai összetételű alap.

Generali Vegyes I
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2114 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555