Generali TrendMax árfolyamvédett eszközalap (2014.08.)

Verba György

A 2006 őszén kibocsátott tíz éves lejáratú eszközalap különböző biztonságos és kockázatos eszközökből épül fel. Az alap portfoliójának kockázatos elemei a világ minden tájáról kerülnek kiválasztásra, amelyek lehetnek részvények, részvényindexek, alapok, vagy egyéb eszközök. Az alapkezelők a közelmúltbeli teljesítmények alapján válogatják be az instrumentumokat, ha nem találnak megfelelőt, akkor a biztonságos eszközök súlyozódnak felül. A TrendMax alap kockázatos részének az összetétele április elején került módosításra legutóbb, amely során az alábbi eszközök kerültek beválasztásra: Nifty index, EPRA Europe Index, valamint az arany és az olaj.

Eszközök teljesítménye 2014. április óta

Kockázatos eszközök Változás
Ninfty Index +14.95%
EPRA Europe Index +6.81%
Gold +1.29%
LYXOR ETF Commodities CRB +0.54%

Összességében nem választottak be veszteséges eszközt az alapkezelők kiválasztáskor, mind a négy típusú befektetés hozamot generált az áprilisi időszak óta a pozitív gazdasági mutatóknak az éledező ingatlanpiacnak és az európai és feltörekvő részvényindexek szárnyalásának köszönhetően.

Az alap kockázatos szekciója +5.90%-kal gyarapodott összességében három és fél hónap alatt. A TrendMax teljesítményének egésze is fokozatosan növekszik, bár ezúttal a biztonságos portfólió visszafogta az összesített eredményt. A biztonságos és a kockázatos szekció együttvéve +1.72%-os növekedést volt képes produkálni a bő

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Sebestyén András

Kérdésed van a cikk kapcsán? Tedd fel itt nekem!

Sebestyén András vagyok, a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója. Örömmel venném, ha megosztanád velem, ami a fejedben van a cikkel kapcsolatban!

Ezt a cikket 1690 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
+36 1 585 8555