Generali TrendMax árfolyamvédett eszközalap (2014.08.)

Verba György

A 2006 őszén kibocsátott tíz éves lejáratú eszközalap különböző biztonságos és kockázatos eszközökből épül fel. Az alap portfoliójának kockázatos elemei a világ minden tájáról kerülnek kiválasztásra, amelyek lehetnek részvények, részvényindexek, alapok, vagy egyéb eszközök. Az alapkezelők a közelmúltbeli teljesítmények alapján válogatják be az instrumentumokat, ha nem találnak megfelelőt, akkor a biztonságos eszközök súlyozódnak felül. A TrendMax alap kockázatos részének az összetétele április elején került módosításra legutóbb, amely során az alábbi eszközök kerültek beválasztásra: Nifty index, EPRA Europe Index, valamint az arany és az olaj.

Eszközök teljesítménye 2014. április óta

Kockázatos eszközök Változás
Ninfty Index +14.95%
EPRA Europe Index +6.81%
Gold +1.29%
LYXOR ETF Commodities CRB +0.54%

Összességében nem választottak be veszteséges eszközt az alapkezelők kiválasztáskor, mind a négy típusú befektetés hozamot generált az áprilisi időszak óta a pozitív gazdasági mutatóknak az éledező ingatlanpiacnak és az európai és feltörekvő részvényindexek szárnyalásának köszönhetően.

Az alap kockázatos szekciója +5.90%-kal gyarapodott összességében három és fél hónap alatt. A TrendMax teljesítményének egésze is fokozatosan növekszik, bár ezúttal a biztonságos portfólió visszafogta az összesített eredményt. A biztonságos és a kockázatos szekció együttvéve +1.72%-os növekedést volt képes produkálni a bő

Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2304 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555